Фолклор и съвременни звуци на Fusion Embassy

8-месечният фест с кулминация в Галерия Индустриална 11
9 фев 2010 11:42, Петя Славова
1
Фолклор и съвременни звуци на Fusion Embassy
Снимка: Галерия Индустриална

Вечер, изпълнена с международен фолклор и съвременен саунд, обещават организаторите на фестивала Fusion Embassy.

В продължение на 8 месеца фюжън посланици бъркаха български фолклор с модерен бийт в музикална лаборатория на мистичната Родопи планина.

На 13 февруари е големият финал на този продължителен проект. Неговата кулминация ще се състои в Галерия Индустриална 11, намираща се в сградата на хладилен завод Мраз.

Началото е от 21:30 часа. В програмата на фестивала ще участват както родни, така и белгийски диджеи, които ще представят специално подготвени сетове, вдъхновени от фолклорна музика в компанията на всякакви стилове и фюжън бийтбокс.

Паралелно с музикалната част посетителите ще се насладят на фото и видео изложба, проследяваща създаването на проекта стъпка по стъпка.

Черешката на тортата ще е изпълнението на 2 групи на живо – сборната формация на проекта Fusion Orchestra и групата победител от Sofia Fusion Rally.

Проектът Fusion Embassy стартира през юни миналата година с цел да създава и обединява български музикални проекти с музиканти от цяла Европа, които заедно да издирят и съхранят фолклорната традиция на България и да я претворят в съвременни композиции.

Събитието въплъщава паралелните музикални интереси на съвременните хора, които са привлечени от западно-европейските бийтове, но са съхранили и любовта към тайнството на автентичния български фолклор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Myleena преди 14 години
:))