18-годишно момиче с Даун трогна с амбицията си

Маделин Стюард стана световен модел с "ново" тяло
18 май 2015 21:15,
31

Снимка: Facebook



18-годишната Маделин Стюард наскоро решила да стане модел. Различното при нея обаче е, че тя е със Синдрома на Даун.

Маделин обожавала да танцува и да плува, но се притеснявала от килограмите си. С помощта на майка си успяла да намали теглото си с 20 килограма. "Новото" й тяло я вдъхновило да пробва като модел. Веднага започнала работа с марка, която използва при представянето на дрехите си модели с различни тела и истории.

"Тя иска да промени начина, по който се гледа на хората с увреждания", разказва майката на Маделин.

Хората с Даун могат да правят всичко, но с различно темпо. "Дайте им шанс и ще бъдете възнаградени отвъд най-големите ви очаквания", категорична е майката.

"Ако повече хора можеха да видят любовта, с която Мади работи, както и нейната вътрешна красота, повечето модели по света щяха да са със синдрома на Даун", продължава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: моделсиндромДаун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това е добрата страна на човечеството - да се дава шанс на хората с увреждания максимално да реализират своите способности. Предпочитам да гледам това хубавко момиче, отколкото доброволно обезобразили се жени с пластмаса в телата и мозъците. Само помислете - ако парите за силиконови ц-и и джуки отиваха за образование и здраве на децата - светът щеше да е далече по-добро място.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на момичето!
7
10
 
9
 
! Отговори
Поне да е официално преди 8 години
Много софтуерни фирми търсят програмисти с такова отклонение.
6
3
 
50
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Не е зле, хората, които коментират тука преди да напишат някоя глупост да се осведомят във Википедия какво изобщо означава Даун-синдром. Можеби тогава ще разберат, че това момиче е положило много труд и изключителна воля и изобщо не е за подигравка.Освен това това не винаги е наследствено и може да се случи на всекиго- искам да кажа с детето на всекиго. Тогава се пее съвсем друга песен, когато човек е лично засегнат.
5
2
 
59
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Ако прочетете малко статистика ще се уплашите колко много хора са с това заболяване. Съпровожда ги от раждането, до края. Различията идват от това, дали човек има сили и възможност да се бори или не. Моите уважения към Маделин и хората, които са до нея. Момичето е израснало в такова общество, където това е възможно. При нас нещата бавно се развиват в положителна насока, но все още има ***, които считат хората с недъзи за ***.
4
3
 
37
 
! Отговори
eshk0 преди 8 години
РЕСПЕКТ!
3
6
 
16
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
А ти знаеш ли какво значи "цветно зрение"? Знаеш ли, че това мутация, която се е появила в следствие на две последователни тризомии? Тоест, наследник с тризомия на двама родители с тризомии.Не се знае кои още полеьни мутации, които ти, красавецо, притежаваш, са получени по този начин.
2
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли какво е Даун? Това е утрояване на 21 хромозома от генома на яйцеклетката. Вари го, печи го, гримирай го, ако щеш го облечи в най-скъпите дрехи... то си остава асиметрично и лишено от пропорциите, заложени от природата, които да ни внушат усещане за красота.
1
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Браво и на детето и на майката!