Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково

Путин: Не възнамеряваме да нападаме никоя страна
1 мар 2018 14:50, Елка Василева
452
Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково
Владимир Путин. Снимка: БТА

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия е изпробвала нови ядрени оръжия, сред които задвижвани с атомна енергия крилати ракети и подводен дрон, които не може да бъдат прехванати от противника, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В годишното си обръщение към парламента Путин каза, че тестваните миналата есен ракети са с неограничен обсег и висока скорост, като са в състояние да проникнат през всяка противоракетна отбрана.

По думите му високоскоростният подводен дрон може да пренася ядрен боен заряд и да поразява самолетоносачи и крайбрежни обекти.

Още по темата

Руският президент каза още, че страната му е изпробвала нова тежка междуконтинентална балистична ракета "Сармат" с обсег и брой на бойните глави, надхвърлящи тези на предходното поколение ракети.

Русия има хиперзвуково оръжие, обяви Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент отбеляза, че всички страни с високо равнище на развитие "активно разработват хиперзвуково оръжие". "Русия вече има такова", подчерта той.

Русия не възнамерява да напада никоя страна, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че укрепването на руския отбранителен потенциал се извършва при спазване на "действащите споразумения за контрол на оръжията. "Нарастващата военна мощ на Русия не заплашва никого, не сме имали и нямаме планове за използване на този потенциал за нападателни, камо ли за агресивни цели", подчерта той.

В същото време руският президент даде да се разбере, че страната му ще възприеме ядрена атака срещу нейни съюзници като ядрена атака срещу самата нея, предаде Ройтерс.

"(Нашият) отговор ще е незабавен", предупреди той.

Путин изрази тревога от намаляването на прага за употреба на ядрено оръжие в новата военна доктрина на САЩ. Успокояват ни с думи, а в документа е ясно написано, че Съединените щати могат да използват ядрени оръжия в ответен удар на конвенционална атака и дори на киберзаплаха, обърна внимание той, цитиран от ТАСС и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
8
 
8
 
! Отговори
Студена война 2 преди 6 години
От Пентагона заявиха, че са готови за всякакви подобни предизвикателства от Русия и че поддържат с радост обявената от Путин надпревара във въораженията. Краят на Русия е съвсем близък, повтаря се точка по точка сценарият по погребването на СССР.
289
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малайзийските авиолинии обявиха че прекратяват всички полети за неопределен период от време , тъй като руснаците имали нови оръжия
288
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
324- много ясно че лъже гнома ,кога за последно е казвал истината .Ще повярвам само ако и Захарова потвърди
287
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след като Цар Вова вече има ракета ядрен двигател и неограничен осег, това означа ва ли че вече няма да превозват аржентинският кокаин като дипломатическа поща с президентският Ил-96 ? За един приятел питам
286
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъже, малкият гном.Много му се иска да е така.
285
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До hypocritical bastardЗащо ти са спътници ако нямаш планета?
284
4
 
1
 
! Отговори
до312/13 преди 6 години
това с тенджерите и вълната е ехидно и уж мн интересно, но реално за да повишава разходите си за войнс НАТО,не е просто така щото бизнеса няма поръчки....
283
5
 
4
 
! Отговори
Путин заяви преди 6 години
Надявам се руската дипломация да успее да сложи край на нарастващото напрежение, подхранвано от Вашингтон. Руската дипломация обаче е изправена пред две непреодолими пречки. Едната е необходимостта огромният враг от окупирания американски военен / охранителен комплекс да оправдае годишния бюджет от 1000 милиарда долара и силата, която върви с него. Другата пречка е неоконсервативната идеология на американската хегемония.
282
6
 
7
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
Боби , айде поинтересувай се на каква височина се намира геостационарна орбита в която са разположени спътниците от системата GPS , преди да пишеш глупости . Да , МиГ 31 има ракета способна да свали спътник в ниска околоземна орбита , но есминец от клас "Арли Бърк" наистина е свалял спътник с ракета SAM 3 . Ако РФ има ракети с ядрен двигател и неограничен обсег , които не могат да бъдат засечени , защо тогава разработват "Сармат" ? Вова вече наистина прекалява с измислиците .
281
6
 
