Черните дупки може би водят към друга вселена

Хокинг: Не всичко, което попада в тях, изчезва
8 юни 2016 20:43, Елка Василева
12
Черните дупки може би водят към друга вселена
Снимка: архив, Reuters

Британският физик Стивън Хокинг предполага, че е възможно черните дупки да водят към други вселени, съобщи ТАСС, позовавайки се на публикация във в. "Индипендънт".

В статия, написана съвместно с Андрю Строминджър и Малкълм Пери, Хокинг твърди, че хората не трябва да се боят толкова от черните дупки, защото не всичко, което попада в тях, изчезва.

Ако тази теория е вярна, тя ще помогне да бъде решен един от главните парадокси, свързани с черните дупки. Преди се смяташе, че всичко, попаднало в черна дупка, се унищожава или изчезва завинаги. Миналата година обаче Стивън Хокинг предположи, че попадналият в черна дупка обект може да се появява на друго място, възможно дори в алтернативна вселена.

"Ако черната дупка е голяма и се върти, в нея може да има проход към друга вселена. Връщането в нашата вселена обаче ще е невъзможно", каза миналата година Стивън Хокинг.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
6
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Всичко на тоя свят се върти около дупките! От дупки излизаме, в дупки влизаме и накрая ни спускат в дупки. Общо взето кофти тръпка.,
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хокинг е добър физик, но много от теориите му за черните дупки са се оказали неверни. В момента теорията му е на ниво научна фантастика. А и според мен човекът поостаря и през последните години дрънка само глупости! Не отричам огромните му успехи в астрофизиката, но един човекшки мозък работи адекватно до определена възраст. От там нататък идват младите.
7
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 7 години
Верно, кат влязя в черната дупка на Айшето все едно съм в друга вселена!
6
2
 
2
 
! Отговори
извод преди 7 години
Като наближите черна дупка добре си помислете, дали искате да влизате в нея или да изхабите малко повече бензин и да я заобиколите. Аре, паля звездолета и отивам до съседната галактика, защото ми свърши лака за ноктите, а имам 100 пръста на главата.
5
3
 
4
 
! Отговори
Коч преди 7 години
А бе то и аз познавам една с черна дупка ама тя води към нирваната
4
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 7 години
Прав е Кривия -може да водят обаче може и да не водят -50/50.
3
1
 
5
 
! Отговори
11 преди 7 години
Боже, и "зурлa" било цензурирано.
2
3
 
2
 
! Отговори
22 преди 7 години
Аз виждам свинска ***, а вие?
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Hipotezi hipotezi oshte ne sme razgadali nashata planeta kadeto vsicko se pipa a sme razgadali sas teleskop miliardi kilometri ludosta nqma kray

Спонсорирани публикации