Глоба по германски: Дюселдорф глоби 85-годишен, стоял на спирка

Възрастният мъж трябва да плати ?35 за нарушението
27 ное 2017 21:45,
67

Властите в германския град Дюселдроф глобиха 85-годишен пенсионер с деменция, защото седнал да си почине на автобусна спирка, става ясно от снимка, която циркулира в Twitter.

Приятел на глобеният с €35 възрастен мъж разказва пред "Bild", че дядото редовно разхождал 15-годишното си куче в околността и често ползвал спирката, за да си почине. В този случай той бил глобен, защото стоял на спирката... 8 минути.

"Не използвате обществената транспортна система на конкретното място в съответствие с нейната цел и я използвате като зона за почивка", се казва в писмото. Тоест - ако няма да хващаш автобуса - не стой на спирката!

Обществените разпоредби в Дюселдорф са категорични кога хората могат да стоят на спирка, пише "Deutsche welle".

Въпреки че писмото е посрещнато със сериозна критика в социалните мрежи – под въпрос е дали то е истинско.

Въпреки това в официалния акаунт на кметство Дюселдорф се твърди, че властите ще проверят случилото се и ще оттеглят глобата, ако е издадена погрешно.

Говорител на града заяви, че е възможно мъжът да е бил глобен за стоене на пейката пред дюселдорфския "Rheinische Post".

"Ако служителят на града е объркал мъжа с бездомник или пиян човек, тогава писмото би било обяснимо", заяви говорителката.

"Ако мъжът просто е имал нужда от почивка, тогава разбира се това е приемливо", допълни тя.

Но добави, че при всички положения, пейките трябва да са на разположение за хората, използващи обществен транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До от ДюселдорфАз не си мисля селяните без образование може и да си мислят германците са калтаци бетер нас както всички останали европейци са прокопсали с обиране на други народи и крадене на колонии.Обаче сега синовете на бившите колонии им таковат жените по улици язовири и градини.Ауфвидерзеен.
43
5
 
9
 
! Отговори
бай Сорош е в Бургас преди 6 години
До АнонименКво ме боли за тва колко бил красив един град.Пука ми за Длюследорфф Шврацкопфф и тн.Много ме кефят комплексари които парадират как са на Запад най-вече в Германия(най-скучната държава) и ква кола са си купили като бачкат като роби от 5 до 8 и се прибират в "дупер" модерната си къща на кредит само да спят и имат 3 почивни дни в годината.А нобелова награда не са взели за кво работят.Улави хора ей!
42
1
 
16
 
! Отговори
бай Сорош е в Бургас преди 6 години
Обаче пингвините с бърки не ги глобяват.Правилно те са бъдещето на Германия
41
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
@ 19Пишеш:"От 3 години живея със семейството си в Норвегия тук нямат такива недомислия спокоен е живота и ми напомня за Социализма в България. Даже на германската ми съпруга и харесва."Ха да ни обясниш какво в Норвегия ти напомня за СоциализЪма в България????И внимавай с лъжите, щото съм живял и по СоциализЪма в България!!!
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но добави, че при всички положения, пейките трябва да са на разположение за хората, използващи обществен транспорт.-------------------Ей тва е железна логика
39
5
 
17
 
! Отговори
от Дюселдорф преди 6 години
До ГУРУА направи ли ти впечатление тъмната маса бежанци в центъра на града и централната гара?Просяците? Направо ти се навират да ти искат пари някой. Пенари (скитници и пияници в превод на български) където се обърнеш и виждаш. Това са немци предимно на социал, които поркат по цял ден и се друсат. Българите си мислим, е немците са голяма работа, дисциплина, точност...нищо подобно. това са отминали времена. В момента са супер зле, като манталитет и човешко отношение повечето.
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРУ нямат пейки ? бе тия немците паркове нямат ли ? даже скоро гледах некви метъли бяха изпонасядали по парковете на Берлин ама не по земята а на пейките . и около тях доста солидно количество изпити бирени бутилки . При все това прилични младежи с ... абе метъли . Те и метълите изчезнаха ,заминаха за германия ?
37
1
 
