"Белене" ще коства пари на всеки един от нас = 4 600 лeва на калпак!

Енергийният експерт Васил Начев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria
25 май 2018 16:30, Екип на Bloomberg
227

За изграждането на АЕЦ "Белене" гражданите трябва да са наясно, че ще бъде бръкнато в собствените им джобове. Това каза енергийният експерт Васил Начев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Темата за АЕЦ "Белене" вече тотално омръзна на хората, те са объркани, не знаят на кого да вярват. Хубаво е да се знаят поне основни моменти. И тъй като популизмът е на много високо ниво, нищо по същество не се казва по темата, аз бих казал, че най-малкото хората трябва да знаят, че, тръгвайки да се реализира този проект, със сигурност ще бъде бръкнато в техните лични джобове. Това трябва много добре да бъде ясно. Някои колеги пресметнаха, че всеки българин трябва да отдели 4 600 лева".

Той изрази скептицизма си спрямо ползите от реализиране на проекта: "Нека хората не си въобразяват, че това ще ни донесе енергийна независимост и сигурност, защото, когато дойде ред евентуално тази централа да заработи, което аз силно се съмнявам, тогава никой не може да каже как ще изглежда енергийният пазар, освен ако не е гений. Защото динамизмът, който е в глобален аспект, а и регионалният пазар не предполагат точен анализ, за да бъде стъпено върху него и на тази база да се правят пресмятания".

По повод участието на частен инвеститор в изграждането на АЕЦ "Белене" енергийният експерт каза:

"Няма частен инвеститор в света, който да похарчи някаква сума пари за проект, когато няма никаква гаранция за изкупуването на продукцията му. Все пак става въпрос за много пари – около 10 млрд. евро. Без някаква сигурност, макар и релативна, нито един частен инвеститор не би тръгнал да реализира този проект. Казват, че България ще участва със собствена вноска, с оборудване и с разходите, които е направила досега. Това не е точно така, защото ще трябва още поне 1 млрд. евро да бъдат похарчени. Те няма откъде да дойдат, освен от бюджета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Мурзилажа обърна плочата, ха ха ха! Бъдете спокойни. На каква база ги изчислиха тези 4600лв.,питам аз след като нито има обявен инвеститор, нито има инвестиционен проект!? Какво ще се плаща с тези 4600 лв.? Този експерт е един мошаеник, който решил да вземе някакви пари говорейки голи приказки!
31
5
 
8
 
! Отговори
Не на БЕЛЕНЕ преди 5 години
Народът каза окончателно НЕ на Белене като в преобладаващото си мнозинство умишлено не гласува на референдума ни преди около 4 години и го направи невалиден. Народът каза окончателно НЕ и на Южен поток. Тази теми завинаги са приключила за България. Руските под.логи в България обаче продължават да точат лиги за да крадат и се облизват с надежда... Жалко само за изядените милиарди за Белене и Южен поток от комунистическите правителства. С част от тези пари агент Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син.
30
4
 
4
 
! Отговори
Дъртел преди 5 години
Ами дърт съм - на 58.Изживях си най-добрите години в доброто старо време и за младите *** не ми дреме.Нищо няма да построите - ще дрънкате като боб в празна стомна и последният ще изгаси абажура.Адиос мучачос...
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе никакво Белене бе тия до кога ще ни лазат по нервите или искат да ги свалим от власт аман от алчни политици ей ненаситни човечета нали го бяха спрели Завинаги какво е това пак ако искат Протести ще си ги получат ами в Германия затварят по 19 наведнъж а при нас щели да строят егати и предателите 94985
28
3
 
10
 
! Отговори
Един преди 5 години
АЕЦ Белене е поредната схема на другарите за кражби за милиарди. От АЕЦ Белене няма да има никаква ползва нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план. Това ще бъде харчена на пари, бих казал пагубно за България харчена на пари. Не мога да разбера как хора, които нямат пари да си купят обувки, реват в един глас за АЕЦ Белене, проект който ще им бръкне директно в джоба и ще ги направи още по-бедни. Явно има маса от хора, които делят нещата на червени и на не-червени, и скачат на червеното без да
27
2
 
