Ким Чен Ун призна: Ситуацията в страната "никога не е била толкова тежка"

Ким разкритикувал също низшите звена на партията си
7 апр 2021 19:20, Нели Христова
43
Ким Чен Ун призна: Ситуацията в страната "никога не е била толкова тежка"
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призна, че ситуацията в страната "никога не е била толкова тежка", предаде Асошиейтед прес.

Според експерти Ким е изправен пред може би най-трудния момент в близо десетилетното си управление, след като локдаунът в Северна Корея заради коронавируса нанесе допълнителен удар върху икономиката, съсипана от десетилетия на лошо управление и тежките санкции, въведени по инициатива на САЩ заради ядрената програма на Пхенян, отбелязва АП.

Официалната Корейска централна телеграфна агенция (КЦТА) съобщи, че държавният лидер е казал това в реч при откриването вчера на среща на секретари на местните комитети на управляващата Корейска трудова партия (КТП).

"Подобряването на стандарта на живот на хората дори при най-тежката досега ситуация, при която трябва да преодолеем безпрецедентен брой предизвикателства, зависи от ролята, която ще изиграят местните комитети, организациите на обикновените членове на партията", заявил Ким.

Севернокорейският лидер призовал членовете на КТП да изпълняват решенията, взети на партийния конгрес през януари, когато изяви решимост за засилване на ядреното сдържане срещу американския натиск и обяви нов петгодишен национален план за развитие.

В речта си Ким разкритикувал също низшите звена на партията за неуточнени от него "пропуски", които по думите му трябва незабавно да бъдат поправени, за да се гарантира "здравословното и стабилно развитие" на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си мислите, че в България сме зле - погледнете ги тия. Буквално няма какво да ядат. И сега вижте Южна Корея - икономиката им пращи. Комунизмът е една утопия. Идеята е добра, но неприложима. Искате да кажете, че тоя Мечо Пух живее по същия начин като обикновен бачкатор? Едва ли. Тато го беше казал правилно "комунизмът беше едно недоносче". Остава им на тия само дрънкането с оръжия, ама почват да лазят по нервите на Китай вече. Никой не иска луд за съсед.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Аха, елитната им войска, дето войниците са хърбави и имат *** ли? Тия, от най-елитните войници... Малииии, как да не те хване страх бе.....
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Направо ме съсипвате от смях такива седнали в някоя вехта панелка или в селска къща и обясняващи кой какво може.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 30Искаш да кажеш, Китай има няколко производства в Северна Корея, колкото севернокорейците да не умрат от глад ли?Щото точно след като си затвориха границата с Китай и се омазаха още по-жестоко от преди това.Всичките им "спътници" са китайски. То даже и камионите от които си изстрелват прословутите ракети са китайски. Те сами не могат да ги направят.
26
2
 
5
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
И като резултат:Демократична Корея има огромни корабостроителници и тежко машиностроене над Световно ниво, съвременно автомобилостроене, за електрониката да не говорим - почти всички комунисти по света имат телефон Самсунг или гледат телевизор Самсунг или LG. Пералните им са Miele обаче :-)Пък северния диктат се бори да осигури храна за населението и то не за да дебелее, ами да не губи тегло или да умре от глад!Е?
25
0
 
6
 
! Отговори
Абе, преди 3 години
До Див врачанинТой знае, че никой няма да го напада и не го е страх от това! Държи ги гладни, за да не мислят за глупости, че туку виж го свалили от власт. А и от време на време се появява за да него забравят?
24
4
 
0
 
! Отговори
Тасманийския преди 3 години
Ситуацията навсякъде е зле само в Ав$тралия е добре с 6 цифри заплата
23
8
 
2
 
! Отговори
Нормален човек преди 3 години
До ГостенинГлупости!Армията на САЩ (90% от армията на ООН) доближава на 100 км от границата на Китай и там е смазана от ДОБРОВОЛЧЕСКА армия (китай + корея), която за няколко дена я връща на 38 паралел, където и се спира войната (там и започва).Раните които са нанесени на армията на САЩ са толкова значителни, че държат топло няколко десетилетия, докато пак ядат пердах във Виетнам.
22
3
 
10
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Само на мен ли ми се струва,че на снимката Великият маршал Ким Чен Ун има олигофренски вид?!Той винаги си е бил една карикатурна личност със смешна прическа и дебели бузи,но на хорицата там навярно хич не им е до смях!Можем само дълбоко да им съчувстваме!
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кими, пак ли соросидите бе човек!?!И при тебе ли са плъзнали?
20
4
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОГАТО НА МАРИЯ АНТОАНЕТА И КАЗАЛИ, ЧЕ НЯМА ХЛЯБ ЗА БЕДНИТЕ !ТЯ СТАНАЛА ОТ ТРОНА, ВДИГНАЛА СИ РОКЛЯТА И КАЗАЛА: ДА МИ ЯДАТ ПАСТАТА!
19
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Козяклиите пак са се събрали да плюят по социализма, най-човешкият строй в историята.Ще си платите прескъпо за лъжите, капиталисти. В най-скоро време.
18
5
 
20
 
! Отговори
БГТР преди 3 години
Лоша работа, но като се сетя , че у нас е пълно с почитатели на този *** ми настръхва кожата.
17
2
 
18
 
! Отговори
Стига де преди 3 години
Не е възможноТо в Кореята Северна всичко е окПроблеми няма, ковид няма, е и храна няма, ама не е сефтеЗа това пък има : тлъст диктатор 3-то поколение, мумиите на предишните, да им се кланят и реват по команда, а също така и голееееми ракетиУтре други ден, ще си гръмне още една да му се оправи настроението, и като подготовка за големите просене
16
2
 
16
 
! Отговори
Див врачанин преди 3 години
Ей дебелак ,никой нема да те напада..Зарежи тия ракети и почни да произвеждаш гумени. ботуши,джапанки,ножици,рибарски принадлежности и ще ти живне народът.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 5Напротив - КНДР атакува Южна Корея и в началот има надмощие. САЩ се намесват и обръщат хода на войната. Севепна корея са били почти напълно победени, но Китай изпраща 200 000 армия на тяхна страна.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като го гледам на снимката, явно не гладува, та значи не им е толкова тежко положението... Те селяните там са свикнали да пасат по поляните, тях няма какво да ги мислим! Ако са гладни, да си хапват плутоний, нали имат в изобилие....
13
5
 
22
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
Какво ли е чувството да си единствения дебелак във държавата? От 25млн население?Нагъл е - типичен комунист.
12
2
 
19
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
До 5Не САЩ, а Ким Ир Сен напада Демократична Корея, превзема Сеул и оставя към 10% незавзета територия. Тогава се намесва ООН и със неин мандат е спасена днешна Демократична Корея. И то само защото Китай поддържа на фронта 1млн войници, независимо от загубите !Каква история четене знам, ама редактор е бил Сталин!
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
я, то като у нас. Бойко не спи от тревоги за народа, но низшите звена му пречат да помогне.