Неловко: Полицията в Холандия разпрати линк към порно сайт

Вместо това искали да прикачат линк към собствената си страница
9 авг 2019 15:29,
10
Неловко: Полицията в Холандия разпрати линк към порно сайт
Снимка: архив, Reuters

Полицията в малък холандски град направи доста неловка грешка, след като разпрати масово съобщение до жителите на Ниевлуесен, в което вместо линк към сайта на полицията, прикачи линк за порно сайт.

Почти 2000 човека са получили съобщението, което е било изпратено във връзка с пожар на 14 юли, при който е загинал 22-годишен мъж, пише англоезичният "NL times". В опит да потърсят свидетели, полицията изпраща съобщение до всички, чиито телефони са били в района на пожара.

Вместо обаче да изпратят съкратения линк към собственото си прессъобщение, полицията разпраща линк с две липсващи букви. Малката грешка в URL адреса изпраща хората към порно страницата "Chubby Parade".

Ситуацията се оказа доста неловка, коментират от местната полиция.

До грешката се стигнало, защото съобщението се оказало с няколко символа по-дълго, отколкото разрешават мобилните оператори и именно затова последните букви от линка липсвали.

Хората, които са кликнали на линка са получили предупреждение, че е възможно това да е грешен адрес, но все пак им е дадена и възможността да продължат към порно страницата.

От полицията обаче не знаят колко хора наистина са отворили линка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Ми навсякъде по света е така. Който друго не става от него - я полицай, я военен се цани. Или другия вариант е - ако агресията му избива през ушите, да я освобождава. Особено силно важи за сащ, където дамо да вдигнеш ръка да се почешеш, ще те гъмнат ченгетата за секунда.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се успокоят нашите, че не са единствените т..ци, че станахме за смях след случката с лютивия спрей. Та, явно колегите им в Холандия са същите. :))
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест сайта на полицията и проно-сайта са на един регистриран домейн?! Щом като отрежеш 2 букви в края влизаш в друга страница.Хитро. Влизаш в сайта на полицията "освобождаваш" напрежението. Сигурно и полицай/полицайка с белезници в къщи може да си викнеш.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията в беззъба Европа е точно като нашата- за нищо не става и си е чиста порнография. Така ,че линка си е бил на точното място.
3
1
 
13
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До МислещаДобър ден,моето момиче......
2
2
 
13
 
! Отговори
Мислеща преди 4 години
Потресаващо е друго : "В опит да потърсят свидетели, полицията изпраща съобщение до всички, чиито телефони са били в района на пожара. " Значи ли това, че всеки е следен по всяко време къде се намира чрез телефона си?!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та те във всички държави полицията са порно актьори. Това не го ли знаехте.