Украйна иска помощ от НАТО, за да няма война с Русия

Киев: Русия да разбере, че Украйна е част от западния свят
13 апр 2021 14:11, Елка Василева
176
Украйна иска помощ от НАТО, за да няма война с Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова днес НАТО да помогне на неговата страна, за да се избегне война с Русия. Кулеба отправи този призив на съвместна пресконференция с генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг преди днешното извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна.

В последните седмици наблюдаваме струпване на хиляди руски военни до украинските граници, заяви Столтенберг. Действията на Русия са неоснователни, необясними и дълбоко тревожни. Русия трябва да престане с нагнетяването на напрежение незабавно и да се изтегли от Украйна, добави той.

Още по темата

Столтенберг призова Москва да спазва международните си задължения и добави, че само Киев и държавите от НАТО могат да имат думата за присъединяването на Украйна към алианса. Русия се опитва да възстанови сферите на влияние, а ние очакваме този похват да остане в миналото, допълни той.

Кулеба посочи, че в последните дни се чуват открити заплахи от Русия за война с неговата страна. Той предупреди, че Русия ще плати цена, ако обстановката се влоши допълнително. По неговите думи санкциите, наложени на Москва след събитията от 2014 г., са пресекли намеренията Русия да откъсне половината територия на Украйна и да обяви заграбеното за "нова държава".

Не искаме война, не подготвяме нападение, разчитаме на дипломатическите възможности за уреждане на конфликти, поясни Кулеба.

Русия трябва да разбере, че Украйна е част от западния свят и Западът няма да й позволи да откъсне Украйна, добави той. Украинският министър призова за допълнителни санкции срещу Русия и за пряка военна помощ.

Цената за предотвратяването на война ще бъде по-малка от допускането на война, заяви Кулеба. Не изключвам нищо при обсъждането на възможните руски действия, допълни той. По неговите думи присъединяването на Украйна към НАТО е само въпрос на време.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: войнаУкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 113"Откъде се навъдихте толкова злобни русофобчета, бе. Преди 30 години се криехте като мишки."Ти няма как да знаеш. На голобрадите кьосета ви личи.
101
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде се навъдихте толкова злобни русофобчета, бе. Преди 30 години се криехте като мишки.
100
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 108Тия приказки, освен да ти показват келешлъка друго не правят.Мен не ме засягат. Не те познавам и никога няма да се запознаем, но къде ти е самоуважението на българин, да се радваш на руската мизерия?
99
5
 
6
 
! Отговори
Сеато преди 3 години
Натото да не им се вързва на ментите им,че да не опере пешкира заради тях!
98
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украинците си търъсят Белята НАТО не трябва да им обръща сериозно внимание
97
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна иска помощ от НАТО.България е НАТО, - не разбрахме - България ще праща ли войски на Източния фронт?Захариева веднага да отговори. Безотговорно е да не отговори веднага.
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
102 това е рус великорус малорус ( украйна и част от полша) и белорус. Славяни са и сърбите и поляците и чехите и словаците
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 103"95 ходи на лекар. Едно време, преди 13 поколения тук се е пишело са *** кожи."Не позна. Баба ми е от Беломорска Тракия, рода й винаги е имало хора, които са пътували до Атон ;) Има си начини, не всички са били колибари по Стара Планина.
94
4
 
8
 
! Отговори
До 99 Мишо: преди 3 години
Чебурашкъ е на заработка от Козяк - плащат му за постинг, така че все едно спориш с компютъра си или телефонаси. Не си губи времето.
93
7
 
7
 
! Отговори
Франсис Фукуяма преди 3 години
Изглежда, че някои страни не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Мисля, че Русия е класически случай. По някакъв начин тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над други народи около тях. Това е било вярно за Русия от XIX век и си остава вярно за путинова Русия. Единственият начин да се противопоставим на това е класическата геополитика. Ние няма да успеем да ги спрем, ако от наша страна няма достатъно силно противодействие.
92
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обективно"Не съм ходил в СССР" Там ти е голямата грешка. Повечето русофили не сте и избягвате да отидете, защото реалността ще ви удари през лицето.Аз съм бил сигурно 15 пъти и като СССР и като Русия. Питай.Що се отнася за другото: не са ти много ясни спомените: в селата имаше фелдшери и то по един на няколко, но имаше и някакви хора. Сега няма и няма и нужда. И сега се връщат загубени вещи и и тогава имаше бандити и крадци. Тогава имаше и някои доста по-нелицеприятни неща.
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
95 ходи на лекар. Едно време, преди 13 поколения тук се е пишело са *** кожи.
90
4
 
4
 
! Отговори
Леша преди 3 години
До Обективно"славянски етноси - великоруси (руснаци), малоруси (украинци) или белоруси"Трябва да си много просмукан от алкохол за да съчиниш такава лудост.
89
4
 
11
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 3 години
Само да спомена за част от "помощта" на НАТО.В момента ЧЕРНОЗЕМ ОТ МОЖЕ БИ НАЙ-ПЛОДОРОДНАТА ПОЧВА В СВЕТА В УКРАЙНА СЕ ИЗГРЕБВА И СЕ ТОВАРИ В ПОСОКА ГЕРМАНИЯ. Мислех си, че ние българите сме ***, но укрите бият всички световни рекорди.Вместо да произвеждат екологични храни, които струват като злато, те продават почвата си и ХОДЯТ ДА АРГАТУВАТ В ПОЛША.Времето няма да чака укрите и българите да се събудят - зад океана Перу, Чили произвеждат прекрасни храни и заемат нашето място.
88
4
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
До Чебурашка - ти празна тиква ли си, история учил ли си?!Ми не си защо ти е да учиш....то сега не е нужно.
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноВинаги е било така. 90% изработват богатствата. Нямаше да я има тази дума "богат", ако всички бяхме такива.
86
5
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Идеята на тези авантюристи е да смачкат Донбас, да избият 500000 човека и НАТО да им пази гърба.Само дето на НАТО не им стиска, ако се намесят ще ядат хурката заедно с украинците и нещастния им президент. Ще ядат такъв бой, че свят ще им се завие!Москва дебело им го подчерта, че няма да се поколебае без значение кой и какво.А като паднат първите жертви в Европа ще се сетят, че воюват за интересите на САЩ!
85
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 92"тоя пък знаел 13 поколения, алоууу, не знаех че византийците са ти дали статистика при положение че дори в османските архиви не присъства прокаженият ти прадпрадядо освен като румилет или рая"Щото освен официалните семейството има СЕМЕЙНИ архиви. Но това е ако имаш СЕМЕЙСТВО, а не като някои тук.Руснаците са ни мачкали и смукали откакто имаме отношения, "братя" ми били!Както казах, аз такива "братя" нямам.Вие имате ли "братя", които ви крадат, мачкат и убиват в лагери?
84
6
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
В "тюрмата на народите" ...Не съм ходил в СССР, но много добре помня заплатите и сметките за битови услуги - парно, ток, вода и телефон в НРБ, помня заплатите и сигурността - забравена чанта в градския транспорт се носеше в Бюрото за изгубени вещи, а сега полицията отцепва района и взривява забравения багаж, нямаше показни разстрели по улиците и наркодилъри до всяко училище. Мед.сестра във всяко село, във всеки град аптеките дежуреха нощно време по график. Сега 10% живеят добре, а 90% са бедн
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно