Украйна иска помощ от НАТО, за да няма война с Русия

Киев: Русия да разбере, че Украйна е част от западния свят
13 апр 2021 14:11, Елка Василева
176
Украйна иска помощ от НАТО, за да няма война с Русия
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова днес НАТО да помогне на неговата страна, за да се избегне война с Русия. Кулеба отправи този призив на съвместна пресконференция с генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг преди днешното извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна.

В последните седмици наблюдаваме струпване на хиляди руски военни до украинските граници, заяви Столтенберг. Действията на Русия са неоснователни, необясними и дълбоко тревожни. Русия трябва да престане с нагнетяването на напрежение незабавно и да се изтегли от Украйна, добави той.

Още по темата

Столтенберг призова Москва да спазва международните си задължения и добави, че само Киев и държавите от НАТО могат да имат думата за присъединяването на Украйна към алианса. Русия се опитва да възстанови сферите на влияние, а ние очакваме този похват да остане в миналото, допълни той.

Кулеба посочи, че в последните дни се чуват открити заплахи от Русия за война с неговата страна. Той предупреди, че Русия ще плати цена, ако обстановката се влоши допълнително. По неговите думи санкциите, наложени на Москва след събитията от 2014 г., са пресекли намеренията Русия да откъсне половината територия на Украйна и да обяви заграбеното за "нова държава".

Не искаме война, не подготвяме нападение, разчитаме на дипломатическите възможности за уреждане на конфликти, поясни Кулеба.

Русия трябва да разбере, че Украйна е част от западния свят и Западът няма да й позволи да откъсне Украйна, добави той. Украинският министър призова за допълнителни санкции срещу Русия и за пряка военна помощ.

Цената за предотвратяването на война ще бъде по-малка от допускането на война, заяви Кулеба. Не изключвам нищо при обсъждането на възможните руски действия, допълни той. По неговите думи присъединяването на Украйна към НАТО е само въпрос на време.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: войнаУкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЗначи според теб и преди майдана Украйна е била репресирана? И се чудя, защо сестра ми с мъжа и (украинец) дойдоха със сълзи 2015 година да подават за гражданство и се преместиха в България през 2017 година. Тотален разгром. Голяма немотия. Преди 2014 година, хората живяха там и бяха по-добре от нас като пенсии, минимална заплата, социални плащания.
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сплескан натовецПич, вземай мерки!
80
8
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ДоАз такива "братя" нямам.Вас ви знам, че сте *** и майкопродавци. Повече от 2000 години тварите като вас си имат "родина" по целия свят - където ви плащат най-много, там ви е "родината". Сега ви плащат НПО-тата на Сорoc и "родината" ви е САЩ. Утре ако ви пратят повече от Иран или Северна Корея, те ще ви станат "родина"Римляните на вашето са му казвали Ubi bene ibi patria
79
8
 
8
 
! Отговори
ВандерлейЛюксембурго преди 3 години
До ИстинатаТо пък щото "бургерите" са много умни, направо пръскат от акъл. Робовладелската им политика спаси съвременния американец от глад. Навремето изпепелиха дето що има индианци, ползваха китайци да им строят железници, *** да им копат нивите; вкарвах японци в лагери, запалиха Латинска Америка, Близкия Изток , Средна Азия и те така. Абе богат народ, то с такова грабене... Ама тъпички бе брат...
78
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноКои са ти "кръвни братя"? Тия дето те избиват, и изсмукват ли като руснаците, които където са отишли сеят терор и мизерия?Аз такива "братя" нямам.
77
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УжасУкраинският народ не е виновен, за съжаление едната част вярва на тези измишльотини. Продадоха се веднъж на САЩ и сега нямат посока. ЕС не ги иска и са принудени да се молят на САЩ. Нали водеха измислената война, уж бойни действия в АТО - дизертьорство, глад и мизерия.
76
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите тотално избушиха дъските на дюшемето и направо започнаха не с пропаганда, ами с откровени иддиотщини.Абе, пичове, откъде се взе тая злоба у вас? Това дори за платени драскачи е ненормално?
75
8
 
20
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
До ЧебурашкинНикой нормален българин не мрази който и да било от православните славянски етноси - великоруси (руснаци), малоруси (украинци) или белоруси.Не можем обаче да обичаме хората С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ, които се нахвърлят срещу собствения си народ, по команда на Държавния департамент на САЩ, дори когато тези хора са наши кръвни братя, но сами са избрали да минат на тъмната страна - трябва да си понесат мрачните последици от собствения си избор, ако не се откажат навреме от него.
74
3
 
13
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
Всички натовски убийци и наркомани на тор и няма да има войни ,елементарно!До го направим !
73
10
 
7
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Анонимен 71А. П. Чехов за руснаците Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал отЕвропа с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.
72
5
 
5
 
! Отговори
Пръц преди 3 години
Путин е диктатор, колкото Лукашенко и Ердоган. Младите нищо не могат да направят по време на диктатура. Последните двама да за пример. Никой няма да се вдига за нищо, никъде, Путин ще си прави каквото иска и може да се стигне до много неприятен конфликт.
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екатерина Захариева да каже на българския народ: Ще пращаме ли войски на Източния фронт?
70
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНяма никакви руски бази в Украйна. Всичко е за пари. Украйна е фалирала, тази година най-накрая трябва да решат за колко да си продадат земите, че да връщат заемите. И понеже това е единична транзакция, лошо им се пише буквално догодина. Украйна има огромен дълг, всяка година трябва да изплаща 15 млрд долара, от които 5 са лихви. Така ги е уредил Порошенко.
69
3
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Украйна толкова е закъсала,че вече се чуди каква простотия да измисли.Тези са по-зле и от нашите македонци.Толкова бедни, толкова тъ*пи и толкова злобни,все руснаците им криви.Бил съм в Украйна-пълен ужас,ама голям ужас,че после Русия ми се стори като рай.Все едно сламена колиба с Бъкингамския дворец да се сравнява.Укрите ще духат супата накрая.
68
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"присъединяването на Украйна към НАТО е само въпрос на време.".............Пълни глупотевини. При наличието на Крим и Донбас присъединяване е невъзможно.
67
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам, че тук пишат много лаици. Някой от вас познава ли украинец, работил ли е с украинци? Те реално са белите р оми от руските народи. Не можете да си представите за какви с волочи става въпрос, дори езика им е някаква смесица от руски. Те са нещо като Македония от гледна точка на България. Не са нация, нито етнос. Но пък злобата им е огроомна, колкото на македонците.
66
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сирия вече я повредиха и разрушиха.Украйна е добра страна за война между САЩ и Русия. Голяма, широка страна. Дори най-мощното оръжие няма да навреди на въздуха и екологичната обстановка в Европа и Русия.Има всички данни да се превърне в полигон за използване на най-модерното въоръжение и от двете страни, което ще развие науката и техниката.
65
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61"Украина е буфер на НАТО и Русия. Нама да я приемат там, колкото и да им се иска"Ще я приемат.И ракети в Куба няма да има.:))))
64
1
 
10
 
! Отговори
Жуков преди 3 години
До АнонименАбе то и Хитлер така рече за Сталин пък виж кво стана!
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БаронА при нас е една стабилност. Обиковеният българин в малкия град просперира: кара нова кола, на почивки ходи и даже работа стабилна има и е осигурен, ама на пълната заплата, а заплатата е европейска, че нали сме в ЕС.Нали имаме протести и от кого са организирани? Нали имахме избори, и кого избрахме? Слави, Мая и Христо. Дане се разберат, ама не вярвам.