Руските сили нанасят удари по градове в цяла Украйна

Москва твърди, че взема на прицел само военни цели
19 юли 2022 11:35, Елка Василева
177
Руските сили нанасят удари по градове в цяла Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили продължиха да нанасят удари по градове в цяла Украйна - интензивно обстрелваха Суми на север, атакуваха с касетъчни бомби Николаев и нанесоха ракетен удар срещу Одеса на юг, съобщиха днес украинските власти, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
След като в началото на инвазията си не успя да превземе Киев, Русия премина към кампания на разрушителни бомбардировки, за да укрепи и разшири контрола си върху територии в Южна и Източна Украйна.

Украйна твърди, че Русия е интензифицирала ударите от голямо разстояние срещу цели, намиращи се далече от фронта, убивайки голям брой цивилни. Москва твърди, че взема на прицел само военни цели.

При руски ракетен удар в Одеса бяха ранени най-малко четирима души, има разрушени и запалени сгради, каза в Телеграм говорителят на местната администрация Олексий Мацулевич.

Руските сили атакуваха вчера Николаев с касетъчни бомби, раниха най-малко двама души и причиниха щети на прозорци и покриви на жилищни сгради, написа в социалните мрежи кметът на града Олександър Сенкевич.

Повече от 150 мини и снаряди бяха изстреляни по Сумска област, каза в Телеграм ръководителят на местната военна администрация Дмитро Живицки. "Те стрелят с минохвъргачки, оръдия и ракетна артилерия. Руснаците откриха огън и с картечници и гранатомети", каза той.

Руските войски се опитаха безуспешно да напреднат към град Авдеевка, северно от Донецк, заяви днес ръководителят на военната администрация на града Виталий Барабаш. Той допълни, че украинските сили са отблъснали руските войски, които атакуват от няколко дни и понасят съществени загуби.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно в канала Оркестр Вагнера вчера имаше много песимистичен коментар на някакъв укрински наемник, бяха изтрепали всичките му дружки с точен удар със Смерч, разпиляли са цялата им база. Мниго се смях какви ги беше дращил жалкия украинец.
72
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ZZ top "Оркестр Вагнера" Вагнер винаги е бил любимия композитор на нацистите: и при Хитлер и при Путин. Шефа на групировката Вагнер е целия в нацистки и есесовски символи, но иначе "Кървавото джудже в Кремъл "денацифицирало"".
71
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окраинските орди настъпват към Европа, дано ги спрат братята руснаци. Това са същински герои!
70
9
 
10
 
! Отговори
панахида преди 1 година
Точно в канала Оркестр Вагнера вчера имаше много песимистичен коментар на някакъв руски наемник, бяха изтрепали всичките му дружки с точен удар с Химарс, разпиляли са цялата им база. Мниго се смях какви ги беше дращил жалкия руснак
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удри...удри...техната ***.. !!!!
68
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е написана статията - изглежда, че руснаците бомбят, а украинците гледат. Нали и те имат вече модерна техника - защо нищо не пише за тях?
67
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелвнск е истинският убиец на всички жертви на войната и от двете страни на фронта. Целта му е да заграби големите залежи на газ в Донбас. Укрински фашисти нападнаха Донбас и го потопиха в кръв избивайки от 8 години безогледно цивилни украинци! Окраинские терористи извършват системен геноцид и военни престъпления срещу украинския народ! Окраиниските бандити като всички убийци за да прекрият греховете си стоварват вината за престъпленията си върху своите украински жертви!
66
3
 
12
 
! Отговори
Швейцарец преди 1 година
След като имат нужда от НОВА армия и НОВИ попълнения, възниква сериозно въпросът: какво стана с онези 200 000 солдати, овенна техника и прочее ? Въпрос с понижена лесност. Loool
65
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Монголските орди настъпват към Европа, дано ги спрат братята украинци. Това са същински герои!
64
6
 
14
 
! Отговори
ZZ top преди 1 година
За джендърите и евроатлантиците които си чешат езиците предлагам да посетят Телеграм каналите Rybar и Оркестр Вагнера като за начало. Там ще видите кой крив кой прав само знам, че гледките които ще видите няма да ви се харесат. Укрите ядат яко бой и понасят големи загуби в жива сила и въоръжение а трофейните оръжия стават хиляди бройки.
63
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окрайна е олицетворение на злото, Зеленски е Сатаната.
62
16
 
8
 
! Отговори
Няма да забравим преди 1 година
Путин е истинският убиец на всички жертви на войната и от двете страни на фронта. Целта му е да заграби големите залежи на газ в Донбас. руските фашисти нападнаха Украйна и я потопиха в кръв избивайки от 8 години безогледно цивилни украинци! руските терористи извършват системен геноцид и военни престъпления срещу украинския народ! Руските бандити като всички убийци за да прекрият греховете си стоварват вината за престъпленията си върху своите украински жертви! Няма да забравим руските зверства!
61
9
 
2
 
! Отговори
Шкембе воевода преди 1 година
До Анонимен 55 -- те заваляха, но по руски овенни обекти и складове с боеприпаси. Е, някъде удариха и бензинаджийниците за свръх-автомобилите УАЗ, ГАЗ, ЗИЛ и ЗИС, но това е "по случайност".
60
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То донбасци и взимат мерки, трепят ги като хлeбаpки окраинците, ама те са си същински хлебарски, от блатната окрайна идвaт все нови.
59
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е олицетворение на злото, Путин е Сатаната
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Копи пейста не ти се получава. Много слаба продукция. Няма да има центове днес май.
57
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То украинците взимат мерки, трепят ги като хлeбаpки вaтниците, ама те са си същински хлебарски, от блатната федерация идвaт все нови
56
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е специална военна операция а наказателна военна операция.Просто Путин реши да накаже Украйна.Скоро каза че още нищо не е започнало така че надали ще се спре.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46 "Нито един военопрестъпник от Империята на Злото - Окрайна" Още тук се провали.
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49 Копи пейста не ти се получава. Много слаба продукция. Няма да има копейки днес май.