Помощ от Германия: Украйна се сдобива със система за ПВО "Пейтриът"

Тя ще помогне в борбата срещу руските самолети и ракети
19 апр 2023 07:35, Александър Попов
29
Помощ от Германия: Украйна се сдобива със система за ПВО "Пейтриът"
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия ще достави на Украйна отбранителна система "Пейтриът", за да помогне на страната да се защити от масираните руски ракетни удари, предаде ДПА.

Системата беше включена вчера в списъка на оръжейните доставки на Берлин за Украйна в германски правителствен уебсайт, който публикува такъв опис, отбелязва агенцията.

Тази мобилна батарея е една от най-модерните системи "земя-въздух" в света. Тя може да се използва за борба с вражески самолети, с балистични и крилати ракети.

Германия и САЩ се договориха да предоставят на Украйна по една от тези системи, които са ключови за противодействие на руските атаки срещу украинската гражданската инфраструктура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един " кинжал" и чао
16
0
 
1
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
Те пък само двечки.Ще опазят 2 блока
15
4
 
8
 
! Отговори
немски тролинг преди 1 година
Понеже краварите изпързаляха дойчетата с танковете, сега им връщат жетста - да се види и краварската техника как калорично гори! :)
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, сега очакваме следващата порция вицове от украинската пропаганда - Как руснаците използват американска система "Патриот" за нанасяне на удари по НАЗЕМНИ цели (жилищни блокове, детски градини и т. нт.) Както се опитват да оправдаят некадърноста на гъзоръкото си ПВО със С300. Абе смешни са и никой не им вярва, но се публикуват постоянно такива статии за да целуват нашите журналисти четирибуквията на господарите си. А такива, дето пишат глупости по- долу дежурни платени "експерти" - Колкото иска
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е система от средата на Студената война, няма как да бъде модерна.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла една ли? Майтап си правят.
11
21
 
7
 
! Отговори
Бориславов преди 1 година
Абе и без тая система се видя, че втарая в мире армия не успя за повече от година да превземе Киев. Но пък постижението е, че от втарая в мире, стана втора в Украйна:). Украйна няма да бъде изоставена от САЩ и НАТО, както от останалия цивилизован свят. Ясно ли е yшaнku? Хахахаха
10
5
 
21
 
! Отговори
Някой преди 1 година
В нищо няма да помогне. За привеждане в бойно положение и е нужен ПОЛОВИН ЧАС!!! Освен това е много малко ефективна без американския Ауакс. Срещу самолети и крилати ракети - Работи някак си, но срещу балистични е безсилна. Това не е някаква пропаганда, а спомен когато хуситите очукаха арабите с някакви гаражни ракети, а патриота успя да "види" едва 10% от тях (за прехващане и унищожаване да не говорим). Цирк. ДОКАЗАНО В РЕАЛНИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ.
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злите езици говорят, че тая система навремето не е успяла да прехване ни една иракски балистични ракети Ал-Хюсеин. Комплекси PAC-3 обаче се използват много успешно през 2003 срещу иракски ракети с малък обсег, като Ал-Самуд 2. Същата година обаче също има случай на неуспех на 7 април твърдогоривната версия на Ал-Самуд 2, Аб-Абил-100, удря щаба на 2-ра бригада от 3-та дивизия на американската армия.
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно пишете тия глу пости, Германия дава една система "Пейтриът", и къде ще я боднат според вас, в Киев къде може да пази единствено Зелката, нищо повече, да не мислите че може да пази цяла Укрия!!
7
24
 
19
 
! Отговори
От публикацията преди 1 година
Изводът е, че Украйна ще получи хиляди оръжия за да смачка фасона на фашистка Русия...
6
16
 
21
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 година
До обиждащия,до където трябва.Никой не бърза освен във Вашингтон.Но тя утализацията на хазарите си върви.И за Соледар така беше и за Азовстал.Бахмут се забави защото еврейна реши там да утализира армията си.Е, сега да му откажат ли.То нов Майдън се пече,дори тука го пишат...Па ти си драскай плюсове.Казах ти,след време няма да има какво да ги правиш тези плюсове!!
5
14
 
15
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 година
Абе 8 дето от тебе почват плюсове.Тя отдавна е в Украйна,първо американците я дадоха и какво промени?Едно голямо нищо.Неизбежното ще стане,тогава плюсовете,къде ще си ги слагате?
4
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патриот е единствената ПВО система в света която може да сваля балистични ракети... Рашките нямат подобни системи и никога няма да имат...
3
20
 
21
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 година
И какво ще направи тази "една система"?"Кинжал" и "Калибър" не ловят. Реактивните залпове абсурд.Самолети като Миг 31 изстрелват крилати ракети от Ростовска област или пък ги пускат от ракетни катери около Крим.Тоест,едно голямо нищо са дали,колкото да пишат.Но тя Украйна е в историята,така или иначе.Change my mind?
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По една от Геюрания и САЩ ... Какво е това, бе? 14 такна, 20 гаубици, 7 ракети ... Това с GoFundMe ли го събирате?! Трябва ПОВЕЧЕ!
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е Пейтриът не е ли американска система? Как ще я доставят германци?