Рекорд: Руски космически кораб стигна за 3,20 ч. до МКС

Изстрелян е в чест на 75 г. от победата над нацистка Германия
25 апр 2020 12:56, Елка Василева
267
Рекорд: Руски космически кораб стигна за 3,20 ч. до МКС
Снимка: архив, БГНЕС

Руският космически кораб "Прогрес МС - 14" измина за рекордно краткото време от 3 часа и 20 минути разстоянието от Земята до Международната космическа станция (МКС), предадоха Франс прес и ТАСС.

Това написа на страницата си в Тwitter генералният директор на руската космическа агенция "Роскосмос" Дмитрий Рогозин.

Корабът бе изстрелян тази нощ в 01:51 ч. по Гринуич с ракета "Союз 2.1а" от космодрума Байконур в Казахстан.

От "Роскосмос" заявиха, че изстрелването на "Прогрес МС-14" е в чест на 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия във Втората световна война, която Русия ще отбележи на 9 май, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

На борда на достигналия МКС кораб има гориво, вода и оборудване, необходимо за научни изследвания, храна, дрехи и лекарства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 168Ти кога за последне път отдели една две хилядарки да отидеш дотам?Аз през 2014 и освен че бяха надули цените смехотворно в Сочи, около курорта си беше същата мизерия каквато помнех отпреди това.
155
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 178О, да, стреляш. Не се притеснявай, ние сме свикнали с руските "бъзици". За твоя информация, наричаме така всичките провали на пияндурниците. При тях всичко е на "бъзик". Направо цялата държава е един голям "бъзик".
154
6
 
6
 
! Отговори
Ех рушняците ? преди 4 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
153
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 176На теб, иначе нямаше да се опитваш да стреляш напосоки в тъмното. Хигиена нулева ....:)
152
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 170Най-лошото е когато най-силното (и единственото) нещо в поста ти на което разчиташ за ефект се окаже абсолютна грешка. От другата страна има две усмивки от ухо до ухо, както съм сигурен че е в този случай с другия човек. :)
151
6
 
6
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До ПроСоТоБубик, дорогой, ти руски понимаеш, да?*** в тубата, напиши "Луна. Секретна зона"!Документален филм на ***.Самите москали ти заявяват, че американците са стъпили там, обясняват защо се вее знамето и т. н.Приятного просмотра!
150
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БезразличенРадвам се, че младите сте схванали най-важните уроци и не искате да имате нищо общо с една пропаднала страна, но искам да отбележа, че не просто трябва да ви е безразлична, а че тя трябва да е пример за всичко изостанало: най-голямото разхищение на природни ресурси в света с почти нулево КПД, а населението живее в мизерни условия. Това е трудно постижима комбинация.
149
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 164"Тея пък с тая победа над нациска германия вече стават банални"Ако се замислиш, то си е направо за смях. Нито една от двете страни не съществува в тогавашната й същност: Германия не съществува в тогавашната й форма като идеология, а пРасия като територия. :)))))))))))
148
10
 
6
 
! Отговори
Безразличен преди 4 години
Нито мразя Русия, нито ме интересува. Да стои далеч от Европа, от България, да спре да се меси във вътрешните ни работи, да спре да извършва подривна дейност и да краде територии. За всичко останало, на нас младите Русия ни е БЕЗРАЗЛИЧНА. Панимаеш?
147
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея пък с тая победа над нациска германия вече стават банални
146
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 162Доста съм сигурен, че добре ме разбра. Какво е чувството да знаеш, че си прозрачен?:)
145
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 160И като се завъртиш на стола и погледнеш зад теб и веднага става ясно, че екрана не помага с реалността. То като се замислиш, то и самия екран е друга реалност, ти затова бързаш да включиш за да влезеш вътре, там където само фантазията ти за безбрежния руски свят е достатъчна и никакви контакти с реалността не са нужни. :))))
144
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като нямат конкуренция, се състезават със себе си, така е.
143
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забавното е, че руснаците се състезават със себе си ;-)
142
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте сега, шорошоиднитe ***, са заети някакси да избиват мизерните грантчета които им списват. Мисля товая си личи под всяка новина, където се споменава ключовата дума Русия. Започва едно такова организирано мятане на клиширани и щамповани, като написани на лист, определи фрази, комбинирано с помпането на минусите и плюсовете на коментарите. Сценария им е все един и същ.
141
11
 
6
 
! Отговори
izh преди 4 години
90% от коментариите за "великите руски постижения" идват от пенсионирани *** дето за вярня служба ги награждаваха с екскурзия в СССР. Де друго не знаеха , а пък на запад не можеха да отидат легално щото щяха да издадат великите военни тайни "колко карабини имаше поделението дето плюскаха на аванта. Така , че диалог с такива е просто немислим. Сега когато червения бизнес плати и за президент с фатмашко мислене те си деградират с усмивка на уста
140
3
 
7
 
! Отговори
🇷&#1 преди 4 години
Всички вие (коментиращите) ако бяхте мааалко по умни, щяхте да разберете колко сте проси. Само ми кажете какво българско можете да намерите в домовете си, ?
139
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До руска изостаналостНе четете, не пътувате. Не сте информирани за новите руски влакове. Всяко купе в новите руски вагони на РЖД, предназначени за за далечно следване е снабдено със светодиодна сигнализация, информираща за това, дали тоалетната и ДУШЪТ във вагона, в който пътувате са заети или свободни. Руските вагони са над световно ниво и онзи ден руските производители в борба с производители от Италия, Испания и Китай, спечелиха договор за 1 млрд евра за доставка на 1 300 вагона за Египет.
138
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 153 руска изостаналостНе зная за руската изостаналост но твоята умствена изостаналост е неоспорим факт и коментарът ти го потвърждава .
137
16
 
6
 
! Отговори
руска изостаналост преди 4 години
Руската изостаналост е пословична, а има ли изобщо нещо "ново руско" , което да не е оръжие?! Та руснаците една лека кола или дори шевна машина не могат да произведат като хората...