Китай не ще да слуша Лейди Гага и Бионсе

Хитове на певиците са сред 100 песни, вкарани в "черен списък"
Обновена: 26 авг 2011 15:09 | 25 авг 2011 10:33,
135
Китай не ще да слуша Лейди Гага и Бионсе
Лейди Гага. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хитове на Лейди Гага, Бионсе и Take That са сред 100 песни, които китайското министерство на културата постави в интернет "черен списък".

Музикалните уебсайтове имат срок до 15 септември да премахнат парчетата, които според властите вредят на "националната културна сигурност", отбелязва Би Би Си.

Сайтовете, които не премахнат песните, рискуват да бъдат подведени под съдебна отговорност.

Повечето от забранените песни са от Тайван и Хонконг, както и няколко японски.

Сред "западните" изпълнители са Лейди Гага, която води в черния списък с шест сингъла, Кайли Миноуг, Бионсе, Кейти Пери и Бритни Спиърс.

Китайското културно министерство не се ограничава само до нови хитове – в списъка попадат и Backstreet Boys с парчето I Want It That Way, което излезе преди повече от 10 години.

Интернет пространството в Китай е строго контролирано, а определено съдържание често се премахва, ако властите го определят като неподходящо.

В случая обаче не е ясно дали директивата се отнася само за сайтовете за незаконно сваляне на музика, или и за тези с легално съдържание.

Цензурата на песни е нещо обичайно в Китай. Rolling Stones например нямат право да изпълняват някои свои хитове като Honky Tonk Woman и Let's Spend The Night Together, когато изнасят концерти в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
2
 
! Отговори
cocoon преди 11 години
До Анонимен: нещата са много тясно свързани. Независимо дали става а музика или други сфери. Не случайно дори и в музикалните клипове на РИана и Гарга и т.н има скрити символи и думи които ние не улавяме но подсъзнателно влияят на човек по един или друг начин. Също както Хитлер по времето на Втората световна война е пускал по улиците симфонии на БАХ , за да могат хората да се чустват още по-подтиснати и с цел МАНИПУЛАЦИЯ!. НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА! И който е наясно с това го знае ;)
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чета аз по няколко форума и изводът ми е, че станели дума за Китай и какви наказания и рестрикции налагат ние българите сме единодушни и ги подкрепяме. Чудя се какво ни трябва да се случи та да сме доволни?
125
5
 
6
 
! Отговори
STAR преди 12 години
MI PRAVILNO AMAN OT PEDERASI I PODOBNI
124
7
 
18
 
! Отговори
БатБулгар преди 12 години
И аз не искам да ги слушам тия ***, но ми ги натрапват постоянно, отвсякъде! Браво на китайците. Ако си мислите, че щом е комунизъм>значи е зле, жестоко се лъжите. Китайците са доста отворени за света, но си подбират информация. Те и американците си я подбират, ама това никой не го пише в сайтовете нали? И в Америка има забранени книги, сайтове, филми, цензура. Нали е демокрация. Най-голямата илюзия е, че демокрация означава свобода. Няма такова нещо. Поздрави на всички трезвомислещи.
123
5
 
10
 
! Отговори
Men преди 12 години
Иска ми се и в Бг да го контролираха...
122
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само Slayer, Pantera и Destruction за червените китайчета от мизерната им партийка.Интернету не моат го спрат.малко остава и за тяхната пролет, догодина да речем, една тамошна революцийка и аре, все комунисту на измету..евала на американците, мо'а си псувам комунистите и по улиците, и в интернету, как си искам...
121
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** китайци - поскорпо *** комунистически управляващи. модерните и свободолюбиви китайци слушат и подражават на западните изпълнтели.гледал съм техни клубове с китайски рок групи и много техни фенове, копираши изцяло американските рок величия. LONG LIVE ROCK'N'ROLL. DEATH TO CHINESE PARTY IDIOTS
120
6
 
9
 
! Отговори
D преди 12 години
Забраняват им лейди Гага, ама не ги спират да се множат като ***! Аман от жълти, кафеви, черни, рижи... Аман от хора!
119
8
 
10
 
! Отговори
eve1 преди 12 години
Тази по визия и по грачене много наподобява наще чалгаджийки.
118
11
 
9
 
! Отговори
Рейсааааа! преди 12 години
Руските инжинери измислили нов дизайн за кола. Той бил толкова грозен, ама толкова грозен, че кръстили колата LADA GAGA! Бих се зарадвал, ако видя гнусната и глава набучена на кол!
117
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз не ща да слушам китай.
116
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китайците имат най голамо средно IQ. Така че, не се учудвам че се опитват да запазят положението.
115
9
 
19
 
! Отговори
селски пияндурник преди 12 години
фак лейди гарга
114
7
 
5
 
! Отговори
Stefko 88 преди 12 години
само така!!!! GRIND GORE RULES!!!!!
113
12
 
16
 
! Отговори
фен на Баба Гага преди 12 години
Прочетох само първото изречение на статията, но ми стига да "сваля шапка" на китайците! Затова след много ама много малко време ще са номер едно в света!
112
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китаиците знаят,че тая блудкава поп музика убива мозъчните клетки,както го прави мазната наша чалга
111
6
 
8
 
! Отговори
Chinese преди 12 години
Че кой купува дискове днес ? Я се замислете кога сте си купили последниат диск ? Незнам дали са иа забранили но по Hit Radio Beijin я пускат по ниаколко пъти на ден .Не мисля че някой ще загуби ако не я слуша .
110
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китаиския пазар е зле .Общо в Китай за 2010 са продадени 4.1 милиона диска .Платината за международни изпълнители е 20000 а за изпълнители от Китай 40000.Eто ви линк от където може да свалите доклада на IFPI- dox.bg/files/dw?a=323bd1a108
109
7
 
40
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
Ами тази ненормалница е еквивалент на нашта чалга само че за запада ,хора вижте й само клиповете - безразборен секс ,извращения ,диви оргии и тотален разврат !!! Това което го дават по телевизията го копират и децата и младите хора .Наистина не мога да повярнам че това е музиката на 21 век !!!
108
4
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 12 години
Иван Танев Иванов"................Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон.........."