3
 
! Отговори
Енергетик преди 5 години
Абе от къде ги намирате тези псевдо енергийни експерти? Този в каква генерираща мощност е работил?И какви са тези цифри колко ще ни струва на нас гражданите изгграждането на Белене. Нали за това търсим ИНВЕСТИТОР, който ще ИНВЕСТИРА в този обект собствени средства, за които сам ще си носи риска!
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Магистралите колко ни струват бе есксперт в чии джобове бъркахте да ги строите и колко пари донесоха и колко ще донесе АЕЦ-а ?"Хахаха, това е гениално, и показва какъв ***-лоумник е българина. И какво общо има магистралата и АЕЦ-а?! Ако искаш да разрушм магистралите и да си караш голфа на чакъл?! Не ти разбирам сравнението, обясни бе ту-пан?
25
2
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Каква ми е файдата?С тия пари 20 години ще си покривам разликата в цената на тока. Поредната врътка, за да подарим 2 млрд на руснаците.
24
1
 
7
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Парите за Белене трябва да се вземат от политиците,които 30 години я замразиха,ако не бяха спрели строителството й щеше да ни излезе около 6 милиарда и сега щяхме да продаваме електричество на Турция и други наши съседи.
23
3
 
3
 
! Отговори
инвестър преди 5 години
"Няма частен инвеститор в света, който да похарчи някаква сума пари за проект, когато няма никаква гаранция за изкупуването на продукцията му"Ето това е пост-комунистически капитауизъм. За това и бедност на всеки километър.
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се възстанови лагера Белене и се вкарат всички крадци, и русофили, и ги накарат да работят България ще е по на сметка отколкото като АЕЦ !
21
3
 
6
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"Няма частен инвеститор в света, който да похарчи някаква сума пари за проект, когато няма никаква гаранция за изкупуването на продукцията му"Ааа, има, има. Тук Васил Начев е в грешка. Има такъв инвеститор, който иска да направи България зависима и задлъжняла, за да може после да си осъществява гео-политическата стратегия. Казано по друг начин - инвеститор, който купува България малко по малко. Не много високичък инвеститор, но за това достатъчно комплексиран и зъл.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магистралите колко ни струват бе есксперт в чии джобове бъркахте да ги строите и колко пари донесоха и колко ще донесе АЕЦ-а ?
19
0
 
11
 
! Отговори
Инвестиции преди 5 години
4600 лева при 7 милиона и половина население, прави 34 милиарда и 500 милиона лева. Къде са 10 милиарда евро, къде да 35,5 милиарда лева? В тези уж 10 милиарда евро влизат ли направените вече разходи за милиарди? Най-същественото е, че не може да очакваме нещо ново, което след време да носи печалба, ако преди това не се напарви инвестиция за него. Инвестираш - печелиш, неинвестираш - губиш. Това е основното правило на бизнеса. Във Франция преди време национализираха енергетиката и още 2 отрасъла
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако после ползваме 1-2 ток без пари сме съгласни. Не хем да плащаме , хем после по 20ст тока. Тая централа е наша в крайна сметка.
17
4
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Платена статия от ТЕЦОВЕТЕ .Защото ако не е АЕЦ Козлудуй тока с пъти щеше да е по скъп сега АЕЦа работи с 25% за да може от тецовете веитата да могат да си продават скъпия ток.Като спре козлодуй тогава тецовете ще изнудват хората на каквато цена кажат.Китайците искат да продължат АЕЦ Белене но явно на някой не му е изгодно.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, достатъчно крадат от народа, милиарди годишно и изобщо да не излизат пред обществото с тези лъжи!
15
1
 
4
 
! Отговори
Ruska podloga преди 5 години
Ще си избием парите! Тока от Козлодуй 18 стотинки, от Белене-36ст.Р. Овч. и др- Путин харесват това....
14
4
 
8
 
! Отговори
:):) преди 5 години
тоз чук как разбра колко ще ни струва. Колко пъти му казаха, централа ако ще се прави тя ще е с частен инвеститор, той си изгражда той си плаща, е той ще прибира и печалбата, но това ще съживи умиращия север на България и няма да мрънкат софиянци че селян.ите са дошли да работят в София. Този е от ВЕИ енергийното лоби което го втриса като чуе АЕЦ...
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз разсъждавам просто. Че то само здравното осигуровките ни за няколко години ни костват няколко хиляди лева и потъват в бездънната каца, че за Белене се загрижиха. Ако се построи, поне нещо ще се види че е станало с нашите пари, а не просто да изчезват във въздуха, както се случва сега.