Пловдивски фурии спечелиха Fusion DJ Rally

Дуото Soundforia бе избрано единодушно от жури и публика
Обновена: 8 окт 2010 20:39 | 8 окт 2010 20:00,
2

Победителите Soundforia с наградата. Снимка: Силвия Кацарска

Диджей дуото Атанас Костадинов (Asian Detective) и Мирослав Николов (Zinnat), или Soundforia, спечелиха първото място в конкурса Fusion DJ Rally.

Двамата доказаха, че две глави мислят по-добре от една, след като сетът им беше избран единодушно от публика, жури и екипа на Fusion Embassy.

„В последните 7 дни почти не сме спали, за да се подготвим за конкурса“ - споделиха те от сцената.

Fusion DJ Rally е първата голяма изява на авторската продукция на победителите Soundforia, които са добре познати на пловдивската клубна сцена като промоутъри на партита, в които „басът изнасилва сърцето ти“.

„От близо две години правим музика, но никога не сме я промотирали. Винаги сме знаели, че ако ставаме все по-добри, сцената сама ще ни намери“ - сподели Asian Detective веднага след конкурса.

„Много сме щастливи, че това се случи точно сега. За първи път ремиксираме български фолкор и честно казано - това е най-трудната задача, пред която сме се изправяли. Въпреки нечовешките срокове, мисля, че се справихме!“ - допълни Zinnat.

Soundforia, както и останалите четирима финалисти на Fusion DJ Rally– Vinid, Charoday, Brokoli и Krivak – пребориха тежки предизвикателства в последния етап от състезанието.

Всички те трябваше за по-малко от 10 дни да приготвят 30-минутен изцяло авторски сет, който интегрира в съвременния звук акапелни неравноделни български фолклорни песни, изпяти от формация Кипри и инструментални композиции на групите Балкански коне и Оратница.

И резултатите бяха впечатляващи – неравноделни тактове, многогласия, мултиинструментални песни – всичко преработено с клубен ритъм и парти настроение.

Още по темата

Едва ли българският фолклор някога е звучал по-близко, по-модерно и по-новаторски от снощи, когато го чухме в техно транс варианта на Vinid, счупения експериментален броукън бийт на Brokoli, в туптящия басов дръм енд бейс на Krivak, в медитативния дъбстеп на Charoday и в съвършено миксираното даунтемпо на Soundforia.

Освен сетовете на финалистите, вечерта бе допълнена от изпълнения на живо на народната певица Санка Мишева, фолклорна формация Кипри и група Оратница, както и от откриващ и закриващ сет на Balkansky (DJ COOH).

Победителите Soundforia отнесоха винилов трофей-уникат, както и куп награди:  договор за международна и национална промоция с лейбъла на Fusion Embassy, участие на международен фестивал, промотиране в мрежата на най-влиятелното световно списание за диджеи – DJ MAG, лайф сет по диджей радио.

Освен сърцата на журито и публиката, Soundforia спечелиха и Наградата на група Оратница, които ги избраха заради преработката на своята песен да направят ремикс на тяхно парче в предстоящия им албум.

Всички останали финалисти получиха винилови грамоти, с пожелание да ги направят платинени.

Krivak, Brokoli, Charoday и Vinid също ще получат предложение за промоция от лейбъла на Fusion Embassy, а предстои и да бъде обявена наградата на Балкански коне и името на диджея, който ще се включи с ремикс в предстоящия им албум!

Всички финалисти бяха поканени от DJ COOH да предоставят най-доброто от авторската си продукция, което ще влезе в специална компилация, която самият DJ COOH ще промотира.

След всички емоции вечерта приключи отново със сетове на Balkansky и на победителите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: фолклор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
Bravo, samo taka :)
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo se obichat