Плаж, море и лятно Brazzobrazzie

Варна става домакин на лятно издание на фестивала
30 юни 2014 11:36, Александър Попов
0
Плаж, море и лятно Brazzobrazzie
Снимка: Brazzobrazzie

Плаж, море, боси крака в пясъка, морски бриз в косите и весела музика в ушите са съставките, с които от 24 до 26 юли във Варна ще бъде забъркано лятното издание на станалия вече традиционен фестивал за духова музика Brazzobrazzie.

След третото успешно издание на феста в началото на пролетта в София празникът на духовата музика се мести на морския бряг за три дни.

Грууви, джази и фънки ще бъде началото на фестивала на 24 юли, четвъртък, когато сцената е поверена на младите Funky Miracle и Southwick.

Момчетата от Funky Miracle, които снимат летен клип и работят върху дебютния си албум, са подготвили обновен сет, с повече авторски парчета. Техните колеги от Southwick, които в началото на година представиха най-мащабния си и успешен проект - J Dilla Tribute, пък залагат на фънк вечер.

Централният плаж на Варна ще напомня на Ямайка на 25 юли, а "виновници" за това ще са Jahmmi Youth, Sen I, Zafayah и останалите реге машини от Roots Rocket Band. След тях на сцената ще се качи духовият оркестър на Brazz ViliDJ.
 
Купонът ще продължи с пълна пара и на 26 юли, събота, когато морският въздух ще се примеси с горещи балкански ритми. Тогава сцената на Brazzobrazzie ще “превземат” 13 млади музиканти от ромския оркестър Карандила Джуниър. Музикантите, на възраст от 8 до 16 години, наскоро се завърнаха от успешно турне в Словения, Австрия, Германия и Холандия и заедно с техния ръководител Ангел Тичалиев са подготвили програма, на която нито една част от тялото няма да може да устои.
 
Финалът на фестивала е поверен на Акага, които ще "замесят" микс от фънк, рок, денс, соул, реге и дори хип- хоп.

Лятното издание на Brazzobrazzie ще се проведе в Ментол Бийч Бар на Централен плаж и ще бъде в подкрепа на Варна за Европейска столица на културата 2019.

Билети могат да се закупят в мрежата на Ticketportal, в билетния център на НДК, на касата на Летния театър във Варна и на място в дните на фестивала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: фестивалВарнаBrazzobrazzie
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари