Как се правят кренвиршите. Още ли ви се яде хотдог?

Bloomberg с репортаж за производството на колбасите
20 окт 2014 16:16,
47
Как се правят кренвиршите. Още ли ви се яде хотдог?
Снимка: bgonair.bg

Всеки обича да си похапва бързо, лесно и вкусно. Хотдог се продава навсякъде, ядат го както деца, така и възрастни, като заместител на полезната домашна храна.

Кренвиршите изглеждат съблазнително в хлебче, в компанията на кетчуп и майонеза. Но репортажът на Bloomberg доказва, че производството на кренвиршите не е никак привлекателно.

Проследете процеса във видеото на bgonair.bg - от смилането на месото до пълненето в найлонови обвивки.

Гледайте още видео материали от "Микс" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ако има друг начин за превене на салами да кажете защото аз само тоя знам дето се мели месото слагат се подправки ,тоалетна хартия ,дамски превръски плюе се вътре за аромат и се предлага на клиента увито в наилон боядисан в цвят на месо а вътре *** с *** и Е-та 12345678!
15
1
 
69
 
! Отговори
Ro преди 9 години
Ако си ял кренвирш, си ял всичко...
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
https://youtube/watch?v=YjdHdSChtnU
13
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност в Германия по времето на Бисмарк (е, по-скоро по-рано, през средновековието и ренесанса) месарите, които не са спазвали изискванията за произход на животните и месото, са ги бесели гражданските комитети на съответното село
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност аз проблем с яденето на тези неща нямам. Вярно е, че вече не работя в тази сфера, вярно е, че някои технологии може да са станали и по-брутални от преди (тези технологии никога не отиват към повече използване на естествени продукти). Но всъщност аз съм просто един потребител, който иска да си направи гювече. Не се вманиачавам по здравословната храна и кое какво съдържало. Просто купувам това, което ми се яде и което ми харесва.
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
прекрасно, ако са соеви продукти, то само пилешки кренвирши ще ям преди и след тренировка в залата, то си е на далавера. чист протеин.
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента, в който пристигнаха мостри от Kepapche и Kufte, аз бях уникално изненадан по какъв начин е постигнат този ефект. Ефектът отварям си значи аз торбата с подправките, за да взема проба (която ще се изследва за наличието на микроорганизми) и помирисвам подправката. Един аромат, като този в рекламите все едно пред теб някой пече най-хубавото, сочно, горещо, апетитно, истинско кебапче. Всъщност пред мен имаше само прах. Мда, правилно прочетохте, имаше аромат на горещо, топло кебапче
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кебапчета Известна международна фирма по наша поръчка направи продукт-подправка, предназначен за българския пазар, който продукт има вкус на кебапче. И не само той е кебапче на прах.За да си направите кебапче според мен (не съм го тествал) ви трябват малко оцветители (за да няма вид на ***), много количество соя, която е емулгатор (демек лепило), подправката Kebapche и консерванти.
8
0
 
44
 
! Отговори
Касапин преди 9 години
Кремвиршът ако видите "продуктите"и процеса за приготвянето им никого през живота ви няма да си и помислите да хапнете от тази смет!
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По правило пилешките кренвирши не съдържат месо, казах по правило. Те по принцип се правят със соеви продукти, по-евтини, много овкусители, оцветители и тн. Те могат да издържат до 14 дни /100 % по-дълъг срок на годност/, не лепнат, когато застоят и по никакъв начин не се издават на външен вид, че са стари. Освен, в момента, в който не замиришат на непрани чорапи /миризмата не е същата, но е учудващо гадна/.
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубавите кренвирши се правят с естествена обвивка /колаген с естествен произход/, имат малък срок на годност /до 7-8 дни/, имат по-тъмен цвят, по-скъпи са, имат известно количество месо и/или месни (животински) протеини. Кренвиршът, ако е един брой, потъмнява в краищата си, тъй като има по-ниско съдържание на антиоксиданти и обикновено не е пилешки.
5
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кренвирш Кой вид точно да си взема? От едно време битува мнението, че кренвиршът всъщност се бил правел от тоалетна хартия. Е, истината е, че не се прави от това, но по времето на комунизма коктейлът Кренвирш се е правел от много отпадъчни меса например : кости, дреболии, кожа и прочие. Днес, кренвиршът по-скоро е креМвирш, тъй като според моето скромно мнение, съдържанието му е един прекрасен крем от соеви изолати, соеви брашна и протеини със същия произход.
4
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Месо друг път. Тоя филм е фантастичен.
3
0
 
45
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Говеждо , свинско , пуешко или пилешко ? Тия май не знаят от какво се правят кренвиршите :)
2
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***! Преглеждайте дали работи линка преди да го предложите!!!
1
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видеото не се отваря. ***.