Бил Гейтс: Проблемът на 2022 г. - недоверието в правителствата

Предвижда и регулация на онлайн платформите
27 дек 2021 16:07, Александър Попов
77
Бил Гейтс: Проблемът на 2022 г. - недоверието в правителствата
Снимка: БГНЕС

Американският милиардер Бил Гейтс разкри в блога си какво ни очаква през 2022 година. Като цяло е оптимист за предстоящата година, но изразява и загриженост по някои въпроси.

В скорошна публикация в блога, озаглавена „Причините за оптимизъм след тежка година“, Гейтс прави няколко оптимистични прогнози – от възможния край на пандемията до развитието на метавселената. Той обаче посочва, че един проблем може да застраши процеса и това е, че хората нямат доверие в правителствата си.

„Това е един от въпросите, които ме тревожат най-много с наближаването на 2022 г.“, пише той.

Гейтс посочва, че политиците трябва да бъдат важен фактор при решаването на проблеми като изменението на климата и предотвратяването на следваща пандемия.

"Малко обаче може да се направи, ако хората отхвърлят всичко, което те казват още в началото. Ако хората не вярват, те няма да подкрепят големи инициативи. И когато възникне голяма криза, е малко вероятно те да следват инструкциите на властите за преодоляване на бурята", пише Гейтс.

Според него този скептицизъм се проявява особено ясно в пандемията от коронавирус. Според Гейтс дезинформацията за коронавируса се е разпространила в Съединените щати и света, застрашавайки програмата за ваксинация и забавяйки края на пандемията.

Гейтс също така посочва в блога, че политически мотивирани заглавия в медиите, както и в социалните медии, са увеличили различията и той смята, че правителствата може да се наложи да "регулират" онлайн платформите, за да се справят ефективно с дезинформацията./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Бил Гейтс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се сърдете на никого , защото сами и съвсем доброволно си сложихте живота на показ в интенет без да мислите ! Смятате се за модерни и напреднали , но всъщност ви дадоха да захапете въдицата на съвременното робство , и сега могат да си правят с вас каквото си поискат !
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 55. А може ли да се твърди със сигурност, че това за човека и проблема са наистина думи на Сталин?!
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо как може така да обиждате Гейтс той не е рептил а плъх.Заради вас рептилите ни съдят за публична обида.Второ Гейтс няма жена щото както сочи и името де е на другия бряг.И трето как може да сте толкова жестоки човека цели десетилетия планира тоя световен преврат наречен пандемия после и за диктатор години се готви даже се снима гол в банята и в спалнята, като Галена и Сидеров да ви покаже че е фиешън диктатор а не консерватор и накрая плана по е в някой държави се пре.ба и сега е човека в
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът са некадърните политици - ***, крадци и лъжци.
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината на демокрацията е в диктатурата.
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купил е в Турция земя,да сее на нея,ламбени шишета.Опита се да играе срещу лирата,но Ердо деблокира резерва и лирата поскъпна а рептила загуби поне 200 милиона.Китай и Русия махнат ли долара като разплащателна световна валута,тоя на снимката ще стане беден,като църковна мишка по пости.Още малко да прегрее печатницата на $ и ще се запали.А в пожара ще изгори поне половината Свят,който разменя стоките срещу долари.Само в златото е истината.Векове наред се е разменяло и за сол.И пак така ще стане.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Женка му,му би дузпата и му сви полоеината богатство и тоя рептил място не може да си намери от яд.Яд го е на целия Свят.Но и той не е безсмъртен.И скоро от стреса може да гушне букета.Между впрочем,дедо Шотош,скоро не се е появявал по медиите да не го хванал covida-21?
52
0
 
19
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Това лято, той си купи огромни земеделски площи в Турция. Ха, помислете защо?... Много загриженият! За да може да си яде чиста храна, докато трови целия свят. Иначе, много загрижен!
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е ,че е още жив.
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този колкото повече остарява, толкова повече заприличва на гущер. Как да не повярваш в теорията за рептилите?
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гейтс създаде недоверие, а сега мърмори..... Или това следвашия етап в Плана му?!
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДа си зафре вирусите у дъртия зад ник за да се разпространява един вирус лесно трябва да е респираторен а колкото повече се разпространява толкова повече отслабва
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поне не е излъгал, натиска правителствата за проценти ваксинирани а хората, които не вярват в тях му пречат т.е. антиваксърите. По-притеснителното е, че се загатва за нова пандемия и вероятно ако това приключи до средата на 22-ра- ще пусне нов вирус
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно е, че Бил Гейтс вижда проблема в хората, а не в правителствата. Решението според него е активно заглушаване на тяхното мнение. Засега. По-нататък може да премине към примера на Сталин: има човек, има проблем, няма човек, няма проблем.
45
0
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Виж го ти Бай Гейтс-диктатура му се искало! Че и световна! Явно това, че със Сор*ос причиниха ковид епидемията и икономическата криза е самата истина! И че единственото решение на тези и още много други проблеми е тяхното(и на организациите им) елиминиране!
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми е ясно защо апетита на филантропите за намаляване на населението е насочен към Европа и Америка но това е факт. Китай си направи своя ваксина и ще се спаси. Ние сме пътници. За съжаление.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато говорят за нов вирус в бъдеще не че искат мерки да не се стигне повече до това ами точно обратното мислят как като обявят край на тая пандемия по най бърз начин да обявят нова пандемия докато ни съсипят и останат само китайците на тази земя, защото това е целта. То по това че най тежко сега е пололожението в Европа и Америка, където населението е сто процента ваксинирано с американска компонента се вижда кой ще оцелее Китай /със своя ваксина/ и Африка остават незасегнати от амер. ваксини
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителствата трябва да регулират информацията в платформите за да избегнат дезинформацията, демек да я цензурират. В нашия случай децата ще цензурират родителите си. Така реши суверена ха ха ха...
41
0
 
5
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
За *** няма да е добра тази година.
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителствата трябва да се съобразяват със желанията на народа а не обратното! Държавните СЛУЖИТЕЛИ и НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ са избрани и назначени за да с СЛУЖАТ на народа и да изпълняват волята му. Когато те не си вършат работа и започнат да се самозабравят и да преяждат с власт народа трябва незабавно да реагира да смени управлението с нови избори или ако трябва изцяло да промени модела така че да се намалят правомощията на народните представители.