Париж казва сбогом на е-тротинетките

Инцидентите с тях бележат ръст
31 авг 2023 15:52, Стела Стоянова
29
Париж казва сбогом на е-тротинетките
Снимка БГНЕС, архив

Париж се сбогува с обществените електрическите тротинетки, с които живя 5 години.

До полунощ трите оператора трябва да приберат окончателно съоръженията, след като на местен референдум жителите на френската столица отхвърлиха с огромно мнозинство използването им в града.

89% от избирателите са гласували против електрическите тротинетки. Участвали са едва 103 000 гласоподаватели, но резултатът се счита за валиден, пояснява БНР.

През последните дни върху тротинетките са били оставяни прощални картички. Посочена е била и статистика за изминати общо 87 500 километра.

Катастрофите с всички други транспортни средства рязко намаляват, но на този фон инцидентите с тротинетки са отбелязали ръст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако има сносна мрежа от вело-алеи, си е много читав транспорт.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Айде и у нас скоро, че са направо напаст. Мой познат, живее от десетина години във Франция, казва, че покрай шосетата извън градовете имало много изоставени ел. коли.
25
5
 
1
 
! Отговори
zombay преди 8 месеца
А ТАКА! Друго си е да висиш 2 часа всяка сутрин на Цариградско и дишаш отровата на 30 годишните дизеляци кат МЪЖ!!
24
1
 
3
 
! Отговори
тротинеткаджийте преди 8 месеца
не ползват каски защото главите им са дебели.
23
2
 
13
 
! Отговори
11 преди 8 месеца
Тия са направо кат таласъми. По пътя се напълни с нинджи на тротинетки и на всякви причудливи електрически oтпадъци. Да ги забраняват тия сомнамбули, направо са кат вaмпири.
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Същата ще е съдбата и на е-колите.
21
2
 
18
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 месеца
Какви коли? Имам братовчедка в Милано, която е някакъв среден шеф в Диор, а съпругът и е адвокат. Преди 15 години като бяхме на сватбата им всички бяха с коли. Братовчедката, той, майка му и баща му. Миналата седмица дъщерята им ходи на гости и я питам дадоха ли ти кола за да ходиш из града? "Ами само той(съпругът и) има скутер, а другите се движат с метрото. Сложили някакви такси за влизане, за паркиране и пр. и се отказали от колите"
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До14.Ами това е така не сте само вие.Почти на всеки му се е случвало подобно нещо.Самите каращи на висока скорост не мислят че ако блъснат човек и те ще паднат,даже за тях е по лошо защото са на скорост.Въобще масово на Запад забраняват карането на тротинетки.А където е разрешено изискват каски и има ограничения на скоростта.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ееее - сега Емили как ще ходи в Париж питам аз
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Скоро и целия ЕС ще каже чао на е-колите, защото токът ще стане лукс и ще е само за военната индустрия
17
1
 
31
 
! Отговори
Велин преди 8 месеца
И ние трябва да направим същото.
16
3
 
24
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 8 месеца
Тротинетките са за обратни.Справка Емил с тротинетката
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ръст на инциденти ще има и при е-колите, нека само да станат повечко
14
2
 
39
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 8 месеца
На два пъти щеше да ме отнесе тротинетка на тротоара. Идват зад гърба ми, нито ги чувам, нито ги виждам, карат с висока скорост и не подават звуков сигнал. Аз нямам очи на гърба си и не ги виждам, и само малка стъпка на страни и ще ме отнесат. Освен това и в двата случая бяха деца, а в единия случай бяха две деца на една тротинетка, и на задното дете единият му крак стърчеше извън плота. Освен това ако ме блъснат, те биха паднали на пътното платно и там не ми се мисли какво може да стане!
13
1
 
35
 
! Отговори
никой преди 8 месеца
каращ това нещо не слага каска а при инцидент първото което става е да си разбие главата - впоследствие черепно мозъчна травма, инвалид доживотно, ако оцелее...СЛАГАЙТЕ КАСКА дори ако карате колело, после ще е късно
12
4
 
25
 
! Отговори
... преди 8 месеца
... аз бих изхвърлил всичките тротинетки в Ариана в Борисовата градина. И без това всичко наоколо е заприличало на сметище.
11
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вече постоянно по улицата както си вървиш ще ти изскочи някой с тротинетка.Отпред,отстрани от всякъде летят и то с висока скорост.Има и доста луди с тротинетки по улиците.
10
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мен ме интересува, кога в София? Все пак сме европейска столица само де юре естествено, иначе де факто е като столица от третия свят.
9
43
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жалко е, че Париж падна така под тази woke идеология. Просто много глупа во решение. Тротинетките са бързо, евтино, удобно и екологично средство за преминаване на малки и средни разстояния. Нормално е, че стават инциденти, Инциденти стават ежедневно и с колелета, мотори и коли, но никой не ги спира тях. Най им е удобно да спрат тротитентките, че да отчетат някаква дейност, вместо да налагат правила и контрол.
8
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тротинеткатджиите са опасни за Вас и Вашето здраве!