Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия

Все пак с Литва се превърнахме в новатори на конкурса
Обновена: 25 май 2012 13:41 | 25 май 2012 00:05,
1040
Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия
Софи Маринова заложи на изцяло бял тоалет. Снимка: Reuters

За поредна година участието ни на Евровизия минава по един и същи начин. Представяме се достойно и по традиция не можем да прескочим полуфинала.

Тази година се пробва Софи Маринова с песента "Любов без граници", но и тя не можа да събре достатъчно гласове от зрители и жури. Пък и ако трябва да перифразираме самата Софи след победата й в НДК - родата този път нямаше как да купи ваучери да гласува.  

С Литва поне бяхме новаторите в потока. Маринова и Дони Монтел бяха единствените, които се качиха сам-самички на голямата сцена в залата. Нашата изпълнителка показа далеч по-големи възможности, но пък на финала се класира Монтел.

Определено вторият полуфинал бе далеч по-оспорван първия. Представените песни бяха на двата полюса. Шест държави - Сърбия, Португалия, Словения, Хърватия, Естония и Босна и Херцеговина, заложиха на бавни, на моменти дори доста кахърни песни. Останалите пък предпочетоха дискотечния ритъм, а словаците единствени имаха по-ярко изразени рок елементи.

Безспорни фаворити в нашия поток бяха Швеция и Турция. Според всички предварителни прогнози представителката на скандинавската страна - Лорийн, е фаворитка за първото място. Певицата с берберски корени направи силно представяне като заложи на екзотика и в изпълнието, и в хореографията си.

Турците пък бяха представени от Кан Бономо. Той се представи интересно на сцената, като влезе в ролята на моряк. Но за ритмиката на парчето, съчетана с английския му акцент, е по-добре да се изкажат специалистите.

Доза екзотика имаше и от украинска страна, в лицето на Гаетана, както и холандката, която се появи на сцената пременена като индиански вожд.

Едно от най-странните изпълнения бе на представителя на Грузия Анри Джохадзе, което може да се определи като нещо средно между Азис и кабаре.

Преди да обявят крайните резултати, домакините поднесоха една приятна изненада като на сцената се качиха победителите от последните издания на Евровизия, които представиха своите песни в акомпанимент на традиционни за Азърбайджан музикални инструменти.

В първото си интервю Софи призна, че е малко тъжна. "Беше мечта да пея на тази сцена, щастлива съм. Бях сама на сцената, защото аз реших. Приятели и роднини ми казаха, че изглеждам добре. Като всеки изпълнител имах сценична треска. Животът продължава, догодина пак ще се явя. Тръпката е невероятна", заяви тя.

Един от авторите на парчето - Крум Георгиев, пък беше категоричен, че сме имали най-добрата певица. "Песни, които ми харесваха, не се класираха на финала. Искам в следващите години да пробием и на финала на Евровизия, защото колкото и да не си го признаваме - гледаме я", заяви той.

По първоначални данни вторият полуфинал са го гледали над 150 млн. зрители.

Само за статистиката, на финала на 26 май от втория полуфинал се класираха Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Естония, Малта и Турция.

Без напрежение и само като зрители в залата, на Софи Маринова ще правят компания певците от Холандия, Беларус, Португалия, Словения, Хърватия, Грузия и Словакия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1040
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
898
6
 
5
 
! Отговори
Nikolas преди 11 години
Marija ... много си права , но тук няма кой да те чуе ...Добре , че Македония се класира ...Ще гласуваме за вас ... УСПЕХ...
897
4
 
3
 
! Отговори
Nikolas преди 11 години
Marija ... много си права , но тук няма кой да те чуе ...Добре , че Македония се класира ...Ще гласуваме за вас ... УСПЕХ...
896
5
 
18
 
! Отговори
Nikolas преди 11 години
ОЩЕ ПРЕЗ 2005 Г. КАЗАХ ЧЕ ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПАРОДИЯ НА МУЗИКАЛЕН КОНКУРС .ГЛАСУВАТ ЕМИГРАНТИТЕ ПО ЕВРОПА, А НИЕ НЕ СМЕ ТАКИВА ШОВИНИСТИ КАТО СЪРБИТЕ , НАПРИМЕР ИЛИ УКРАЙНЦИТЕ ,РУМЪНЦИТЕ ИЛИ СЪВЕТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ , И ЗАТОВА НЕ СЕ КЛАСИРАМЕ ...ДА НЕ БИ БУРАНОВСКИТЕ БАБИ МОГАТ ДА ПЕЯТ ??? НЕ , НО СА ОТ РУСИЯ...РУСНАЦИТЕ ,ДОРИ ДА БЯХА ХВАНАЛИ В ПОСЛЕДНИЯТ МОМЕНТ НЯКОЙ ОТ УЛИЦАТА ,ПАК ЩЕШЕ ДА СЕ КЛАСИРА ..ПАРОДИЯ ..ДОРИ И МАЙКЪЛ ДА УЧАСТВАШЕ ЗА НАС С НАЙ-ДОБРАТА СИ ПЕСЕН , ПАК НЯМАШЕ ДА СЕ КЛАСИРА.
895
10
 
4
 
! Отговори
marija преди 11 години
Prva prilika dojdi i gostuvaj vo MAKEDONIJA nie daleku podobro znaeme da gi cenime peacite i umetnicite .ako ne drugo barem ne gi plueme i vregame.Sto pati kazavte deka glaven problem bil sto e ROMKINJA za sto jas voopsto ne znam i ne me interesira toa e najdolnoto sto covek moze da go cue.Za vase soznanie ESMA REDGEPOVO i romkinja i jas kako makedonka ai ste drugi naciii kako ALBANCI,TURCI,SRBI ,GUGARI ja oseceme i sakame kako svoja.CUDEN NAROD STE ISKRENO/.
894
4
 
