Три часа без умора с торнадото Аксел Роуз

Guns N Roses подлудиха 35 хиляди фенове на Sofia Rocks
Обновена: 12 юли 2012 14:04 | 9 юли 2012 16:07,
158
Три часа без умора с торнадото Аксел Роуз
Лидерът на Guns N Roses Аксел Роуз оправда напълно репутацията си на човек-динамо. Снимка: Dnes.bg

"Задните редици пред сцената да укротят ентусиазма!"

Тази команда на Аксел Роуз беше напълно в образа му на чепата и самовлюбена звезда, но не и за тези, които дочуха и разбраха правилно апела на лидера на последната формация на Guns N Roses, изстрелян по време на втория ден от фестивала на тежката музика Sofia Rocks и състоял се на Националния стадион „Васил Левски“.

Още по темата

Всъщност един от символите на рока искаше да укроти ентусиазма на родните меломани, чакали го четвърт век, макар и без Слаш и Дъф Макгахън, Изи Страдлин и останалите от първите две издания на американската рокформация, приета наскоро в Залата на славата.

На Аксел му се беше случвало десетки пъти да става свидетел на сакатлъци заради феновете. И взе мерки.

Аксел разнебити без остатък въпросителните на феновете, че няма право да трупа още слава и милиони долари с марката „Guns N Rose“.

И при положение, че трябваше да стопява в адската мараня разочарованието на зрителите, че след Godsmack от афиша отпадна и Iggy & The Stooges.

Ентусиазмът и талантът на формацията му с трима китаристи, клавирист, басист и гръмотевичния шоколадов басист Франк Ферер обаче не само надскочиха летвата на очакванията, но и дадоха заявка за музикално събитие на годината.

Великолепната седморка на Уилям Бейли, каквото е всъщност рожденото име на Аксел Роуз, надскочи себе си и стопи песимизма на феновете, че не трябва да има посегателство върху оригиналния състав на  Guns N Rose.

Мнозина дори намериха целенасочено търсена прилика на водещия китарист DJ Ашба със Слаш заради свещенодействието по китарния гриф и бомбето.

26-те емблематични песни за гига на групата от световна величина бяха излапани на един дъх от българите въпреки маратонските три часа.

Аксел напълно оправда и репутацията си на суетен рокаджия, след като смени за спектакъла, организиран от „Болкън Ентъртейнмън“, четири каубойски шапки, три кожени якета.

Изключи големите монитори – да не го гледат в едър план, прати акредитираните фотографи малко преди средата на терена на Националния стадион и свали след 90 минути широките си очила. Но пък подсигури топовни изстрели и фойерверки през песен.

Близо 35 хиляди родни фенове, подкрепени мощно и от представители на Обединеното кралство, пяха в един глас „Sweet Child of Mine“, "November Rain“, „Don't Cry“, „Civil War“, „Knockin on Heaven's Door“, „Night Train“, „Patience“... Заиграха се и по-тънката струна със собственото си виждане върху AC/DC с „Whole Lotta Rosie и на Pink Floyd - „Another Brick in the Wall“.

Една от най-слушаните групи в Обединеното кралство - Kaiser Chiefs, пък защити репутацията си на група, която сама може да бъде хедлайнер във фестивал.

Within Temptation с мощните вокали на пременената като метъл булка Шарън ден Адел щеше да разцепи жадното за дъжд небе над София.

Американците от Ugly Kid Joe заразиха с ентусиазма си и най-придирчивите фенове, въпреки че нямат албум вече 16 години, а хитовете са им общо два.

В отсъствието на „контузения" Iggy Pop родните банди Der Hunds и  D2 предразположиха напълно рокаджиите за Sofia Rock 2012.

Очаквайте ексклузивно интервю на китариста на Trivium Кори Болю специално за Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как бихте реагирали, ако утре примерно дойде Металика, но в състава е само Джеймс и някакви наети изпълнители? Или Удо да вземе правата над Аксепт, човека с каскета да почне да се представя за Скорпионс и т.н. Кой щял да знае за Слаш, ако не бил Аксел ... а за Аксле какво щяхте да знаете, ако не бяха Изи и Слаш?Те бяха гениален екип, и името обозначаваше екипа. Сега обозначава егото на най-самовлюбения от тях. Който е поотслабнал напоследък, но не си е върнал гласа.
64
2
 
9
 
! Отговори
от 86 преди 11 години
и гледайте да не се хващате за правописните грешки. Знам си ги...*каквото *истинскотоБеше перфектно. Сега искам да чуя Ози и Зак и Pearl Jam и Godsmack и някоя друга душодаваща банда и светът може да свършва. Това са хора леещи душа и ако някой твърди обратно, значи просто не е достигнал до заложеното му от природата състояние...
63
1
 
11
 
! Отговори
до 78 преди 11 години
Гледай сега мен.... щом един пиян, по твоите думи, може да определи и прецени по-добре от теб, си представи "ако не бях пиян". Истината е една и тя е в интернет под формата на клипчета, така че не се опитвай да ме дискредитираш с *** манипулативни опити. На концерти не пия защото не искам да ходя да пикая после, и най-вече защото не може да се диша в огромна тълпа от хора. Отишъл съм да слушам музика и да видя на живо естествени човешки същества да правят магия - смесица от перфекционизъм и емоция, какво трябва да бъде изтинското изкуство...
62
1
 
11
 
! Отговори
до Рок фен преди 11 години
Браво !!! С няколко изречения обобщи изцяло мнението ми :-))))))))))) Беше супер!
61
12
 
9
 
! Отговори
Българче преди 11 години
Може би ако и последният член на групата,Аксел Роуз ,осъзнае че от години звучи като пресипнало яре,може би ще им сменят някога славното име.
60
6
 
