Тунберг обвинена в неизпълнение на полицейско разпореждане?

Все още няма потвърждение от властите
26
Тунберг обвинена в неизпълнение на полицейско разпореждане?
Снимка: БГНЕС/EPA

Шведската активистка Грета Тунберг е била обвинена в неподчинение на полицейско разпореждане, защото отказала да напусне протест срещу климатичните изменения в южния град Малмьо на 19 юни, предаде Ройтерс.

В деня на инцидента Тунберг е написала в "Инстаграм", че протестиращите са блокирали достъпа на камиони, превозващи петрол, до пристанището на Малмьо.

"Климатичната криза вече е въпрос на живот и смърт за безброй много хора. Избрахме да не бъдем странични наблюдатели, а вместо това физически да спрем инфраструктурата за изкопаеми горива. Ние си връщаме бъдещето", написала още тя.

Ако бъде осъдена за неизпълнение на полицейско разпореждане, на Тунберг може да ѝ бъде наложена глоба или да получи присъда до шест месеца затвор.

Засега няма потвърждение на тази информация от пресцентъра на шведската главна прокуратура или от представители на Тунберг, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Грета Тунберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
SWAN преди 10 месеца
В активното мероприятие /протест/ - артиста ще бъде наказан от сценаристите ;))))
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тя Грета хубаво протестира за бъдещето,тамън до пенсия ще има с какво да се занимава!
17
4
 
2
 
! Отговори
Deep Zone преди 10 месеца
От 20 коментара един смислен- на Страйкър, всичко друго е отпадна *** на хора, които и представа нямат какво се случва с планетата ни. Има една книга - "Съдът на поколенията" на Любо Николов, препоръчвам да я прочетат повече хора, разказва се как хора от бъдещето отвличат лидерите и генералите на Земята и ги съдят за бруталното унищожение на живата природа на планетата ни, нещо което ВЕЧЕ е факт. Вчера имаше статия как 70% от животинските видове са аут...
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За да не се подчини на полицейско разпореждане значи не са играли палките инак да се е подчинила и още как! До кога???
15
2
 
10
 
! Отговори
преди 10 месеца
Тази вече порасна, Няма ли кой да я направи жена, че да придобие нормални интереси!?
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И едно време имаше екоактивисти и други "висти" дето лягаха ... ама ги ритахме и ставаха ... хора :)
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Греата да излезе сама в Малмьо в южната част след 18:30 и да носи нещо с раголени рамена, па после да ни разкаце, какво и се е случвало!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 11 - Всъщност е типична тактика за такива екоактивистчета. Правят се на "трупове" и полицаите нямат друг избор, освен да ги изнасят на ръце от мястото. АКо го направят "цивилни" или има някакви съмнения за "правомощията на полицията" започват дела за саморазправа и прочие. В Лондон редовно изнася веганчета и прочие от ресторантите, но ги пускат след това, защото реално е по-зле за полицията да ги задържи, отколкто да ги пусне. Трябва да "направят нещо".
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко смешно и жалко е това ... Малмьо е gangsta paradise и хората го напускат заради това,но видиш ли - ЗАРАДИ ГРЕТА ще се здейства полицията, кояот иначе и мълчи за всичко друго.
10
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 10 месеца
Шведската Баба Яга...
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази измислена екоактивистка няма ли кой да я обладае яко и брутално та да миряса.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дано знаете колко фалшиво е това Тунберг и колко нагласени са тези "акции"! Видеото от предишния "арест" е толкова лесно за намиране! "Полицаите" я вдигат сред голям смях и радост, носят я двадесетина метра - ЗА КАМЕРИТЕ, после я оставят на земята и сцената приключва! Това Грета същество е прислуга на огромни икономически интереси!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коя е тази и защо и толкова важна за мисирките?!
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още ли се мъчи да се изтъкне ? Като дете се получаваше нещо. Вече не. Да си намери няква работа.
5
0
 
20
 
! Отговори
ЛИЧЕН ПРИМЕР преди 10 месеца
Да се припомним какво се случи във Франция преди седмица след неизпълнение на полицейско разпореждане. Инак Грета освен, че трябва да св лекува според мен, е крайно време да проумее, че с действията си ДАВА ЛИЧЕН ПРИМЕР. И щом тя може да не изпълнява полицейски разпореждания, защо и другите да не правят така.
4
6
 
11
 
! Отговори
По-практично, Грета! преди 10 месеца
Няма ли кой да обясни на тази девойка, че би могла да бъде много по-полезна за човечеството, ако вместо да вилнее по протести, седне и завърши някакво образование, а след това да се омъжи и да роди 2-3 здрави деца. После, когато те поотраснат, би могла кротко и прилежно да започне работа по професията, която е придобила. С така подреден живот ще е най-полезна за обществото.
3
0
 
12
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 10 месеца
Кой ли му обръща внимание на това аутистично нелепие, с бонус синдром на Турет... В Швеция има прекрасни места без жив човек на много километри наоколо, да ходят да си крещат някъде на такова, никому няма да пречат (най-много да разбутат некой местен дзвер, дето да ги подгони да ги трепе).
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За неизпълнение на полицейско разпореждане, Грета може да бъде осъдена на затвор в супердемократичната Швеция.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
О, уау, кво "страшно" обвинение за псевдоаутистката! Театрално точно колкото нея. А нещо обвинение за всяване на паника сред хората? Щото беше предрекла, че светът ще свърши преди няколко месеца заради замърсяяането и климатичните промени, пък ей на, не свърши. Отговорност нещо?