10
 
! Отговори
MARIJA преди 11 години
Mnogu losi kritiki davate za SOFI a da ne vidite i sami deka taa dade maximum sto mozese . E sega kazete mi vie sto se znaete 1.Zosto bese ostavena sama na scenata bez nikakva pridruzba.2.Zosto tie elitni BG stilisti ne i preporacaa druga podobra garderoba.3.Zosto ja ostavivte bez nikakva promocija pred Evrovizija po drugite zemji sto za taa razlika drugite toa masovno go napravija.Pa so takov aranzman loso sostaven i neadekvaten za takov nastan i podobra peacka ce propadnese.Ima i drugi greski
893
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Догодина ромския славей Азис с булчинска рокля да роди малкия гей Шенген .
892
2
 
7
 
! Отговори
д-р Хаус преди 11 години
Попаднах случайно по тв на Евровизия и гледах украинската представителка, а след това видях и Софи. Това ми беше достатъчно, за да разбера, че и тази година ще е като предните. Песента на Софи е някаква евтина естрада, не знам тези, които са я писали каква музика слушат, ама са се справили добре, ако беше за Златния Орфей през 1983 г. А украинката имаше глас и не се посвени да го демонстрира в една сравнително приятна песен. Но като цяло Евровизия е такава тъпотия, че не си струва разправиите.
891
3
 
2
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 11 години
До ЛОРА:Уважаема НЕЗЕМНА красавице става въпрос за пропуски на националната телевизия.*** сме сигурно ,трябваше някой да ни каже да превключим от канал 1 на ТROS в Холандия по която се излъчваше сериал.Може би теб трябваше да пратят за да квичиш по добре,а може би стенеш по добре.А че си красива може и да си , но че не си *** не можеш да твърдиш със сигурност.
890
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от коментарите става ясно, че повечето хора нямат представа от регламента! от никоя страна ме може да се гласува за собствената песен! хайде един път да участваме със свежа и запомняща се песен, пък да видим дали няма да се хареса! да не забравяме, че по съседски или геополитически причини абсолютно никоя нация не изпитва сантименти към нас, и освен с качествена музика, няма как да се надяваме на добро класиране; ако трябва да сме честни в кое сме първи, та се напъваме на Евровизия да сме първи?
889
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
едно не разбирам - макар да има проблясъци и от време на време да се появяват и хубави, запомнящите се песни в България, наближи ли време за Евровизия и изпълнители, и композитори се надпреварват да участват с най-безумните си творения, които нямат абсолютно никакъв шанс да се харесат на международна публика с много разнородни вкусове, та не на Софка трябва да се сърдим днес, момичето направи, колкото можа
888
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
четвърто - за пореден път не пролича да е имало екип, който да подготви участието ни професионално - нито стилисти, нито сценографи, нито хореографи - Софи може да пее, не е чак толкова голям ***, но дори и прическата й я представяше в най-лоша светлина, а целта е да кашира човек дефектите на природата, я тя откриваше тясното й челце, та да лъснат повече широката челюст и големите бузи....
887
1
 
5
 
! Отговори
do Lora преди 11 години
Адски си ***, ама честно... Норвегия се представи от "типичен" норвежец а ла иранец, Лорейн е мароканка, а украинката е мулатка...
886
1
 
2
 
! Отговори
korupcia преди 11 години
eeeee kak da specheli BALGARIA sled kato niama kak da se glasuva:(((
885
15
 
10
 
! Отговори
Лора преди 11 години
То бива да сте ***, ама задминахте и Софка...Естественно, че от чужбина се гласува различно, ама от де толкоз акъл ??? А Софка с тия чалгаджийски извивки за коя се помисли ? Че и сама да пее на сцена ,,красавицата неземна,, , та само нея да гледат...ХУБАВА РАБОТА, *** ***...
884
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не драматизирайте толкова - първо имаше доста странни песни и изпълнители, не сме се изложили; второ - абсурдно е да очакваме да спечелим, независимо кой ни представя, защото просто в България няма условия за домакинство на Евровизия при евентуално спечелване; трето - късно е сега да се тюхкате и да ругаете, като се има предвид, че повечето от нас, които сега си губим времето тук, най-вероятно не сме гласували коя песен да ни представлява; четвърто ....
883
2
 
6
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 11 години
До stoian79.Била чалгаджиика , сякаш не си виждал МАДОНА,БИОНСЕ,КАЙЛИ МИНОУГ И ОЩЕ ДА ИЗБРОЯВАМ ЛИ с такава ВИЗИЯ и те ли са ЧАЛГАДИЙКИ А ? И пиши на кирилица БЪЛГАРИНО...
882
1
 
0
 
! Отговори
до неуспешно гласува преди 11 години
в Германия по обявения от нашите канал не се излъчваше Евровизия, нито по другв телевизионната програма беше предвидено да се излъчва по Einsfestival, той пък не се хваща винаги в моя район
881
0
 
2
 
! Отговори
неуспешно гласувал преди 11 години
п.п. Много хора са гласували неуспешно.Защо? .Нека да отговорят от БНТ.И от списъка с телевизиите за другите държави не знам но за Холандия има грешка.Не е TROS, ЕВРОВИЗИЯ се излъчваше по NED.1
880
0
 
2
 
! Отговори
korupcia преди 11 години
Франция - телевизия France 3- DA AMA NEEE.davaxa film po FRANCE 3
879
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички хейтъри: миналите години май бяхте отново във форума и сипехте същие л..*** по Поли, Миро и други....Няма угодия. Ами вземете вие отидете и ни представете достойно, да ви видим какво можете, като досега все "недостойно' са ни представяли, а вие много стре наясно как се пее на сцена и прочие...*** и мизерниците..