Поли Генова напълни очи със зрелищност, ценят ни агенциите

Порошенко впечатлен от невероятната победа на Украйна
Обновена: 15 май 2016 09:17 | 15 май 2016 09:08,
61
Поли Генова напълни очи със зрелищност, ценят ни агенциите
Снимка: БТА

Представянето на Поли Генова във финалната вечер на Евровизия беше определено като един от зрелищните моменти на конкурса, отбелязва Франс прес.

Българката напълни очите на зрителите със светлинно шоу, което съпътстваше нейното изпълнение на песента "Ако любовта беше престъпление".

Още по темата

Сред силните моменти беше и изявата на австралийката от корейски произход Дами Им, която показа, че на Евровизия намират място и големите и мощни гласове. Руснакът Сергей Лазарев пък представи комплексен номер с качване по стена.

Победителката, украинката Джамала даде възможност да се чуе един от малко познатите езици този на татарите от Крим, който е в списъка на сериозно застрашените езици, съставен от ЮНЕСКО. Сред силните моменти беше и грузинското изпълнени на Ника Кочаров и бандата Янг Джорджиън лолитас, които поднесоха автентичен рок.

Украинският президент Петро Порошенко поздрави певицата Джамала за невероятната й победа на конкурса Евровизия, предаде Франс прес.

"Това беше едно невероятно изпълнение, една невероятна победа! Цяла Украйна Ви казва едно голямо благодаря, Джамала!", написа в Тwitter държавният глава.

Песента на Джамала "1944" разказва за депортирането от Крим на татарите, станало по нареждане на Сталин. Прабабата на певицата е била сред депортираните.

"Когато чужденците идват, когато влизат у вас, когато ви убиват и казват ние не сме виновни, не сме виновни", се пееше в първия куплет на песента на Джамала.

Спомените за този ужас бяха съживени с анексирането на Крим от Русия през март 2014 г. Хиляди татари бяха поставени под арест, а техните жилища претърсени. Лидерите на татарската общност в Крим получиха забрана от Москва да влизат на територията на полуострова, припомня Франс прес.

Русия протестира срещу участието на Украйна в конкурса заради политическия подтекст в песента на Джамала, смятан от Москва за противоречащ на регламента на конкурса, който забранява думите или жестовете от политическо или сходно естество. Организаторите на Евровизия обаче сметнаха, че думите в песента на Джамала са от историческо естество и одобриха песента й.

Един от основните ръководители на бунта на Майдана, който през февруари преди две години доведе до отстраняване от власт на тогавашния проруски президент Виктор Янукович, заяви, че ще е уместно Украйна да организира следващата Евровизия на полуостров Крим.

"Ще се изпълни една справедливост, ако следващата Евровизия се състои на историческата родна земя на Джамала - Крим в Украйна", написа в Twitter Мустафа Найем.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
4
 
! Отговори
RR преди 7 години
ТАТАРИТЕ СА ДЕПОРТИРАНИ ОТ КРИМ ЗАЩОТО СА ПРЕДАТЕЛИ. ПОСРЕЩАТ НЕМСКИТЕ ВОЙСКИ С РАДОСТ. КАК ДА СЕ ОТНЕСЕ СТАЛИН С ПРЕДАТЕЛИТЕ...........
51
1
 
7
 
! Отговори
Frankfurt преди 7 години
Честито на Поли! Ние, българите в чужбина изстреляхме нашето момиче нагоре! Заслужено! Моят скромен принос снощи 10 sms-a и 20 обаждания от стационарен телефон - факт!
50
2
 
3
 
! Отговори
Георгиева преди 7 години
До анонимен 34"не видях..." ами толкова си гледал,македонците дадоха 8 точки на Поли,а ако ме питаш,и това ни е много,като се има предвид как ги оплюваме! Чета и възмутените коментари на русофобите,че видите ли Русия и една точка не ни е дала....и питам,а за какво да ни даде?! Поли се представи чудесно,но за съжаление тези,които трябва да поддържат добри отношения с държавите,правят избор с кого да е,(разбирай които са полезни за тях,самите),а не да всяват раздори и да ги настройват срещу Българ
49
0
 
