Най-големите фолклорни ансамбли се надиграват в НДК

"Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин" в "Нощ на ансамблите" на 11 май
4
Най-големите фолклорни ансамбли се надиграват в НДК
Снимка: В. Балевска/АРТИШОК

Трите най-големи български фолклорни състава - "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин", ще стъпят на една сцена в една единствена нощ – 11 май, за да премерят сили в "Нощ на ансамблите" в зала 1 на НДК. Събитието се организира от Двореца на културата и АРТИШОК и НДК, а билетите за спектакъла са на цени между 8 и 20 лева. Те могат да бъдат закупени в мрежата на Тicketportal.

Всеки от трите ансамбъла ще представи своя програма, а на финала публиката ще се наслади на общо хоро – надиграване. На сцената ще стъпят повече от 150 души - танцьори, певци и музиканти. Участниците ще сменят най-различни костюми от всички фолклорни области на България.

Това е първото събиране на трите ансамбъла в един спектакъл, споделя проф. Елена Кутева, директор на "Филип Кутев". Спектакълът е в навечерието на 60-годишния юбилей на ансамбъл "Пирин" и 40-годишния на ансамбъл "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всяка цена поне БНТ трябва да го заснемат!!! Много хора няма да имат физическата възможност да видят този грандиозен спектакъл. Това е нещото, за което трябва да се харчат народните пари!!!!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да го посетя, но се радвам, че зрителите ще могат малко да послушат и видят истинския Български фолклор, вместо да му натякват на народа, че чалгата му е била родна музика като фолклора.В крайна сметка всеки си слуша каквото иска, но няма нищо лошо да запазим Бългаския фолклор в чистия му вид, както е бил слушан от поколения назад. Нали така?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще стане невероятно ШОУ, радвам се, че тези три гранда на фолклора ще го направят!