Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия

Все пак с Литва се превърнахме в новатори на конкурса
Обновена: 25 май 2012 13:41 | 25 май 2012 00:05,
1040
Отново нищо! Софи се препъна още на полуфинала на Евровизия
Софи Маринова заложи на изцяло бял тоалет. Снимка: Reuters

За поредна година участието ни на Евровизия минава по един и същи начин. Представяме се достойно и по традиция не можем да прескочим полуфинала.

Тази година се пробва Софи Маринова с песента "Любов без граници", но и тя не можа да събре достатъчно гласове от зрители и жури. Пък и ако трябва да перифразираме самата Софи след победата й в НДК - родата този път нямаше как да купи ваучери да гласува.  

С Литва поне бяхме новаторите в потока. Маринова и Дони Монтел бяха единствените, които се качиха сам-самички на голямата сцена в залата. Нашата изпълнителка показа далеч по-големи възможности, но пък на финала се класира Монтел.

Определено вторият полуфинал бе далеч по-оспорван първия. Представените песни бяха на двата полюса. Шест държави - Сърбия, Португалия, Словения, Хърватия, Естония и Босна и Херцеговина, заложиха на бавни, на моменти дори доста кахърни песни. Останалите пък предпочетоха дискотечния ритъм, а словаците единствени имаха по-ярко изразени рок елементи.

Безспорни фаворити в нашия поток бяха Швеция и Турция. Според всички предварителни прогнози представителката на скандинавската страна - Лорийн, е фаворитка за първото място. Певицата с берберски корени направи силно представяне като заложи на екзотика и в изпълнието, и в хореографията си.

Турците пък бяха представени от Кан Бономо. Той се представи интересно на сцената, като влезе в ролята на моряк. Но за ритмиката на парчето, съчетана с английския му акцент, е по-добре да се изкажат специалистите.

Доза екзотика имаше и от украинска страна, в лицето на Гаетана, както и холандката, която се появи на сцената пременена като индиански вожд.

Едно от най-странните изпълнения бе на представителя на Грузия Анри Джохадзе, което може да се определи като нещо средно между Азис и кабаре.

Преди да обявят крайните резултати, домакините поднесоха една приятна изненада като на сцената се качиха победителите от последните издания на Евровизия, които представиха своите песни в акомпанимент на традиционни за Азърбайджан музикални инструменти.

В първото си интервю Софи призна, че е малко тъжна. "Беше мечта да пея на тази сцена, щастлива съм. Бях сама на сцената, защото аз реших. Приятели и роднини ми казаха, че изглеждам добре. Като всеки изпълнител имах сценична треска. Животът продължава, догодина пак ще се явя. Тръпката е невероятна", заяви тя.

Един от авторите на парчето - Крум Георгиев, пък беше категоричен, че сме имали най-добрата певица. "Песни, които ми харесваха, не се класираха на финала. Искам в следващите години да пробием и на финала на Евровизия, защото колкото и да не си го признаваме - гледаме я", заяви той.

По първоначални данни вторият полуфинал са го гледали над 150 млн. зрители.

Само за статистиката, на финала на 26 май от втория полуфинал се класираха Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Естония, Малта и Турция.

Без напрежение и само като зрители в залата, на Софи Маринова ще правят компания певците от Холандия, Беларус, Португалия, Словения, Хърватия, Грузия и Словакия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1040
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
878
1
 
0
 
! Отговори
До 966 преди 11 години
Да бе, изобщо не вирее.А песента на Румъния какво беше...че даже Кости я е композирал.
877
2
 
10
 
! Отговори
Chumbawamba преди 11 години
Наш`та Българийка и без тва е никому неизвестна, а ние още повече си я закопаваме, пращайки такива *** недоразумения да ни представят на ЕВРОвизия. То, друг е въпросът, че качеството на тоя конкурс отдааавна падна...И все пак, вместо да се стремим да направим някакво добро впечатление, да изпъкнем веднъж, да се покажем в хубава светлина, ние вървим срещу себе си...Най-добре ще е от догодина да преустановим участието на България в този конкурс. Никой дори няма да забележи, че не участваме.
876
5
 
