18 000 изживяха магична нощ с Андреа Бочели

Зрителите видяха "дует" на Маестрото с Едит Пиаф
Обновена: 2 сеп 2014 14:22 | 1 сеп 2014 09:11, Александър Попов
33

Снимка: Булфото

Близо 18 000 се потопиха в музикалната магия на Андреа Бочели, която превърна един стадион в изискано място за отбрана публика.

Маестрото изнесе вълнуващ концерт под открито небе на стадион "Българска армия", който бе неговата първа голяма изява в България. А за мащаба зрителите започнаха да усещат още преди появата на световноизвестния тенор, когато на сцената започнаха да излизат музикантите от Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио заедно с диригента Марчело Рота, които наброяваха над 130 души.

Появата на Бочели предизвика бурни аплодисменти, а певецът ги зарадва с част от най-популярните оперни откъси и песни от репертоара му, сред които "Трубадур", "Травиата", "Риголето" от Верди, пиеси от Хоакин Родриго и др.

Втората част от програмата, продължила след 20-минунтен антракт, се фокусира върху песни от албумите "Incanto", "Sentimento", "Passione", "Vivere". Едно от най-интересните изпълнения на вечерта беше на песента "La Vie En Rose", която Андреа Бочели изпя в "дует" с Едит Пиаф, появила се на екраните от сцената.

Друго запомнящо се изпълнение беше на песента "Canto Della Terra" заедно с италианската попзвезда Илария Делла Бидия.

В програмата се включиха още сопраното Алесандра Марианели, класическо китарно дуо "CARisMA" и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи, съобщава БТА.

Естествено, краят на музикалната приказка завърши с бис, в който Маестрото представи "Love in Portofino","Quizas Quizas Quizas", "Time To Say Goodbye" и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: концертАндреа Бочели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
22
 
! Отговори
Петър преди 9 години
До do 1, 2 i 3Както виждате, вече написах, че ще сезирам комисията за защита на потребителите и омбудсмана! Г-н/Г-жа Анонимен/а, бих искал да ви обясня нещо простичко(понеже виждам, че не знаете) - форумите са за това, хората да споделят своите впечатления (хубави или лоши). Хубав ден и дерзайте :)
5
0
 
22
 
! Отговори
do 1, 2 i 3 преди 9 години
Оплачете се на организаторите и поискайте компенсация! Простичко е! Ще го направите ли или ще ревете по форумите. Ако не го направите, следващият концерт ще е също толкова лошо организиран и миризлив! Айде, лек работен ден, ***
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България първо плюнчиш пръстите и с халваджийския тефтер смяташ колко пари ще изкараш от поредната далавера.Колкото повече *** измамиш по се кефиш.И изкачвайки се по обществената стълбица нещата загрубяват и стават все по- зле.Последното,което се поставя като цел е да си свършиш добре работата.Та и кой ли го интересува.Битият бит...и т.н.
3
0
 
35
 
! Отговори
rado преди 9 години
Организаторите са пълни ***. Развалиха празника на хората.
2
0
 
35
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Стига с тези платени статии. Цялата организация беше изключително лоша! Жалко, че организаторите от "European Event Service" развалиха празника на много хора! Мисля, че институции като Комисията за защита на потребителите и Омдубсмана трябва да бъдат сезирани. Аз поне така, ще направя. Не трябва да се търпи такава масова гавра с хората, които чакаха толкова много време за този концерт! Иначе респект към маестро Бочели!
1
1
 
44
 
! Отговори
Петрова преди 9 години
Стига с тия глупости за прекрасната организация и великолепното място!!!! Масово хората бяха възмутени вчера!!!Мизерията беше тотална: изпочупени седалки, невероятна мръсотия по целия стадион и небивал хаос с местата. Сцената не беше нищо особено, чуваше и пращене на звука от време на време. едната трибуна изглеждаше като след бомбардировка, а долу на терена след шатрите с храни и напитки бяха струпани стари дъски и ***. За сметка на това се разнасяше миризма на цаца от близката кръчма..