Революционен шлем бори плешивостта

Справял се и с мазната коса
12 юни 2014 18:12,
7
Революционен шлем бори плешивостта
Снимка: Reuters

Калифорнийска фирма конструира лазерен шлем, който стимулира растежа на косата и прави косъма по-дебел, съобщава в."Дейли мейл".

Новият продукт носи търговското название Theradome и струва 800 долара. По света броят на хората, страдащи от плешивост или косопад, надвишава милиард и половина, припомня изданието. С новия шлем ще може да бъде провеждано ефективно лечение при домашни условия. Той облъчва със студени лазери скалпа и по този начин се стимулира растежът на косата.

Theradome спира свиването на фоликулите, след като бъде използван в продължение на 18-26 седмици. Освен че косъмът става по-жизнен и плътен, той е и по-малко мазен. При употреба между 28 и 52 седмици два пъти дневно, шлемът стимулира израстването на нова коса в плешивите участъци. Това става благодарение на увеличаването на кръвния приток към скалпа и фоликулите.

Процесът усилва метаболизма на клетките, като намалява въздействието на протеино-блокиращите ензими. След 100 седмици употреба косата е видимо по-сгъстена и с по-голям обем. Удвоява се и обемът на фоликулите на новопоникналата коса, в сравнение с тези на съществуващата.

Досега терапията със студени лазери за лекуване на косопада и плешивостта сe предлагаше само в специализирани клиники.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: шлемлекплешивост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то това го има много отдавна
4
0
 
2
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 9 години
"При употреба между 28 и 52 седмици два пъти дневно"Че аз ще умра от старост докато я дойде ,я не дойде тази коса!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лазерната технология дава слаби резултати за лечение на косопад.Има доказани 3 варианта:1. Трансплантация на коса - най-скъп и най-ефективен2. Ползване на хапчета за блокиране на тестотстерона и хормонално предизвикване на нова коса.Ефекта е над 95%. След спиране приемане на хапчетата косата отново опадва; допълнително тези медикаменти водят то импотентност дори след спирането им3. Приемане на плешивостта като нещо нормално.Един плешив но поддържан и интелигентен мъж е за предпочитане на работа и от жените.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мъжете едва ли ще представлява интерес.Но за жените определено си струва да си сгъстят косите, защото жените успяват от външността си да извлечат материални облаги, мъжете нямат такава възможност.
1
0
 
4
 
! Отговори
Делян Делчев преди 9 години
Аз имам още по революционно решение, което решава същият проблем - вместо да носиш постоянно шлем, по добре носи шапка!

Спонсорирани публикации