БНР изпраща маестро Найден Андреев с музика

Маргарита Хранова ще изпълни емблематичната песен "Устрем"
Обновена: 31 юли 2013 10:19 | 31 юли 2013 10:19, Петя Славова
3
БНР изпраща маестро Найден Андреев с музика
Композиторът Найден Андреев. Снимка: архив, Булфото

Българското национално радио ще каже "Последно сбогом!" на маестро Найден Андреев с музика, следвайки златната диря, която той съгради с живота и творчеството си, съобщават от радиото.

Музикалното събитие, което ще бъде днес от 19.00 часа на откритата арт-сцена пред НДК, ще почете светлата памет на Маестрото със специалното изпълнение на Маргарита Хранова на емблематичната песен на Найден Андреев - "Устрем".

До сетния си дъх животът на Найден бе музика. И от ефира, когато водеше петъчното си предаване "Маестро, музика" по програма "Христо Ботев" на БНР, и в мислите за новото произведение, което така и не можа да напише. Маестро Андреев завеща на Златния фонд на БНР повече от 630 творби, които ще живеят във времето, посочват от радиото.

Още по темата

На сцената на "Лято с радиото" Калин Вельов и група "Тумбаито" ще изсвирят на живо най-новите български песни, които са част от последния им албум. На откритата лятна сцена пред НДК ще прозвучи и премиерната конкурсна песен - "Аня", написана от Стефан Димитров, с която музикантите ще участват в националния конкурс "Бургас и морето".

Концертът "Лято с радиото", който ще се състои днес от 19.30 ч., се организира от двете национални програми на БНР - "Хоризонт" и "Христо Ботев", и ще бъде предаван пряко в техния ефир.

Популярният с естрадните си шлагери от 1970-те и 1980-те години композитор Найден Андреев почина на 68-годишна възраст след инфаркт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
seira преди 10 години
Талантлив и достоен човек!Вечна му памет...
2
0
 
4
 
! Отговори
Талантлив и достоен преди 10 години
Талантлив, смел, достоен, ярка личност, Найден Андреев е автор на много шлагери като "Младостта си отива", "Устрем", "Моето мъжко момиче", "И утре е ден" и много, много други талантливи, а не банални, вечни песни, оратории и др. музикални произведения. Поклон! Наистина голяма загуба за красивата, стойностна музика и на един прекрасен българин.
1
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 10 години
достойно изпращане на достоен човек. лека му пръст!