7
 
! Отговори
Shark преди 11 години
А някой да е очавал нещо друго. То хората са го казали "Хубава работа ама ***". Първо Софка няма глас, вие като *** и второ - изглеждаше направо ужасно, абе точно като ***. И да не би някой да е обкавал че българите в чужбина ще гласуват за ***?! Не разбирам защо от година на година номинациите ни са все по-лоши, но тази година беше направо уникум. Както и да е, предполагам че вече на всички е ясно, че от *** нищо не става.
875
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ei balgari 1-vo pomislete i togava pi6ete drugite kakvo napraviha vsi4ki li trqbva da spe4elat minalata godina kakvo stana nali be6e balgarin za6to ne ispq pesenta na balgarski.DO GODINA 6TE ISPRATIM VESELIN MARINOV O NEKOA OT PEVICITE STRIPTIZIORKI I LAPA4KI
874
3
 
1
 
! Отговори
неуспешно гласувал преди 11 години
Списък на държавите и телевизиите, от които можете да гласувате за България: Франция - телевизия France 3Германия - телевизия Phoenix TVВеликобритания - телевизия BBC Three Турция - телевизия TRT 1Сърбия - телевизия RTS 1Македония - телевизия MTV 1Холандия - телевизия TROSШвеция - телевизия SVT 1Украйна - телевизия Pershiy (NTU 1)Норвегия - телевизия NRK 1Малта - телевизия TVMБеларус - телевизия Belarus 1 (BTRC)Португалия - телевизия RTP1Словения - телевизия Slovenija 1Хърватска - телевизия Prvi program HTV (HTV 1)Грузия - телевизия GPB 1Естония - телевизия ETVСловакия - телевизия STV 1Босна и Херцеговина - телевизия BHT 1Литва - телевизия LTV
873
3
 
3
 
! Отговори
неуспешно гласувал преди 11 години
Питам защо БНТ не обясни с какъв тел.номер трябва да се гласува.Имаше надпис 13500 с текст 08 като уточнявам че всичко това се изписваше по националната телевизия .Защо sms-те ни бяха неуспешни,моите и на много мои приятели.На сутринта разбираме че е трябвало да гледаме телевизионен канал на тази държава в която се намираме и да четем надписите които текат за всяка една песен.Код с номер 13500 е за гласуване от България.Уважаемите говорители на канал 1 не си направиха труда да ни обяснят
872
4
 
4
 
! Отговори
stoian79 преди 11 години
4ALGADJIISKA VIZIA TIP MAGISTRALNA PROSTITUTKA TAM NE VIREE A SAMO TUK NA KONKURSITE NA NOV FOLK.
871
4
 
2
 
! Отговори
korupcia преди 11 години
nito edna frenska televizia ne izlachi Evroviziya,saotvetno niama kak da se glasuva za SOFI!!!!!
870
4
 
6
 
! Отговори
ЛОРЕНЦО ОТ МААЛАТА преди 11 години
СОФКЕ ЩИ ИЗТЪРСЯ КАЛНИЯ *** *** !!
869
2
 
18
 
! Отговори
Ей преди 11 години
Съчетавам моето мнение с това на официалния сайт на шоуто - тренд.аз. 1. Според този сайт, Софи е откраднала песента от Грайсе Джонс. Това значи нито един член от журито не е гласувал за нея. 2. С тази рокля дори първокласна *** ще остане без работа. 3.Софи беше критикувана, че много пищи. На сцената тя видимо се стремеше да не го прави. Това я е извело от нормалното й пеене и е понижило качеството на пеене. Фалшивото пеене днес се доказва с висококачествени диджитални честотомери, не е въпрос на мнение.Така например хванаха Елица, че допусна грешка и се размина с първото място.4 Грандоманията на Софи я заблуди. Това не е приемен изпит в консерватория а шоу. Не трябваше да е сама на сцената. 5. Не обвинявайте българите в чужбина, че не са гласували за нея. Заради *** те са избягали там.
868
7
 
