Командващ: Няма да има бързи резултати в контраофанзивата срещу Русия

Сирски: Възвръщането на Бахмут е въпрос на чест
19 юли 2023 06:49, Александър Попов
238
Командващ: Няма да има бързи резултати в контраофанзивата срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няма да има бързи резултати в контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна, заяви командирът на украинските сухопътни войски генерал-полковник Олександър Сирски в интервю за Би Би Си.

"Бихме искали да имаме много бързи резултати, но всъщност това е почти невъзможно", каза генерал-полковник Сирски, който координира контраофанзивата в Източна Украйна.

Сирски ръководеше отбраната на Киев в началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна миналата година. Той участва също и в неочакваната и успешна контраатака на Украйна в Харковска област миналото лято. Сега той ръководи военните операции в Източна Украйна, една от двете основни оси на контраофанзивата на украинските въоръжени сили, припомня Укринформ.

Сирски признава, че повече от месец откакто започна, дългоочакваната украинска офанзива на многобройни фронтове върви по-бавно, отколкото мнозина се надяваха.

Според него както в Източна, така и в Южна Украйна районът е пълен с мини и отбранителни бариери. Руснаците, казва генералът, имат много укрепления.

"Ето защо настъплението ни наистина не върви толкова бързо, колкото ни се иска", казва Сирски.

Той отбелязва също, че спи само по четири часа и половина през нощта.

На юг и на север от град Бахмут Украйна твърди, че си е възвърнала от руснаците територия с площ от близо 30 квадратни километра.

За него възвръщането на Бахмут е също и "въпрос на чест".

"Загубихме много от нашите братя, нашите военнослужещи, когато защитавахме Бахмут... следователно просто трябва да си го върнем", каза Сирски.

Заместник-министърката на отбраната на Украйна Ханна Маляр каза пред Би Би Си, че руските сили в града скоро ще се окажат в капан.

Сирски потвърди, че касетъчните боеприпаси от САЩ вече са пристигнали в Украйна и ще бъдат готови за използване в рамките на няколко дни.

Според генерала възвръщането на Бахмут би имало повече от просто символично значение. Той твърди, че Бахмут има също и стратегическа важност като входна врата към други ключови градове в региона.

"Нашият народ очаква победи. Хората ни се нуждаят от малки победи", каза Сирски./БТА, Светослав Танчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
7
 
! Отговори
Нито дума или звук преди 9 месеца
Има потвърждения, че Русия започна активно да демонтира пристанищната инфраструктура на Одеса, която под прикритието на зърнена сделка до сега се използуваше активно като склад за оръжия и продукти с двойна употреба .Снощи бяха атакувани успешно следните обекти в града:- Одеско морско търговско пристанище; Морско търговско пристанище Черно море; Рибарско пристанище (сега собственост на групата Приват);- мостът през устието на Днестър (мост в Затока);- мостът през Днестър в Маяки; Летище Одеса и летище Школни (включително съоръжения за съхранение на гориво).
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много ясно, че няма резултати... Контранастъплението се обърна във контра-контранастъпление... Освободиха Синковка и Нововасилевка вече в Харковска и Луганска области
189
2
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 месеца
До Кравар Евроатлантик: Ако само питаше каква е логиката щях да ти обясня. Но след тая п'ростотия, която си написал след въпроса - вече не. Обяснявай си сам или търси опорната евроатлантическа точка.
188
2
 
8
 
! Отговори
И бавни няма преди 9 месеца
Няма да има бързи резултати от контраофанзивата. Проблема е, че и бавни няма да има.
187
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 205 Ами добре само дето годината е 2023.Така,че си спести глупостите,а ,какво си прави Русия си е работа на руснаците.А и нещо друго тук не е Волжка България тя отдавна я няма.
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Краваря,ами ходи го питай бе,какво ни занимаваш с твоите простотии.Или да те запознаем с винкела и да видиш кой ,какъв е в чужда държава.Нешо много здраво си се объркал ми се струва .
185
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Русия трябва да е благодарна на българите (волжските българи), които героично отблъсквали ордите на Чингис хан до 1278г. и така не позволили руските земи да бъдат включени в състава на "Златната орда" или т.н. монголска империя. Така, че е дискусионно кой на кого трябва да благодари.
184
10
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Некой русофил може ли малко да обясни каква е логиката Путин да се изтегли от зърнения коридор? Сега Ердоган ще пази зърното за Африка а Путин ще си мести палеца от дупето в устата и обратно.
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кметът на Одеса Труханов определи въздушните удари от тази нощ като най-мащабните от началото на СВО.
182
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 200 Сигурен ли си.Нещо много здраво си се объркал,ако трябва да се защити България ще бъда от първите, така , както я защитавам от украинската простотия и се радвай,че за сега е само по сайтовете.
181
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е май няма изобщо никакви резултати,а Що се изказва тоя ,а не великия зеленчук.А да те го сритаха за НАТО и му изкрещаха,,че е нагъл просяк дето си е помислил,че всички са му длъжни.Сега нещо се скри.
180
6
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
До Анонимен 196 Не знам такива смешници като тебе какво толкова са се притеснили. В България мобилизация няма да има, а ако има - ти ще си от първите избягали. По-добре не го мисли да не ти побелее косичката.
179
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Просяците от най-бедната държава в Европа протегнали рачички да изпросят нещо се обясняват кой ,какъв бил .Е тая Украйна за прилича на малаата на Европа бе.
178
10
 
2
 
! Отговори
Вервайте преди 9 месеца
Не знам украинците до кога ще търпят руските мизерии. Пригожин показа как 5000 човека са достатъчни да се стигне до Москва, в Русия няма останала армия - всичко е на фронта. От Белгород до Кремъл са 700км. И видяхме Путин какво прави - бега със самольота и разкопа магистралите, москалите да се оправят сами.
177
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 195 Айде няма нужда обясненията в Украйна.Не ме интересува.Да се връщат обратно .Нито някой ги е канил нито пък ги иска и никой не е длъжен да се занимава с тях.Техните проблеми да си ги споделят съд Зеленски.
176
6
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
До Анонимен Що бягат ли? Ела да те запозная с две украински семейства, те ще ти обяснят подробно и на широко каква е обстановката, та после да не пишеш празноглави коментарчета.
175
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да краварче евролунатиче точно така става и добре ,че то можеш да ни осведомиш обаче,що не си на фронта не мога да разбера?И не мога да разбера изобщо що украинците избяга в чужди държави
174
6
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Резултатите са огромни - всеки ден се демилитаризират по 500 чебурашки. После руснаците се жалват в Телеграм на Путин а жените им пишат писма. С тоя морал колко ще издържат на фронта?
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 190 Добре ,ама нещо се случва точно обратното,май приказките са едни,а действията нещо съвсем друго
172
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Космонафтаж.Видяхме ги твоите мисловни процеси.Е те и доста други имат същите процеси и сега са само просяци и неудачници иначе нямаше да са в чужди страни.Обаче едно не мога да разбера? Как като си избягаш от държавата от страх после имаш очи да я защитаваш в сайтовете.