Украинските войници на фронта с по допълнително $2700 на месец

Парите ще са само за сражаващите се на първа линия
20 апр 2023 17:30, Елка Василева
126
Украинските войници на фронта с по допълнително $2700 на месец
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войници ще получават допълнителни 10 000 гривни (2710 долара) на месец за службата си на фронтовата линия в битката срещу руските войски, заявиха от украинската армия, предаде ДПА. С това съобщение се слага край на спекулациите за заплащания и надбавки, отбелязва агенцията.

Още по темата
"Войник, който служи на страната си и я защитава от агресора, излага на риск собствения си живот и здравето си и работи при изключително тежки условия, трябва да бъде високо мотивиран", се казва в изявление на генералния щаб.

Бонусът от 100 000 гривни е предназначен единствено за "защитниците, сражаващи се на първа линия", се уточнява в изявлението. Войниците, които са разположени в зоната на боевете, но не участват директно в сраженията, както и войниците от противовъздушната отбрана, ще получат 30 000 гривни. Колкото до войниците, разположени в тила, те няма да получават надбавки за фронтоваци, посочва ДПА.

Основната заплата на всички войници беше увеличена до близо 20 000 гривни от началото на февруари, припомня агенцията.

Генералният щаб смята, че заплатите в армията са справедливи, с което "не се създават предпоставки за социално недоволство, като в същото време се показва уважение към войниците, които рискуват живота и здравето си".

Освен това щабът призовава украинците да спрат с популизма по този въпрос и вместо това да се фокусират върху отбраната на страната, се казва още в изявлението.

Руските войници на фронтовата линия получават надбавки в размер на 158 000 рубли (1934 долара), а основната им заплата е 37 000 рубли, сочат официални данни. Много войници обаче се оплакват в социалните мрежи, че никога не са получавали тези пари, допълва ДПА.
(БТА, Десислава Николова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
0
 
! Отговори
KALIN ORELA преди 1 година
До Явно скоро..Е как аджеба "Джуджи" видя безпомошноста на тихоокеанскивя руски флот които само като излезе на маневри накара американския да се прибере в Япония от района на Тайван където се пъчеше на Китай!
97
0
 
2
 
! Отговори
Тап преди 1 година
От данъците ни и от инфлацията ни и от пенсиите на бабите.
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех да ми паднеш
95
1
 
1
 
! Отговори
В ИРАК ... преди 1 година
..имаше цял батальон българи а в Украйна са два!
94
2
 
1
 
! Отговори
ДА СИ ДОБРОВОЛЕЦ.. преди 1 година
..е въпрос на избор, характер и МОТИВАЦИЯ!
93
7
 
2
 
! Отговори
Явно скоро.. преди 1 година
УКРАЙНА ЩЕ ВЛЕЗЕ В НАТО И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Й ПОПРЕЧИ ВЕЧЕ!Джуджи сам видя безсилието и трагичността на тихоокеанския си ФЛОТ и му смени Началника...хаха!
92
0
 
9
 
! Отговори
Той преди 1 година
И 1 трилион гривни да е заплатата, човешкия живот е повече от това и никак не си струва, ако имаш избор да се махнеш от фронта да го направиш. Ама тези са хахавели и не го разбират
91
3
 
1
 
! Отговори
КАТО В ИРАК... преди 1 година
...така и в Украйна ПРОФЕСИОНАЛИЗМА СЕ ЗАПЛАЩА !
90
0
 
1
 
! Отговори
Тия пари.. преди 1 година
....И НАШИТЕ ДОБРОВОЛЦИ ГИ ПОЛУЧАВАТ !
89
0
 
7
 
! Отговори
анонимен64264 преди 1 година
абе какво ни заливате с информация за тия *** ,да им дават колкото си искат ,тук си имаме достатъчно проблеми,че да мислиме за укропите
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези пари за какво са им, като няма да са живи да ги харчат? Капан със сирене за мишки.
87
3
 
16
 
! Отговори
Независим източник преди 1 година
Нито Укайна, нито Зеленски не ги плащат тези пари! Тези пари ги блащат западните данъкоплатци, без никой да ги пита дори! Затова пък Зеленски обявява десетки хиляди избити украинци за "изчезнали" за да не плаща на семействата им и гушне разликата.
86
2
 
13
 
! Отговори
Ама хайде бе:) преди 1 година
"Много войници обаче се оплакват в социалните мрежи, че никога не са получавали тези пари, допълва ДПА."-- И кой ги е проверил тези дали са на фронта или въобще войници?? От социалните мрежи ли черпите информация? И дали получават соросови помощи, за да се правят на "неплатени войници"?
85
7
 
17
 
! Отговори
Ленин преди 1 година
Украйнските войници със здраве, ще си ги харчат....в Рая!
84
0
 
2
 
! Отговори
голяма загуба преди 1 година
До Анонимен - приемаш ли облози?
83
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Профсъюза Гасподин профсъюзчик, предстои голяма загуба за русофилството заложило на умрелия кон Русия.
82
2
 
14
 
! Отговори
Профсъюза преди 1 година
Представителя на зомби-наци-профсъюза Селенски е уговорил допълнителни "вредни" със работодателя Столтенберг ?! Браво! Могилизацията може да завърши успешно значи! Давайте смело!
81
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхът у уплаха у руснаците е огромен. Даже от страх умря така наречения "безсмертнъй полк". Снимките с пияници на 9 май няма да ги видим тая година, а може би и никога повече. Страхът бавно и сигурно се спуска над Русия и българското русофилство истеряса че няма макар и една мъничка руска победа на фронта месеци наред. Страшното за страхливите руснаци предстои в близките седмици. Очакват ви много неприятни дни господа предатели русофили българомразци.
80
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От НАТО разбрах че за руска глава ще дават допълнително още по 5000 долара. Руските нещaстници вече се нассират от страх.
79
1
 
14
 
! Отговори
РАЗБРАХМЕ! преди 1 година
Столтенберг е долетял лично да им бутне пликчетата!