Три часа без умора с торнадото Аксел Роуз

Guns N Roses подлудиха 35 хиляди фенове на Sofia Rocks
Обновена: 12 юли 2012 14:04 | 9 юли 2012 16:07,
158
Три часа без умора с торнадото Аксел Роуз
Лидерът на Guns N Roses Аксел Роуз оправда напълно репутацията си на човек-динамо. Снимка: Dnes.bg

"Задните редици пред сцената да укротят ентусиазма!"

Тази команда на Аксел Роуз беше напълно в образа му на чепата и самовлюбена звезда, но не и за тези, които дочуха и разбраха правилно апела на лидера на последната формация на Guns N Roses, изстрелян по време на втория ден от фестивала на тежката музика Sofia Rocks и състоял се на Националния стадион „Васил Левски“.

Още по темата

Всъщност един от символите на рока искаше да укроти ентусиазма на родните меломани, чакали го четвърт век, макар и без Слаш и Дъф Макгахън, Изи Страдлин и останалите от първите две издания на американската рокформация, приета наскоро в Залата на славата.

На Аксел му се беше случвало десетки пъти да става свидетел на сакатлъци заради феновете. И взе мерки.

Аксел разнебити без остатък въпросителните на феновете, че няма право да трупа още слава и милиони долари с марката „Guns N Rose“.

И при положение, че трябваше да стопява в адската мараня разочарованието на зрителите, че след Godsmack от афиша отпадна и Iggy & The Stooges.

Ентусиазмът и талантът на формацията му с трима китаристи, клавирист, басист и гръмотевичния шоколадов басист Франк Ферер обаче не само надскочиха летвата на очакванията, но и дадоха заявка за музикално събитие на годината.

Великолепната седморка на Уилям Бейли, каквото е всъщност рожденото име на Аксел Роуз, надскочи себе си и стопи песимизма на феновете, че не трябва да има посегателство върху оригиналния състав на  Guns N Rose.

Мнозина дори намериха целенасочено търсена прилика на водещия китарист DJ Ашба със Слаш заради свещенодействието по китарния гриф и бомбето.

26-те емблематични песни за гига на групата от световна величина бяха излапани на един дъх от българите въпреки маратонските три часа.

Аксел напълно оправда и репутацията си на суетен рокаджия, след като смени за спектакъла, организиран от „Болкън Ентъртейнмън“, четири каубойски шапки, три кожени якета.

Изключи големите монитори – да не го гледат в едър план, прати акредитираните фотографи малко преди средата на терена на Националния стадион и свали след 90 минути широките си очила. Но пък подсигури топовни изстрели и фойерверки през песен.

Близо 35 хиляди родни фенове, подкрепени мощно и от представители на Обединеното кралство, пяха в един глас „Sweet Child of Mine“, "November Rain“, „Don't Cry“, „Civil War“, „Knockin on Heaven's Door“, „Night Train“, „Patience“... Заиграха се и по-тънката струна със собственото си виждане върху AC/DC с „Whole Lotta Rosie и на Pink Floyd - „Another Brick in the Wall“.

Една от най-слушаните групи в Обединеното кралство - Kaiser Chiefs, пък защити репутацията си на група, която сама може да бъде хедлайнер във фестивал.

Within Temptation с мощните вокали на пременената като метъл булка Шарън ден Адел щеше да разцепи жадното за дъжд небе над София.

Американците от Ugly Kid Joe заразиха с ентусиазма си и най-придирчивите фенове, въпреки че нямат албум вече 16 години, а хитовете са им общо два.

В отсъствието на „контузения" Iggy Pop родните банди Der Hunds и  D2 предразположиха напълно рокаджиите за Sofia Rock 2012.

Очаквайте ексклузивно интервю на китариста на Trivium Кори Болю специално за Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
14
 
! Отговори
Йоан преди 11 години
какво му имаше толкова на звучението?. На мен ми хареса и звучението и гласа на Аксел, който на живо е пъти по различен от това което съм слушал. А също и китаристите..браво и на тях:)
84
4
 
5
 
! Отговори
Омега преди 11 години
Последният концерт на който бях беше на Омега...За озвучителите там е малко смекчено да се каже,че заслужаваха да бъдат линчувани и да върнат парите за билетите на хората!!!!!!....Хора,не ходете на "концерти" за да не намразите любимите си групи! Имам усещането,че това антиозвучаване се прави умишлено за да се откажат младите хора да слушат рок изобщо. Нека измислим как да спрем тази подигравка с музиката ни!!!Дайте идеи...
83
5
 
