"Спартан" на ВВС докара трима ранени от Нагорни Карабах

Пострадали са при взрив в склад за горива, настанени са в "Пирогов"
18
"Спартан" на ВВС докара трима ранени от Нагорни Карабах
Снимка: БГНЕС

Тази нощ в болница "Пирогов" бяха настанени трима от пострадалите от експлозията на склад за горивни материали в Нагорни Карабах, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Пациентите са били транспортирани със самолет "Спартан" на ВВС по искане на здравното министерство. Машината е излетяла вчера по обяд с шестчленен екипаж от Военномедицинската академия на борда за столицата на Армения Ереван и се е върнала малко след полунощ.

Тримата чужди граждани са настанени в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, където ще им бъде осигурена високоспециализирана медицинска помощ, поясняват от Министерството на здравеопазването.

Взривът на горивен склад стана на 25 септември, а сигналът за помощ от Координационния център при извънредни ситуации на Европейската комисия (ERCC) до държавите членки е постъпил ден по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Пироговспартан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Май преди 7 месеца
и Спартана и лечението на горките харменци го плащаме ние, а не Хеки-мян, Харпацу-мян и Халваджи-ян, дето пестят от да -нъци
7
1
 
5
 
! Отговори
Aрменчето преди 7 месеца
Здр.ни система е леш,здравната каса се източва постоянно,населението намалява,парите са все повече за здравеопазване,кой ви е искал помощ?След 10дена сте се сетили,че да ни пуснат по световните новини,като е за братята турци,веднага излетя самолетчето.Продажен народ
6
1
 
10
 
! Отговори
Azz преди 7 месеца
Добре, лошо няма. Щом можем, нека да помогнем. Чудя се само колко българи измряха по света без някой да си мръдна пръста. Да видим сега кои точно ще се окажат тези.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Интересно колко много сме се загрижили за чуждите граждани вместо за собствените.
4
1
 
4
 
! Отговори
От хората преди 7 месеца
До 3-не позна.Плащаме ние,българите.
3
6
 
23
 
! Отговори
Някой преди 7 месеца
А българка почина пред регистратурата защото не могат да я приемат по спешност. Забравила си личната карта в колата.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки път когато този спяртан хвръкне и го правите новина
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добро дело. Деца ли са превозили? Или по спешност?Трябва да се развърне мисия на ООН в района и даде помогне за завръщането на желаещите. Няма да им е лесно, но поне поносим живот може да им се гарантира.