4
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 11 години
youtube /watch?v=n2CVs0miNtwДо всички специалисти.Това е Knockin' On Heavens Door. За да не слушате цялото парче, понеже аксел не може да пее, а останалите не могат да свирят, чуйте на 9:45 мин. за какво иде реч.
59
12
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Това е най-надцененият глас в историята на Рок музиката.
58
2
 
12
 
! Отговори
dts преди 11 години
Прожектирането на компилациите на екраните бяха много ***, но това са все подробности наистина супер шоу стана над 3 часа свиреха започнаха към 22:23 и приключиха към 01:33 нямам думи които е бил на концерта ме разбира добре шоуто си заслужаваше а останалите от групата също бяха супер страхотни солута на китари и пияно дано пак да дойдат Аксл каза че сме жестоки и че ще се върнели но това май го казва почти навсякъде и май скоро няма да се върнат за жалост сега чакъм Аеросмит и Стивън Тейлър ;)
57
1
 
7
 
! Отговори
ДО 63 преди 11 години
ти или не си бил на концерта или просто няма какво да правиш и си пълен и*иот , не знам ти колко пъти се къпеш, но Аксел на всяка 2 песен си сменяше блузата и якето
56
1
 
15
 
! Отговори
Женифър преди 11 години
Много съжалявам, че не можах да отида на концерта! Съгласна съм с 75 - гласът на Аксел се чуваше чак до Възраждане, където живея, така че от далеч станах свидетел на страхотния концерт. Поздрави на всички фенове!
55
6
 
6
 
! Отговори
до dr. lighman преди 11 години
Бях точно до озвучителите, така че не ми обяснявай, че гласът му е на ниво, а кажи колко бири изпи вчера. Пак казвам - това не беше най големият проблем, защото се очакваше да не е както преди. По държанието на масата от феновете можеш да кажеш, че.концертът не беше най-добрият. Виждал съм доста по-малобройна публика да вика много по силно на много по-незначими групи в България
54
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на аксел турчина
53
1
 
10
 
! Отговори
до 32 "с." преди 11 години
И сигурно нямат никаква вина, че Иги отпадна, ама го обявиха едва ли не като беше почнал концерта, макар Иги да не е пристигал в БГ въобще... ама си е друго да подлъжеш някой да си купи еднодневен билет в последния ден. А за Лу Грам? Нямаше дори съобщение-от програмата за деня разбрах. И проблемът за Годсмак не е, че някой се е разболял, а че не можеш да си върнеш билета!!!!!
52
3
 
17
 
! Отговори
dts преди 11 години
Бях на концерта и мога да кажа, че беше супер като се има в предвид че Аксл е на годинки нямаше и много време да почива и започна по-рано от обявеното и всичко взето заедно се представи на ниво иначе феста беше пълен провал добре, че гънс н росес оправиха всичко, който казва, че на Аксел му е бил паднал гласът явно нищо не разбира аз бях с едни от най-евтините билети и мога да кажа, че гласът му се чуваше супер имаше съвсем малък проблем китарите бяха с една идейка по-силни.
51
3
 
34
 
! Отговори
Dr. Lightman преди 11 години
Тука има яко хора опитващи се да лъжат. Гласът на Аксел беше на ниво през цялото време. Има клипчета и те доста ясно потвърждават думите ми. Дори не музиканти могат ясно да чуят и видят това. Какво значи гласът му не е като преди? Това ваши думи ли са или на някой друг? Сами ли определихте какъв бил гласът му и с какви качества успяхте да направите това? Axl Rose e определението за Rock Star. Такива, като него останаха толкова малко, което обяснява защо все искате някой да ви лицемери. Научени сте на този модел, за това не можете да разпознаете истинското от фалшивото. Докато феновете на Guns идват заради песните им, феновете на другите банди идват заради контакта с публиката. Вие порно ли сте отиши да правите или музика да слушате? Най-идеалното място за чуване на концерт е между front of stage и тези отзад - до палатките с прожекторите и пулта, така че квото и да говорите няма да има концерт, на който да се чува добре при положение, че публиката не спря да пее и вика. А това от друга страна доказва, че шоуто беше на доста голямо ниво...
50
3
 
19
 
! Отговори
до 63 преди 11 години
а твоите фурии може ли да пеят с една рокля 20 поредни концерта? тя смърди остана е отвсякъде и пак продължават.. нищо, важното е че е прозрачнааа.. грозна работа, гнусна работа.. Господи, Благодари ти, че мразя чалга!
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми е гадно, че не бях на концерта, заради ангажимент, но не се съмнявам, че настроението е било страхотно, а Аксел, както винаги - оригинален и неповторим.
48
6
 
8
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
Не, нямах предвид китарните сола, въпреки, че и демонстрациите на възможностите на отделните музиканти дойдоха в повече, но най-вече това, че свиреха чужди песни, вместо да направят някоя-друга от по-старите си, които публиката обича. А и това, че изсвириха едва ли не всичките си нови песни, от които мога да се обзаложа, че 98% от публиката не знае нито една. То си личеше и по реакциите. Все пак са за първи път тук, други групи го предвиждат и наблягат на хитовете
47
1
 
26
 
! Отговори
до 67 преди 11 години
Като стъпиш и на малкия пръст на Уилям Роуз, се похвали!!!!!!! Като не си фен, не пиши тук! Отивай да си слушаш чалгата и не пиши коментари за рок легенди! Ясно?
46
4
 
6
 
! Отговори
SS преди 11 години
Аз бях във VIP ложата. Там звукът беше отвратителен - само среди и малко високи. Гласът на Аксел едва едва се чуваше. Озвучителите на Болкан за пореден път се ос...каляха. Изсипваш една торба пари за уж най-добрите места, а такава простотия. Като цяло двата дни минаха добре, но винаги може да се желае още.