11
 
! Отговори
Izzy Stradlin преди 11 години
Izzy липсва много повече, ако трябва да хълцаме. Слаш балансираше харизмата на Аксл, затова всички му се кефеха. Иначе си беше едно симпатично негърче. Основата на старите Гънс бяха Аксл и Изи.
82
5
 
33
 
! Отговори
Izzy Stradlin преди 11 години
Пак да повторя, ако не ме разбрахте: ако снощният концерт не ви е харесал, то най-вероятно така ви се е сторило. Всъщност не харесвате себе си. ***.
81
6
 
12
 
! Отговори
Izzy Stradlin преди 11 години
*** Петър Петров, да пукнат и всички мизерни селянчета, които са вечно недоволни. Говньовци, и 500 лв да дадете за билет, пак не заслужавате 3 часовото шоу на Аксъл. Озвучаването не било на ниво. Ами няма да е на ниво, защото беше дело на същите като вас. Яжте и си трайте, скоро няма да видите нищо подобно. Болкан Ентертейнмънт бягат оттук, неслучайно си позволиха да избомбят 20000 хил. човека.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
izgrajdane*
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аксел разнебити без остатък въпросителните на феновете, че няма право да трупа още слава и милиони долари с марката Guns N Rose. kakuv e tozi parodien opit za izgarjdane na smisleno izrechenie ?? negramotnici.
78
28
 
7
 
! Отговори
Криско преди 11 години
Всички тези групи, които идват да свирят ми миришат на дрога и пенсия вече... Ква е тая еуфория на 40'С, кви 5 лева???
77
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Концертният живот в България замира. Това е заключението на Петър Петров, изпълнителен директор на Balkan Entertainmentpany, която организира фестивала Sofia Rocks". По думите на Петров за двата дни фестивалът е посетен от 20 000 души, като доста повече фенове са се събрали през втория ден, когато хедлайнери бяха Guns N` Roses. Kakvi 35000 vidqhte!!!!!
76
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лично аз съм разочарован, това не е групата, която боготворях. По-добре да си бях останал вкъщи.
75
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гънс, Мейдън и Металика ми бяха трите любими групи в тийнейджърска възраст, а и като студент. Снощи ми беше седмия концерт и втори на Гънс. Ами какво да кажа, не могат да се сравняват с другите две банди.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eвгени вземи си вазелина приятелко и си трай
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много объркана статия! А иначе беше супер! Kaiser!!!Kaiser!!!Kaiser!!!Kaiser!!!Kaiser!!!Kaiser!!!Kaiser!!!Kaiser!!!
72
20
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...КООООГАААА БЕ ТООААА СКАПАНЯЯЯККК Е ИИММАААЛЛЛ ГГЛЛЛААААСССС БЕ...!....RRRRROOOOLLLLIIIINNNGGG SSSTTTOOONNNEEESSSSS.....!
71
1
 
10
 
! Отговори
Грешка преди 11 години
между другото найтреин се пише Nightrain, а не Night Train или Night Rain. Песента е кръстена на евтиното вино с което са се напивали през '88, така че моля оправете го
70
3
 
26
 
! Отговори
До всички Разбирачи преди 11 години
Концертът беше по-добър от всички мой очаквания! Бях страшно притеснена, че Аксел няма да има глас, ама не беше така!Супер беше!Единствената грешка беше озвучаването, защото микрофона на Аксел не беше много наред за което той не е виновен! Той не подскачаше и не се джижеше по-малко от предишни негови концерти, така че НЯМАТЕ право да се оплаквате Като можете да изкарате такъв звук след като близо 30 години сте се друсали и пили и какви ли не още работи, нека да ви чуя... Да си имаме уважението..
69
2
 
5
 
! Отговори
до 92 преди 11 години
Всъщност си е написано правилно - като заглавие на 1 песен (любимата ми на Гънс).
68
2
 
26
 
! Отговори
axl fan преди 11 години
Абе,неграмотни журналисти, Sweet Child Of Mine е заглавие на една песен,защо сте я разделили като за две. Като не познавате творчеството, защо се напъвате да пишете статии. Отразявайте си неграмотните Пайнер сборища.
67
3
 
17
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
И не ми казвай, че ти си фен на Гънс! Ще ме разсмееш! Не всеки знае дори името на новата група на Слаш (който между другото аз също харесвам!!!!!), докато Аксел си е класика! Той е Guns n Roses!
66
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам дали сте наясно, но джАшба не носи шапката си по собствено хрумване, нито е случайно. Още когато Аксел събра новите Гънс китаристчето носеше кофа на главата си и Аксел го беше нарекъл "Бъкетхеад". Това е достатъчно за да покаже както какво му е отношението към предишните му колеги, така и към настоящите. А и тяхното, очевидно е, че за да приеме такова нещо, китариста не е микакъв колега, а на заплата.