5
 
! Отговори
Путин заяви преди 6 години
Путин се надява, че европейските лидери ще разберат безсмислието да се опитват да сплашат Русия и да престанат да подкрепят русофобията във Вашингтон, която води до ядрена война. Без съмнение Путин е разочарован от идиотската реакция на министъра на отбраната на Великобритания Гавин Уилямсън, който обвини Русия в "избирането на пътя на ескалация и провокация".
280
6
 
7
 
! Отговори
Путин заяви преди 6 години
И така, какво трябва да се направи? Дали Западът ще дойде на сетивата си? Или Западът, удавен в дълг и натоварен с бурни и неефективни военни отрасли, засилва студената война, която Вашингтон възкреси?Не мисля, че Западът има някакви сетива, които да му дойдат. Вашингтон е абсолютно погълнат от "американската изключителност". Екстремният хибрис на "незаменимата страна" засяга всички. Европейците се купуват и плащат от Вашингтон.
279
5
 
6
 
! Отговори
Путин заяви преди 6 години
пред Вашингтон, че усилията да изолира Русия със санкции и пропаганда и да попречи на руската способност да реагира на нарастващото военно обкръжение от Запада се провали. Новите оръжия на Русия направиха целия подход на САЩ / НАТО "неефективен от военна гледна точка." "Санкциите за ограничаване на развитието на Русия, включително във военната сфера не се развиха." Те не са могли да задържат Русия. Те трябва да осъзнаят това ... Спрете да разтърсвате корабът, в който всички сме пътници.
278
3
 
6
 
! Отговори
Путин заяви преди 6 години
"Интересуваме се от нормалното конструктивно взаимодействие със Съединените щати и Европейския съюз и очакваме, че здравият разум ще надделее и нашите партньори ще изберат справедливо и равноправно сътрудничество. Нашата политика никога няма да се основава на стремежи за изключителност, ние защитаваме нашите интереси и зачитаме интересите на други страни ".
277
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Космическа война!US-генерал в интервю пред журналисти каза: В бъдещата война ние няма да допуснем да загине нито еди от нашите войници.Не знам за бъдеща война, но в сегашните войни инструкторите им в Сирия гинат като пилци.
276
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Товариш Путин, най-напред се научете да правите тенджери руско производство за да има къде да си варите ряпата изконната руска храна от векове наред и след това с натрупания опит започнете с космическите оръжия.
275
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хайде честно да си го кажем. Руснаците имат единствено по една шепа непрана вълна по задниците си и нищо повече. Приказките за ядрени ракети, хиперзвукови бунари и подводни дараци са силно преувеличени.
274
8
 
9
 
! Отговори
до 307 преди 6 години
АЕЦ Белене никога няма да има, а Феодална Рус през 2022 г ще изчезне от картата на света.
273
7
 
7
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Оперативен Съюзнически план в три точки:1. Тотално изолиране на Интернет за руския хаганат.2. Активиране на HAARP в стратегически точки като Москва, Ленинград и др.3. Детониране на определен брой водородни бомби от дронове над специфични военни обекти.4. Game Over5. Дългохилядолетен мир на планетата Земя!
272
4
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
АЕЦ Белене очаква руските капитали.
271
7
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Космическа война! 305МиГ-31БМ има в арсенала си ракета за сваляне на спътници на ниска орбитаОперативните САЩ спътници са около 300(с ГПС системата) Москва има 240 МиГ-31 като поне 100 са модернизирани до стандарта БМОсвен гео стационарните спътници останалите реално през територията на РФ прелитат всеки 45 минути Тоест за 1.5 часа и Американски спътници реално няма да има(както и Руски такива) но за разлика от САЩ РФ има наземни линии за комуникация