9 съвета, с които ще се отървете от болката и сковаността във врата и раменете

Разберете мнението на физиотерапевтите
26 яну 2024 15:42, Теодора Драгоева
0
9 съвета, с които ще се отървете от болката и сковаността във врата и раменете
Снимка: iStock

Напрегнатите мускули на врата и стегнатите рамене са почти неизбежни, ако прекарвате много време в седнало положение или гледате надолу към различните екрани – монитор, телефон, таблет и т. н. Всъщност болката във врата е едно от най-честите мускулно-скелетни заболявания, засягащо около една трета от възрастните в трудоспособна възраст.

Седенето и протягането на врата, лошата стойка или недостатъчното движение може да претовари мускулите на врата и раменете, което води до болка и скованост. Напрегнатите врат и рамене може също да са резултат от слабост в други мускули, като например ръцете, по време на дейности, които изискват стабилизация, според физиотерапевта Тереза Марко. „Тази слабост кара мускулите на врата да се активират, за да помогнат за стабилизирането на ръцете и раменете“, казва тя.

Тереза Марко е сертифициран от борда клиничен специалист по ортопедична физиотерапия, главен изпълнителен директор и собственик на Marko Physical Therapy PLLC и говорител на Медийния корпус на Американската асоциация по физикална терапия.

Според Марко, най-въздействащото решение е укрепването на ротационния маншон на рамото и мускулите на лопатката, за да се премахне напрежението от врата и раменете. Въпреки това, за по-бързо решение има няколко начина за облекчаване на напрежението от скованите мускули на врата и раменете, според физиотерапевтите.

Съветите за облекчаване на напрежението от скованите мускули на врата и раменете, можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: мускули на врата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации