В Киев обвиниха Порошенко за руската инвазия

Бившия президент даде курс към НАТО
19 мар 2022 15:00, Александър Попов
97
В Киев обвиниха Порошенко за руската инвазия
Снимка: БГНЕС

Алексей Арестович, съветник в президентската администрация на Украйна, обвини бившия президент на Петро Порошенко, че е създал една от предпоставките за руската инвазия. Според съветника тази предпоставката е вкарването на положението за курса към НАТО в конституцията на Украйна.

„Порошенко, когато въведе това, това беше неговата лична предизборна пиар технология. Той вече знаеше, че НАТО никога няма да ни приеме. И не на последно място вината за това, което се случва сега в Украйна, е на тези, които приеха и популяризира тази норма в конституцията“, цитира думите на Арестович изданието „Украински новини“.

На 15 март президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви необходимостта да се признае фактът, че въпреки думите за „отворени врати”, алиансът не възнамерява да приеме Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Порката и Зеленчо у Москва на Килимчето
72
0
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До ЗороИ на мен ми стана чудно и как пък така Путин да не им е виновен Да не сменят курса на политиката Току виж Петюра и Бандера също ги изкарат виновни
71
1
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Сега Порошенко е виновен??А ти бе Зелко къде беше?? Какво направи ти бе фашист такъв??Сега са ти виновни и украинският народ Твоите зверства, надминава всякакъв предел Сега ли се погледна в огледалото за да разбереш че ти и Порошенко сте една долна корумпирана фашиска групировка която сигурно ЩЕ УНИЩОЖИ Украйна и народа.Събира си мозъка..Ако си мъж спри да хленчи в парламента Ти си бита карта
70
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без НАТО, с НАТО няма значение. Украинците искаха да скъсат руското влияние и го направиха. Това е причината.
69
14
 
29
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Започнаха да проглеждат.А продължението на Порошенко е Зеленски.
68
21
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
виновниците ще са наказани фашисти порошнко турчинов яиценюк юлия тимешенко бившият мвр димитру кулеба явор зеленски аваков и още много други това е цял списък от 200или 300 политици всички които са подържали бендеровците и са заедно с тях
67
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така! Почват да се усещат защо им се случват някои работи.
66
1
 
33
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
ROSHEN е собственост на Порошенко.Не купувайте.
65
1
 
22
 
! Отговори
do 63 преди 2 години
До анализатор- Не в това е въпроса. А в това че Украйна бе създадена като държава под условие че няма да се опитва да влиза НАТО. С договор в будапещаИ беше записано в конституцията и. Това че договора бе нарушен предизвика Русия. А сега искат да свалят вината от Зеленски и да я прехвърлят изцяло на Порошенко.
64
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашиста Порошенко беше за трибунал! Хубаво е,че вече и украинците се осъзнават!-:))
63
0
 
16
 
! Отговори
Копипасте преди 2 години
До В. до 60 Е, че какво ли пък чак толкова са свили Щатите от Мексико : земите на днешните щати Тексас, Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада и Юта. Не е много, нали?!
62
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин влезе в капана на Порошенко и затъна. Русия сама идва в Украйна да бъде унищожена и доставя оръжие и скрап за украинската икономика. 45 тона желязо, нарязано на дребно от оксижениста Свети Джавелин.
61
1
 
12
 
! Отговори
В. до 60 преди 2 години
Добре бе "Българино" нали се реализираш в щатите. Какъв ти е проблема. Остави хората да се и подредят държавата. Нвкой пита ли САЩ какво са свили от Мексико?
60
1
 
17
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
А на Юшченко дулцинеята работи на топло във Вашингтон! Него защо го забравят!?
59
1
 
21
 
! Отговори
В. преди 2 години
Априлски Пленум в Украйна. Е Зеленски, малко късно. Вече си Лауреат за Нобелова Награда, лауреат за наградите Оскар, макар и за ПОДДЪРЖАЩА МЪЖКА РОЛЯ.
58
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като не искате НАТО, защо искате помощ от НАТО? Кажете че сте независими и сами ще се справяте с руските фашисти. Порошенко не ви е виновен. Всички искате в НАТО.
57
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея фашисти взеха да се нападат взаимно! Кеф!
56
2
 
24
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Гад
55
4
 
44
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Има "изтекъл разговор"в нета между порошенко и байдън,в който за благодарност,че е сменил 2ма главни прокурори,порошенко получава 1млрд долара под формата на нещо си.Порошенко е дотолкова по детски ентусиазиран, от Очакваното забогатяване,че единствено физическото разстояние, го възпрепятсва да изрази чувствата си към байдън, по евроатлантически приом.
54
7
 
54
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Точно тоя град, 2016 каза от трибуната на техния парламент: нашите деца ще ходят на училище а техните ще стоят в мазето!!! И този ужас продължава осем години. От 2014 до сега са убили над 15000 мирни жители в Донецк и Луганск. А Българите в Одеса, забравихте ли ги!!!?