Деца на 13 г. и 15 г. пребили до смърт 61-годишен мъж в Хасковско

Изхвърлили трупа на улицата, за да прикрият престъплението
27 ное 2019 11:18,
34
Деца на 13 г. и 15 г. пребили до смърт 61-годишен мъж в Хасковско
Снимка: архив Булфото

Две деца на възраст 13 и 15 години са задържани по подозрение в убийството на 61-годишен мъж в село Александрово, община Хасково, съобщи ОД на МВР - Хасково. Малолетният и непълнолетният срещнали жертвата, който бил приютен в дома на родителите на по-малкия.

В разпрата между тях мъжът извадил нож. Това агресирало децата и те го пребили смъртоносно, сочат първоначалните заключения на разследващите. Като видели, че е мъртъв, го изнесли на улицата, за да прикрият действията си, а ножа захвърлили около къщата.

Още по темата

Трупът на мъжа бе открит в понеделник сутринта на тротоара, в близост до мястото, където е живеел. При аутопсията съдебния лекар е констатирал, че по тялото му има следи от физически травми, мозъчен кръвоизлив, счупени шест ребра, кръвоизлив в коремната кухина и множество повърхностни рани и охлузвания по долни и горни крайници, които са причина за смъртта.

Хасковските криминалисти с помощта на психолози от Института по психология - София, установили, че в убийството намеса имат тийнейджърите. Криминалистите довели малолетния в управлението, а по-големият е бил намерен при роднини в симеоновградското село Тянево, където се укривал.

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествието, иззети са били веществени доказателства, разпитани са били свидетели и е била назначена съдебномедицинска експертиза. След изтичането на мярката му закрила, малолетният е бил освободен, а 15-годишното момче е с мярка на задържане до 72 часа в следствения арест с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемото момче. По случая тече досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
така е в България преди 4 години
каквито и да са *** или българи...трябва за такива престъпления на има наказания както във америка....не ги подкрепям американците но законите са бач строги...са такова убийство щяха да лежат най-малко 30/40г. а при нас " ама те са непълнолетни не можем да ги съдиме"
22
1
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Може и да са роми ,но може и да са чалгари (мутация от различни преминаващи гено= фондове по нашата територия с по светъл тен на кожата си ...)
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече от очевидно е, че тези двама престъпници лъжат. Пребили са човекът до смърт, а сега си измислят, че бил извадил нож. Най-вероятно са го убили за забавление и без причина.
20
1
 
12
 
! Отговори
??? преди 4 години
"агресирало" - ?!?!?!Няма такава дума в българският език.
19
0
 
14
 
! Отговори
Я преди 4 години
Шведи ли са?
18
0
 
23
 
! Отговори
Належащо е преди 4 години
Много закони трябва спешно да се преразгледат.На първо място тези, благодарение на които определени групи могат да вилнеят безнаказано и нормалният човек се оказва беззащитна тяхна жертва. Това повтаряме вече 30 години, но в никой пореден парламент не се намериха група депутати с топки, които да успеят да блокират работата на Народното събрание дотогава, докато на дневен ред не бъде поставено преразглеждането на този тип закони.И ние сме си виновни,че не ги приклещим там като при избор на папа
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Иванов 13Но май пострадалата не е от етноса. Или съм в грешка?
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не се пипат децата! Това е бъдещият "гръбнак" на държавата. Някой измежду тях може да е новият министър на културата!
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново драма с електората на банкянския еднокнижник.
14
0
 
25
 
! Отговори
Дечица преди 4 години
Дечица, кво ги прайш? - Според законите нищо. Пращаш ги да поговорят с психолог, защото са травмирани.
13
14
 
9
 
! Отговори
иванов преди 4 години
А бе и тук има нещо гнило .И тук убития с нож ,а убийците се защитават като го убиват .Хм крадла във влака вади нож на с право побеснелия ограбен , а после нейният съучастник го задържа !
12
0
 
42
 
! Отговори
В преди 4 години
САЩ има положение при което за тежки престъпления, деца се съдят като възрастни. Като ги копираме за много други неща дайте и за това!
11
0
 
39
 
! Отговори
Варианти преди 4 години
Според традициите на техния етнос, на 13-15 г. са вече в женитбена възраст, т.е. способни да поемат отговорност като възрастни. Затова следва да бъдат съдени като възрастни. Всеки друг ход спрямо тях би бил погрешен. Да ги третираме съобразно нашите закони е насилие спрямо природата им. Да ги оставим да вилнеят по тяхному, защото трябвало да сме толерантни, е насилие над мнозинството.Възможно е обаче да са им казали те да поемат вината, защото са под 18 г., за да се отърве истинският извършител
10
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не оправдавам лапетата, но всеки с нож, ако ти скочи, ... това си е търсил човека
9
0
 
44
 
! Отговори
Баба Кадрие преди 4 години
Кой етнос са тези,, деца"...? Тези зверове.... Стига толерастия!
8
0
 
42
 
! Отговори
ХФ преди 4 години
Как е възможно да има такива диви и озлобени хора? И възрастния и непълнолетните са извършили престъпление, като вторите са отговорили по съвсем брутален начин. Поредните "деца" без бъдеще, които вероятно ще си заминат по подобен начин.
7
0
 
44
 
! Отговори
gost преди 4 години
И да триете коментарите и да пишете,че са "деца" ясно от кой етнос са!
6
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой прие тия закони,убиец се пуска на свобода!Бил на 13години,сега ако отново убие,пак на свобода!!!Директно трябва да се пращат в специални затвори за малолетни.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така ще ги агресира? Така не бива!
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хорър, ей , нема лабаво. Тия не са чували за Белене, и пак вършат такива гадости.