5
 
! Отговори
батето преди 11 години
Софи се представи много по-добре от останалите и то със звучно запомнящо се парче.Браво Софи!!!А ЕВ е пълна пародия, гледах само заради Софка.
867
1
 
3
 
! Отговори
до сандо преди 11 години
Азербайджан има газ, не може да се прескочи тази важна държава. Но в тори ред на мисли къде в Европа е Израел?!
866
4
 
15
 
! Отговори
high преди 11 години
Според мен трябва да напуснем ЕВ, както умно направиха Чехия и ПОлша. Конкурсът се узурпира от сълзливо-депресиращи югославски песни и бивши съветски републики. Софи се представи достойно, отвя всичките с гласа си, но югорепубликите гласуват една за друга, независимо каква песен се изнася. Регламентът така го направиха, че държавите, които иха гласували за нас, нямаха право.
865
4
 
5
 
! Отговори
d|-_-|b преди 11 години
KALIOPI, MACEDONIA <3
864
3
 
8
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Питам : - какво му е престижното на това надпяване или надвикване на тази Евровизия,та да изпращаме певци,а в случаят чалгаджийка и то твърде неграмотна ? Не е ли по-добре да се спестят тези държавни пари и да се влагат всяка година в музикалната академия например,или да се помага финансово на деца с музикални дарби от слаби финансово семейства,или тези пари да се дават на дечица нуждаещи се от животоспасяващи операции,толкова страдащи има на които трябва да се помогне от държавата.Евровизия е тъпанарско надпяване на което никой не обръща никакво внимание,а и от там никой никога не е станал звезда.Спомням си едно време Испания изпрати една Роса да крещи там по сцената и след това същата тази уж певица беше забравена и никъде до сега не се е показала или да е побутвана от телевизия или от други там музикални институции.Спрете да пращате участници бе,вложете парите в нещо от което ще има благодарни таланти или спасете живот.България няма нужда особенно сега да е част от това кряскане по сцените на този жалък и мога да кажа корупционен конкурс в който *** и пульо без музикални разбирания ще определят кой е по-добрият,ами то ако участва някой китаец който вместо да пее пърди,ще спечели бе,само с това,че са толкова много жълтурковците.Няма место Б-я повече там,спестете парите или помогнете с тях на някой българче.
863
6
 
10
 
! Отговори
Джан Бономо преди 11 години
Софи да върви да пее на кака си Фидоскова и на Сецу,а не да мърси такава сцена като Евровизия!!!
862
2
 
6
 
! Отговори
пипи преди 11 години
Интересно ми е тия дето казват че Софи не е за сцената евротравестивизия, кой от наще таланти си представят по-добре да седи там? Аз не им знам имената на наще известни травестити, иначе бих написала предположения
861
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига вече с тия октави, дето ги била взимала. Такова квичене пада на високите, че ум да ти зайде. Поздрав за всички - защооооооооооооо няма радооооооооооост за тееееееееееееееееб и за мееееееееееен...
860
8
 
17
 
! Отговори
пипи преди 11 години
На финала отидоха 90% некадърни измислени певци. В такова травеститско комерсиално шоу, още не сме дорасли да се класираме. Софи беше изключителна! Браво на България, и приятно гледане на финалите на всички хейтъри и травестити.
859
4
 
19
 
! Отговори
diavolcheto преди 11 години
Това се очакваше, така че нека не бъдем лоши към Софи Маринова!Тя не е виновна: отговорни са онези, които допуснаха участието й.Пее си, жената, но не е за подобни сцени.И нека не се оправдаваме със следващата Евровизия, че нямало време, че всеки все зает, че нямало онова, пък било това: можещите и доказаните да запретват ръкави, да се напише наистина хубава песен.И да се изпълни от подходящия човек, а не след поредния неуспех да хулим и обвиняваме изпълнителя.Защото винаги певецът обира негативите, а не онези, които действително ги заслужават!