Пак съдят Грета, тя обаче не се признава за виновна

Тя е обвинена в нарушаване на обществеия ред
15 ное 2023 18:00, Нели Христова
56
Пак съдят Грета, тя обаче не се признава за виновна
Снимка: БГНЕС

Екоактивистката Грета Тунберг не се призна за виновна пред британски съд днес по обвинение в нарушаване на обществения ред, повдигнато срещу нея след арестуването ѝ на протест в Лондон миналия месец, предаде Ройтерс.

Двайсетгодишната екоактивистка беше задържана от полицията на 17 октомври, след като тя и десетки демонстранти се хванаха за ръце, за да блокират входовете на хотел, в който беше организирана конференция, посветена на петрола и газа.

Тунберг се прочу като екоактивистка, след като през 2018 г. започна да организира ежеседмични протести в родната си Швеция, а сега обикаля света и държи речи на шествия и протести, предаде БТА.

На 18 октомври лондонската полиция ѝ предяви обвинения, след което тя беше пусната под гаранция. Ако бъде призната за виновна, Тунберг е заплашена от глоба в размер на до 2500 британски лири (3069 долара).

Преди ареста си във Великобритания, по-рано през годината тя беше задържана от органите на реда и на други протестни прояви в Швеция, Норвегия и Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
До Психолог преди 5 месеца
Кой е доказал какво научно? Линкче към статията имаш ли, или си говориш български простотийки, просто така да мине времето? ***.
28
3
 
0
 
! Отговори
Itso преди 5 месеца
Станала е хубава, лично аз не бих я подминал.
27
4
 
3
 
! Отговори
Истина преди 5 месеца
До тези, които се чудят дали голямото тихоокеанско сметище съществува, просто портърсете в Гугъл/Уикипедиа: "Голямо Тихоокеанско Сметище" или "great garbage patch". Това, че не знаете, че съществува, е причината хора като Грета да трябва да ви разясняват света. А колко е богата и дали е наистина богата, какво значение има? Отговорете просто: вярвате ли в глобално затопляне, причинено от човек, и вярвате ли, че има голяма планина от пластмаса в Тихия Океан?
26
2
 
3
 
! Отговори
Влади преди 5 месеца
Тепегьоз, същата като Десислава Иванчева навремето. Чак си оцапала терлика със светещия прах от парите, ама не била тя. Че и това ненормалното.
25
1
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 5 месеца
Не пиши глупости, а дай координатите на тоя остров от пластмаса колкото Канада. И тая твоя Грета има 20 милиона $ по сметки (forbes) и 18 метрова яхта. Болна е със синдром на Аспергер, което значи, че има някаква натрапчива единствена мисъл в кухата си глава и я повтаря като папагал, без да осъзнава какво прави. Просто нейното семейство използва болестта й, за да печели пари. Ако не се занимаваше с климата, а събираше човешки скалпове - досега можеше и магистрала от тия скалпове да направи. Еко!
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Tая ако дойде у фалкутето и види живущите в квартала какво пъхат в печките и какво излиза през комина, направо ще и стане лошо
23
1
 
7
 
! Отговори
Еко... преди 5 месеца
...терорист му кажи и не го обиждай!
22
3
 
15
 
! Отговори
Не е виновна преди 5 месеца
Та тя е с психични отклонения, как да е виновна?
21
2
 
16
 
! Отговори
<><> преди 5 месеца
Има нещо демонично в това "детско погледче"
20
9
 
4
 
! Отговори
Истина преди 5 месеца
Защо се дразните на Грета? Не вярвате в глобалното затопляне? Не знаете, че в тихия океан има остров от пластмаса голям почти колкото Канада? Какво толкова ви е направила, че и се дразните?
19
2
 
14
 
! Отговори
Отличник преди 5 месеца
Мине се, не мине месец, и има статия със снимки как това идиотче го носи полицията в някоя западна държава като чувал с картофи. Защо не отиде да протестира в Китай или Русия, примерно, се чудя?
18
8
 
0
 
! Отговори
Марсел Попов преди 5 месеца
Коментарите пак доказват умственото ниво на Цъpвyлю !
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гретка ще порасне и ще ги наиграе...
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Грета за Хамас от това по-голям майтап не бях виждал честно казано :DDD Много искам Гретка да отиде при амyджите поне за един ден и да им обясни как да живеят. Как да правят био разградими бомби
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Сиганориан Тоя е шведски Ариец от новия модел дето врещи и прославя Алах.
14
1
 
22
 
! Отговори
Сиганориан преди 5 месеца
Този, до Гретито, вдясно на снимката, май е от новите попълнения в Швеция. Бая мургавел го раздава.
13
2
 
16
 
! Отговори
Според преди 5 месеца
мен й липсва яко наобичване на девейчето. Просто много хормони бушуват и те трябва да избият на някъде и за това така се получава.
12
1
 
15
 
! Отговори
дедо ви преди 5 месеца
кой и плаща разходите за пътуванията ? едва ли са родителите и . това моме ако не се лекува ше се надъхва още повече и ше извърши някоя сериозна щуротия , или ше подстрекава към такава . планетата ни наистина е застрашена от самите нас но трябва някакво нормално решение на проблема .
11
5
 
15
 
! Отговори
Рендету преди 5 месеца
Време й е вече не само да я съдят, но и да й го Насядят!
10
3
 
17
 
! Отговори
Тревоман преди 5 месеца
Тая екотерористка няма ли да я окошарят за 10 години да мирне света от нея?