Определиха 100 финалисти, които да основат колония на Марс

Проектът Mars One може да тръгне от 2023 г., ако намери финансиране
Обновена: 18 фев 2015 18:10 | 18 фев 2015 18:10, Екип на Bulgaria On Air
31
Определиха 100 финалисти, които да основат колония на Марс
Снимка: bgonair.bg

Ръководителите на проекта Mars One, който цели създаването на човешка колония на Марс, определи 100 финалисти, между които ще бъдат избрани първите обитатели на Червената планета.

От всички стотици хиляди кандидати са селектирани 50 мъже и 50 жени от всички точки на света.

Още по темата
Изграждането на своеобразните жилища, в които ще живеят хората нa Mарс, трябва да бъдат построени през 2023 г. Две години по-късно там ще пристигнат първите обитатели на Червената планета. Зад проекта стои неправителствена организация, която планира през 2018 г. да изпрати мисия, която да провери възможно ли е авантюристичното начинание.

Сред избраниците е Маги Лиу, която е на 24 години. Скоро тя завършва докторантурата си по астрофизика в Университета в Бирмингам.

"Винаги съм обичала науката и космоса. От малка си мечтая за нещо такова. И сега става реалност. Да създадем колония на Марс ще бъде огромна крачка за човечеството", изтъква Лиу.

Друг кандидат е Клер Уийдън. Тя е на 27 години и мотивира решението си да се включи в Mars One с думите: „Няма по-голямо предизвикателство в живота на човек“.

Пред проекта Mars One обаче стои сериозна бариера – финансирането! Само проучвателната мисия през 2018-а година ще струва 6 млрд. долара. До момента проектът е събрал дарения за едва $760 000. Според сайта на инициативата приносът на България е повече от скромен. Българи са дарили едва 394 долара, което нарежда страната ни чак на 55-о място по този показател.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Микс" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
0
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
До ЛьольоАрее да го мисля уикенда докато се спускам в рифа с новата ми техника за подводно, щот сега съм леко bu$y at succe$$ а до тогава виж краставиците с Гергана да ги разправяш на *** покрай сергиятаДавам ти мойте 2 цента както се вика, да мислиш
20
0
 
1
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
До от Сидни Ав$тралия1 - ще чуваш шума от падащи дрехи и ще береш краставици, от големите, сорт Гергана.2 - не се знае колко жени ще бъдете там, ама и две да сте и най големите *** да сте - оправяй се ти с поколението което ще раждаш там.Аре ся ти мисли малко ;)
19
0
 
0
 
! Отговори
AAA преди 9 години
ще се опитат ОТНОВО да населят Марс. Този факт обаче само броени хора го знаят,back to the past :D
18
1
 
2
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 9 години
До Ястреб Великолепнище пратят турчин на Марс за да продължат с опитите на Марс и може да се окажат успешни и да създадът цяла колония.А ракетата ще си я ползват за джамия
17
0
 
8
 
! Отговори
са преди 9 години
*** не искат ли
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 19,Благодаря ти за прогнозата на Марс!На марсианците мисля да занеса от зелевата чорба - с настъргана ряпа /бяла, черна, червена/, нарязан праз, ситно накълцан кисел зелев лист, пащърнак, настърган морков, настъргана ябълка; поръсено с червен пипер, полято с олио; за овкусяване - препечена лютива чушцица/комунистче/.И кило гроздова ракия - 46 градуса, да се почерпим с момчетата от Марс.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кой му пука.И без това ако въобще стигнат до 5 години са мъртви.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човечеството никога няма да напусне земята и да прави бази на луната на Марс.......справка,евангелие на Юда.
13
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Атмосферата на Марс е изключително рядка: повърхностното ѝ налягане е едва 750 паскала (0,75% или 133 пъти по-малко от това на земното морско равнище). Тя се състои от 95% въглероден диоксид, 3% азот, 1,6% аргон и следи от кислород и вода. През 2003 г. по време на наблюдения от Земята е открит и метан потвърдено през март 2004 г. от апарата Марс Експрес.Това е поредният опит за експеримент на хора.До Марс за сега изпратени само апарати прочетете за Марс и помислете нормални хора ли са това?
12
1
 
5
 
! Отговори
На Марс преди 9 години
Очертава се да падне ... 50 марсиански нюанса ...
11
0
 
4
 
! Отговори
Патиланко преди 9 години
На Марс, обаче без ... бат Бойко! Официално съобщиха, че няма нито един българин от 100-те финалисти.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако можеше целия парламент заедно с правителството да бъдат изпратени щеще да накара народа да изпадне в безумна радост. Да се помолим да стане особено ако Боцко е номер едно от изпратените.
9
1
 
15
 
! Отговори
Дедо поп преди 9 години
А бе то оправихме Земята, та тръгнахте чада мои да оправяте и Вселената?Я си стойте тука и не оси.райте и другите красоти !
8
0
 
14
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
А "нашето" синди от ав $$$тралия дали е одобрено
7
5
 
13
 
! Отговори
Tactician преди 9 години
С години следа тоя проект, и забележете как всичко се превръща в реалност. Всички тези игрални филми за космоса ще се окажат напълно реални. Някои учени дори успяха да разработят Лазерния Меч, само че в малки размери... навремето изглеждаше пълна измислица, а сега... нещата взеха да си идват на мястото. "Мисия Марс", навремето УЖ беше измислица, а какво стана... 70% от филма сега става реалност.
6
1
 
7
 
! Отговори
х преди 9 години
Ами тези хубавици докато излетят,че и да стигнат там,ще са бая дърти.Кой ще се прежали да им прави нови колонисти.Отиват си като пенсионери без пенсия ама на Марс.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да не са окаже накрая, че са на почивка в пустинята Невада със скафандри...
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не разбрах ако нещо се обърка какво правим? Най-близката помощ е на няколко милиона километра в обратна посока... Или викате пращаме само половината балъци и чакаме да видим дали ще оцелеят.
3
1
 
14
 
! Отговори
знайко преди 9 години
а нека стъпнат първо на луната.
2
0
 
13
 
! Отговори
* преди 9 години
Ами да спрат войната в Украйна и да им се освободят средства

Спонсорирани публикации