Отказа ли се българинът от киселото зеле? Търсенето е слабо

Търговията на борсата край Петрич е по-малка от миналата година
Обновена: 21 ное 2023 12:51 | 21 ное 2023 12:50, Камелия Цветанова
39
Отказа ли се българинът от киселото зеле? Търсенето е слабо
Снимка: БГНЕС

Основното, което се продава в момента на зеленчуковата борса край Петрич, е зеле, но търсенето не е много голямо и е по-слабо от миналата година. Купувачите имат интерес още към карфиол, зелени домати, целина и праз, според продавачи.

За БТА Здравка Груева от петричкото село Кърналово, която продава зеле местно производство, каза, че цената му е в зависимост от сорта.

Сорт "Чиърс" на едро е 0,50 лева за килограм, а се продава между 0,60 и 0,70 лева за килограм на борсата в Кърналово. Зелето сорт "Кьосе" е по-скъпо, между 0,70 и 0,80 лева за килограм на едро, защото е по-качествено, по-крехко и повече се купува спрямо другия сорт. Само това се търси в момента, нито маруля, нито репи, допълни още Груева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Петричборсазеле
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
14
 
! Отговори
Гроби Таласъма преди 5 месеца
Не, но аз си го произвеждам сам - пазарджишко червено и "Балкан";))) Нахаках го, с малко червено цвекло и ябълки и ади;))) А младите, не умеят нищо да посеят с двете си ръчинки, дан са изпапат, завалийките, чи то земята е кал ;))) Станаа западнеци са големото "добро утро";))) Кисело зеле? Уууууу, ква "бай ганювщина";))) Напред към "Билла", 'Метро", "Кауфланд", квото има там, тва ша земим, ний сме ИТ паралии, дофторя и так дале;)))
11
1
 
25
 
! Отговори
Мен преди 5 месеца
Аз си правя сам, защото в магазина е ПРОКИСНАЛО зеле, а не кисело. Слагат консерванти и получаваш вода със сол и зеле. Живите бактерии са избити от консерванта. Още повече, че консервантите са вредни. Та ако искат полезно зеле с пробиотик - сами вкъщи си слагате в тенжера, бидон или каквото има. Не е кой знае какъв зор, но разликата е колосална.
10
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Според другарите, всичко което идва от запад е лошо, но само за автомобилите не се отнася. Не карат Лади. Такова лицемерно общество няма никъде.
9
0
 
20
 
! Отговори
Хммм преди 5 месеца
Хем търсенето било слабо,хем само това се търсело?
8
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Селяндypиии, ще се осмърдитe съвсем с тия гадости.
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не може да се сравни домашно направено кисело зеле с това по магазините...разликата е голяма...Тази година и аз правя по малко просто защото времето се обърка и не може да изтрае до пролет...Остава да се хапне по празниците и януари...най късно февруари да се нареже в буркани и да се вакумира...а и отделно някой не са придирчиви от към качество...но не става компромис ако дълги години си го правил..
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някои хора си купуват от частници свежо домашно зеле, др от магазина и слагат сега, от зелето никой не се отказва.
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво лошо, да има готова продукция, на който не му изнася да си прави. Колективният запад пак му бил виновен на копейкаджията.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стана ли ви зелето?
3
2
 
10
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 5 месеца
ПЕТЪРЧ бе, на Петрич бе, деева и журналята селски дееева
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Първо ги мързи, а и пазара е залят с всякаква туршия готова.Уви, ставаме като западняците.Преди години се чудехме всички на тъпотията на героите от Приятели, а сега са на всяка крачка подобни типажи.
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Има готово в кофи по 4 кг - 10 лв. Верно, малко е скъпо, но няма разправии на балкона или в мазето, ама на който му се занимава да си слага в гюм. Две кофи през зимния период ми стигат. Който иска да си прави по 50-100 кила.