Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково

Путин: Не възнамеряваме да нападаме никоя страна
1 мар 2018 14:50, Елка Василева
452
Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково
Владимир Путин. Снимка: БТА

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия е изпробвала нови ядрени оръжия, сред които задвижвани с атомна енергия крилати ракети и подводен дрон, които не може да бъдат прехванати от противника, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В годишното си обръщение към парламента Путин каза, че тестваните миналата есен ракети са с неограничен обсег и висока скорост, като са в състояние да проникнат през всяка противоракетна отбрана.

По думите му високоскоростният подводен дрон може да пренася ядрен боен заряд и да поразява самолетоносачи и крайбрежни обекти.

Още по темата

Руският президент каза още, че страната му е изпробвала нова тежка междуконтинентална балистична ракета "Сармат" с обсег и брой на бойните глави, надхвърлящи тези на предходното поколение ракети.

Русия има хиперзвуково оръжие, обяви Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент отбеляза, че всички страни с високо равнище на развитие "активно разработват хиперзвуково оръжие". "Русия вече има такова", подчерта той.

Русия не възнамерява да напада никоя страна, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че укрепването на руския отбранителен потенциал се извършва при спазване на "действащите споразумения за контрол на оръжията. "Нарастващата военна мощ на Русия не заплашва никого, не сме имали и нямаме планове за използване на този потенциал за нападателни, камо ли за агресивни цели", подчерта той.

В същото време руският президент даде да се разбере, че страната му ще възприеме ядрена атака срещу нейни съюзници като ядрена атака срещу самата нея, предаде Ройтерс.

"(Нашият) отговор ще е незабавен", предупреди той.

Путин изрази тревога от намаляването на прага за употреба на ядрено оръжие в новата военна доктрина на САЩ. Успокояват ни с думи, а в документа е ясно написано, че Съединените щати могат да използват ядрени оръжия в ответен удар на конвенционална атака и дори на киберзаплаха, обърна внимание той, цитиран от ТАСС и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, че Путин не може да смачка кpaварите с едно приятелство кимване към Ким, но така гаргарата с това бунище с неясна етничecка принадлежност, е по-вълнуваща.
309
5
 
33
 
! Отговори
Игор Дубровин преди 6 години
Докато т.нар. атлантически елети се чудят, кое посмешище да си поставят за президент - я човекоподобна мaймунa, я жълта *** от мъжки пол, то Путин стремглаво се е запътил към титлата президент на планетата Земя.
308
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересното е, че ядрения руски самолет е бил придружаван винаги от нормален самолет с командоси на борда, който при евентуална авария да отцепи бързо района за да няма жертви на радиацията. Името на отряда е било "Светлина в мрака" ;))) Седемте пилота умират в рамките на 8 години след последния полет...
307
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали Путин си измисля или не за тая ядрена ракета. Знам само, че руснаците са единствената държава, която е имала действащ прототип на самолет с ядрен двигател. И при това преди около 60 години. Развитието на технологиите е такова, че е много вероятно да са успели да създадат подобен ядрен двигател с по - малки размери, който да инсталират на атмосферна ракета. При положение, че няма живи същества на борда, не е нужно да има тежки защити от радиацията. Същото важи и за подводния дрон.
306
6
 
18
 
! Отговори
ФФФ преди 6 години
Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуковоАми ще изпробва разбита се, няма да чакат янките да дойдат и да ги изколят както направиха с Кадафито. А добрем знаем и приказката, като нещеш мира ще има секира, избора си е твой.
305
14
 
11
 
! Отговори
смеходържава преди 6 години
Цялото бълнуване на Путин по "новите" оръжия на Русия са от мултфилм от 2007 година който представя неосъществени идейни проекти на СССР от 80-те години.
304
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до анонимен 340Жириновски забрави за остъкляването и радиоактивната пустиня след събитията в Сирия, но ето че има и по-големи глaмaри от него да разтягат тоя локум.
303
6
 
9
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
Единствената доказана поразена цел от 50-те ракети "калибр" е овчарник в Иран, а единствената жертва коча на овчарника.-------Това го кажи на близките на камиларите и на техните инструктори от Кравария, дребнобитания, на франсетата и дойчовците
302
5
 
9
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
А за спаринг партньор и пушечно месо САЩ си имат Русия.------Ами, нека първо опитат със С. Корея, щото РФ наистина е в състояние да превърне Кравария в стъклена радиоактивна пустиня
301
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до анонимен"Абе, те и за "Калибрите" не вярваха, и за "Х-101" не вярваха, но когато започнаха да падат по главите на камиларите и техните американски и европейски инструктори - друга песен запяха."Единствената доказана поразена цел от 50-те ракети "калибр" е овчарник в Иран, а единствената жертва коча на овчарника.
300
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким Чен Ун е възмутен от поведението на Путин, че му е отнел единствената тема по която севернокорееца е компетентен. Темата по плашенето с ракети и ядрено оръжие на САЩ и Запада.
299
5
 
11
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
От руското МО заявиха че цялостната разработка на тези нови оръжия е струвала 100 долара, колкото е стойността на мултипликационния филм по презентацията му.------Абе, те и за "Калибрите" не вярваха, и за "Х-101" не вярваха, но когато започнаха да падат по главите на камиларите и техните американски и европейски инструктори - друга песен запяха.
298
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до Кога кочинаА, за перални и прохосмокачки светът си има Китай!А за спаринг партньор и пушечно месо САЩ си имат Русия.
297
5
 
12
 
! Отговори
до Кога кочина преди 6 години
Видяхме какво могат и какво не в Сирия----Имено, всички видяха как Русия разгроми ИД и Ал-кайда. До момента, в който Русия се намеси в Сирия, Асад удържаше едва 9% от територията на Сирия, беше въпрос на месеци преди сирийското правителство да падне.А, за перални и прохосмокачки светът си има Китай!
296
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От руското МО заявиха че цялостната разработка на тези нови оръжия е струвала 100 долара, колкото е стойността на мултипликационния филм по презентацията му.
295
3
 
10
 
! Отговори
до hypocritical bast преди 6 години
защо тогава разработват "Сармат" ?------СЯР "Сармат" е носител на множество ядрени блокове с повишена мощност, с хипер ядрени блокове плюс маневреност - според американски воени специалисти за унищожението на САЩ са били нужни 10-ина СЯР "Воевода".Ракетата с ядрен двигател и 20 Маха е високоточен монолитен носител - оръжие за мигновенен обезоражаващ удар.И трето договорът за ядрено ограничение на ракетите с малък и среден радиус не включва морските и въздушни носители.
294
5
 
10
 
! Отговори
gen Der преди 6 години
А в това време ЕС-то се въоръжава с ***...
293
7
 
7
 
! Отговори
Путин е велик преди 6 години
Ракетата с ядрен двигател и непредвидима траектория е разработка с цел безопасно пренасяне на кокаин между континентите. Идеята на това свръхсекретно оръжие е самата заявка за кокаин да се подава на интернет сайта kremlin.ru а кокаина да се доставя в рамките на 15 минути във всяка точка на планетата. Единственият недостатък на тази играчка на Путин е че заради променливата траектория никой не може да предвиди точно къде ще бъде направена доставката.
292
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ракети по-бързи от москвич, бе.
291
9
 
10
 
! Отговори
Кога кочина преди 6 години
Ще изпробва успешно автоматична пералня или кафеварка;)А ракетите си могат да си ги заврат Отзаде - повече полза ще имат Видяхме какво могат и какво не в Сирия