14
 
! Отговори
ГУРУ преди 6 години
До 36: Не съм казал, че не ми харесва, а че няма къде да седне човек. Не съм казвал, че на пейките трябва да се лежи, а че са проектирани така, че да не можеш да легнеш и да искаш. Негативното в случая е, че няма къде да седнеш ако си гост на града, какъвто бях аз, за разлика от гастербайтския ти зaдниk.
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако питаш бъл*гарака той и пикник би си направил на автобусната спирака.
35
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРУ 35Охо, като не ти харесва в Германия си стой на село при прасетата в Бг.Пейките са за сядане а не за лягане. лягането е у вас в сеното при кравите.П.П. Дюселдорф е може би най-красивият град в Германия. Там живеят доста богати германци и са големи сноби. Жалко създание като (ГУРУ 35) освен да го поканят да изхвърли някоя кофа с *** друго няма какво да му се случи.
34
1
 
17
 
! Отговори
ГУРУ преди 6 години
Бях в Дюселдорф преди 10 дни. В града практически липсват пейки и въобще места за сядане. Дори в метрото на главната им метростанция няма пейки. Затова като дават репортажи от Германия все дават хора насядали по земята. Пейките за градския транспорт /където ги има/ са с метални издатъци между всяка отделна седалка за да не може да се ляга. А пейки ей така покрай сградите са рядкост. Най-смисленото нещо, което ми се случи за 5 дни там беше 3 минутен разговор с две нашенски момичета.
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До u4enMainata im na mercedesite i bmwtata kato niama choveshtina!!!
32
9
 
7
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Немска дисциплина и ред ! Затова правят и карат Мерцедеси...БМВ....Поршета.....! То и в Раша има дисциплина - върви милиционера след клатещият се пиян колхозник...докато не падне ..и чак тогава в колата и изтрезвителното !
31
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На *** всичко НОРМАЛНО му се струва "странно" защото не съвпада с разбирането му за света в който се намира.За *** е "нормално" да си изпере гащите и да ги пльоне на балкона така че да се виждат отвсякъде. "Нормално" е да прави каквото си иска защото "си е платил"."Нормално" е да уврежда обществена собственост "ей така" и т.н. и т.н.*** си е *** и си избира *** Оправник за "да ги е яд другите..."Нема такова *** като ***.Така е било и така ще е ВИМАГИ.
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То не им е за първи път на германците. Преди няколко години един се хвърли от ж.п. мост да се самоубива, но не успя и заради това десетина влака закъсняха. След инцидента тяхното жп. му поиска доста голяма сметка за закъснението на влаковете.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с бежанците как са? Справят ли се полицаите?
28
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше "малолетен" 40 годишен бежинец седнал да изнасилва някое 13 годишно германче нямаше и гък да му кажат.
27
6
 
23
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Да го духат западняците, живея в Холандия, пълно е със всякаква *** от всякъде, всичко е само пари тука. Само работиш и нямаш време да си изхарчиш парите, след 6 месеца се връщам в БГ, немога да ти гледам тия амуджи повече !
26
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
на някои спирки в люлин си седят местните пияници и си пият кротко питиетона други пьк индиици са се разположили на пеиките и не можеш да седнеш докаточакаш автобуса я мобилните групи кьм общината да се задеистват и да почнат сглобите като германците
25
0
 
19
 
! Отговори
старото поколение преди 6 години
До Анонимен 9: пожелавам ти да доживееш до пенсия и с теб да се държат по същия начин, както с днешните "пенсове" - изнесли са теб и родителите ти на гръб и са последните хора, които помнят глад и истински трудности. а ти, дето за 5 лв/ден добавена стойност не можеш да произведеш, си получила всичко наготово. ДОЖИВОТ ДА СЕ ВОЗИШ В ГРАДСКИЯ В ЧАС ПИК ТИ ПОЖЕЛАВАМ! Пфу!