2
 
! Отговори
Атанас преди 7 години
А, вчера Диана Любенова каза гласувайте за Пони Генова. След това не се поправи и не се извини.
48
0
 
3
 
! Отговори
90' преди 7 години
Що талкова ревът украйнците за Сталин?
47
5
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Анонимен това не е политика бе *** а ние колко дадохме на русия бе безсрамниккои какво е заслужил
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Djamal spe4eli konkursa s pesen v koiato vazpiava Turisti4eka Agenbcia Stalin 1944,TAS44 i neinite klienti 50 000 tatari satrudni4ili s Gestapo, koito ka4ili v edin vagon naredeni horizontalno, no Batiuska ne gi e slagal na barbekiuto kakto e pravil Satanata Adolfitler s negovata TAA&H, Turisti4eska Agenscia Adolfitler &i Hoteli s edna zvezda..Za Ukraina ostanaha VIZIte i EvroVIZIata, a za rusnacite KRIM
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най големия шок според мен е Германия за кои даде най много точки
44
1
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
И после да ми разправят, че на Евровизията нямало политика :) Бившите републики и Източния блок се скъсват да гласуват за конфликта Русия-Украйна, останалите направиха опит да балансират с Австралия, за да има интрига... Ми то ние като четвърти и с най-малко политическо значение...направо си я спечелихме тази Евровизия!
43
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите-русофили са най най-големите бо.клуци!Срамувам се, че носят български паспорти!До като това продажно племе не изчезне, БГ няма шанс за успех!
42
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените кра.туни вият на умряло!Браво на Уктрайна! Заслужена победа!Виж, за третото място....песента на Русия трябваше да е извън десятката.посредствена....много!
41
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Поли нито един глас от Русия а за Русия почти пълен успех от страна на нашите рррусофилски подддлоги. Ето това са , вижте ги
40
4
 
19
 
! Отговори
wc преди 7 години
след Кончита Вурс пор.н.о.графията продължава, но вече на друга плоскост...
39
2
 
19
 
! Отговори
Т преди 7 години
От комисията на страните нито една 12-ка, но от зрителния вот ни качиха на 4-то място. Значи представете си, ако вота беше само на ЗРИТЕЛИТЕ, аз съм сигурна, че щяхме да сме МИНИМУМ на 2-ро място. Повечето от комисиите гласуват "по съседски", по политически пристрастия - е, нормално. Случва се, аз съм много доволна, защото зрителния вот доказа МНОГО. Благодаря на Поли, че ни вдигна толкова на високо. Беше страхотна и я подкрепях от самото начало. :)
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Поли! Едно добро представяне.
37
2
 
12
 
! Отговори
123 преди 7 години
Победителите на Евровизия 2016: 1.Украйна 2. Австралия 3.Русия - все европейски държави!
36
4
 
14
 
! Отговори
-- преди 7 години
"Украинският президент Петро Порошенко поздрави певицата Джамала за невероятната й победа на конкурса Евровизия"... Е че кое и е невероятно на победата?! Най-обикновена, плоска, *** политика.
35
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо си беше Политвизия. Първо място за Украйна и песента за Крим, второ място за Австралия за песента за бежанците... Какво по дяволите търси Австралия в Европа? А, да, никой друг не е пял за бежанците... Всички политически теми на дневен ред в Европа бяха класирани в челото.
34
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Догодина ако изпеем песен за османското робство дали ще ни допуснат до конкурса или ще кажат, че е "политически некоректна"?
33
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евровизия вече се превърна в политически конкурс. Всичко, което е на дневен ред в политиката на Европа е нагласено да спечели- трети пол, Украйна, догодина ако някой изпее песен за диверсифицирането на газта или ТТИП- той ще спечели.