Проучване: Повечето британци предпочитат да останат в ЕС

Допитвания показват, че сега мненията на Острова леко се променят
6 яну 2019 22:27,
100
Проучване: Повечето британци предпочитат да останат в ЕС
Снимка: pixabay.com

Повечето британци желаят страната им да остане член на Европейския съюз, а тези, които са за напускане, са малцинство, сочат публикуваните днес резултати от допитване, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Допитването на социологическата фирма "ЮГав" (YouGov) сред 25 000 души с право на глас, показва, че британците искат сами да вземат окончателното решение по въпроса.

Според резултатите, ако референдум за членството на Великобритания в ЕС се извърши сега, 46 процента ще гласуват за оставане, 39 на сто за напускане, а останалите не са решили, смятат да не гласуват или отказват да отговорят.

Когато хората, които още не са се определили, и тези, които отказват да отговорят, бъдат отстранени от извадката, се получава 54:46 процента в полза на оставането.

Тези резултати са в съответствие с други допитвания през последните месеци, които показват дълбоко разделен електорат, в който мнението леко се е изместило в полза на оставане в ЕС. През 2016 г. британците гласуваха 52:48 в полза на напускането.

Това допитване е поръчано от групата "Вот на народа", която поде кампания за свикване на втори референдум, посочва Ройтерс.

На този фон броят на британците, които получават гражданство на друга държава от ЕС, се е увеличил значително в навечерието на планираното напускане на Обединеното кралство през март, сочи допитване, цитирано от ДПА.

През последните три години се наблюдава осезаемо нарастване на заявленията от британци за получаване на паспорти в Германия, Ирландия, Испания и Португалия.

Много британци са загрижени за бъдещето си и възможността да пътуват и работят в континентална Европа, докато резултатът от преговорите на Великобритания с ЕС за условията на нейното излизане от общността остава несигурен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 89Живеят на кредити и все са на минус.Какво има в Англия, студ нон стоп, умрели ябълки,плъхове,катерици,лисици,живот никакъв.Германия е 100 пъти по-добре да знаете.Давам ти 500++++. Дойчланд is the best!!!
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 98Късно е, либе за китка--никога не е късно
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е, либе за китка
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Енгелс1. Британците са се сдухали и не знаят какво искат.2. Подкрепата за Орбан в ЕС се увеличава.3. Жълтите жилетки се множат стават все по-силни въпреки сезона.Май идва края на капиталистическия режим в Европа!--пълна абра-кадабра е това написаното!
86
5
 
4
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
До Анонимен951. Британците са се сдухали и не знаят какво искат.2. Подкрепата за Орбан в ЕС се увеличава.3. Жълтите жилетки се множат стават все по-силни въпреки сезона.Май идва края на капиталистическия режим в Европа!
85
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1. Повечето британци предпочитат да останат в ЕС2. Цяла Унгария скача против Орбан3. Жълтите жилетки им заглъхна жълтото ...Май, май "властелина" на крим започва да губи мача ...
84
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето британци гласуваха за излизане от ЕС, това какво сочи някакво платено хипи-гей проучване няма никакво значение. Само либерастите могат по този нагъл и лицемерен начин да се гаврят с демокрацията, по същия начин си прокарват всички деградантски неудобрявани от общество идеи.
83
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитат ама, като трябваше да гласуват ...оставиха на дъртите да им решат съдбата . Един популист ги подведе и после подаде оставка и избяга :) Простолюдието лесно се връзва на митаа за светло бъдеще - справка нашоте пенсионери 50 години .
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Акъл и цикъл не дойдат ли навреме... Ако пък излязат от съюза и им влезе с топките, догодина нагласите ще са 70/30 за влзане. А кога ще има одобрение от всички парламенти... И като почнат там локални референдуми за отделяне от Лондон... Избяга ли веднъж бизнеса оттам, тия ще видят кон боб яде ли...
81
3
 
7
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Историята е следната, хАмериканците са т ъ п и ч к и, защото са прихванали т ъ п и з м а от тая ***.
80
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са ми смешни тези българи които живеят в Англия , миналата година бях в Лондон .Живеят като скотове по 10-тина човека в къща 70кв.м. на два етажа, мизерия,взимат по 2000 паунда, 500 за такси, 500 за легалце, 250 за транспорт 500/600 за цигари, пиене и храна и какво остава , големите работи че живеят в Лондон .Живеят на кредити и все са на минус.Какво има в Англия, студ нон стоп, умрели ябълки,плъхове,катерици,лисици,живот никакъв.Германия е 100 пъти по-добре да знаете.
79
13
 
31
 
! Отговори
Европейският съюз преди 5 години
Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо и демократично постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Благодарение на него в Европа вече никога няма да има войни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.
78
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там вече са напълнили с цветни и скоро ще си бият главите като останат да разчитат на колониалните специалисти. Абсолютно копие на нашите роми.Само наша рАссия велика и Тръмп тоже!
77
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Брекзит стана по-интересна тема и от липсата на кадри в България и справянето на работодателите с това. Там вече са напълнили с цветни и скоро ще си бият главите като останат да разчитат на колониалните специалисти. Абсолютно копие на нашите роми.
76
6
 
9
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 5 години
Хайде пак джендърски номера от торбата на Дьорд Шорош!"Повечето" британци yя ли ми държаха на референдума???
75
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50 процента от новородените в Англия е биоотпадък с имена Мюмюн,Мехмед,Мустафа и т.н.
74
3
 
27
 
! Отговори
Поправка: преди 5 години
повечето от цветнокожите "Британци" искат да останат в ЕСно това е лесно обяснимо - юдо-масоните ги хранят, дават им детски и ги оставят наволя да крадът и изнасилват
73
8
 
11
 
! Отговори
Франкофон преди 5 години
Мечтата на германците да управляват европа се срина.
72
12
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Така е, така е ! Русия лъже, че населението и е 140 милиона, а Винету Банкянски ви казва истината, че населението на България е над 7 милиона. Нищо, че аз ПОМНЯ колко народ живееше по селата едно време.Нищо, че ВИЖДАМ как големи градове като Видин, Плевен, Враца, Ямбол ... са останали с 1/3 от населението си.Сега Бате ви Бойко ще направи едно преброяване по герберски и ще ви докаже, че сме над 7 милиона. Даже над 8 ! :)А, "простите" германци наричат България демографска пустиня ...:) :) :)
71
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Корнелиус УилисРусия е 143 милиона на книга но в действителност е между 90 и 100 милиона. Това е наследено от времето на тов. Сталин, който за да прикрие големите загуби на хора от ВСВ първоначално обявява че загиналите руснаци са 7 милиона като спестява едни 35 милиона души и за да не се разбере истината изкуствено завишават населението на СССР с едни 35-40 милиона души. Едва в началото на 60-те години признават за 22 млн. загинали през ВСВ а истинските загуби от войната са 42 млн.