Путин предупреждава: Ще има проблеми с Финландия

Русия разполага още войски до границата
17 дек 2023 12:31, Петър Бойчев
156
Путин предупреждава: Ще има проблеми с Финландия
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди за "проблеми" със съседна Финландия, която се присъедини към НАТО по-рано тази година, заявявайки, че Москва ще създаде в отговор нов военен окръг в Северозападна Русия, предаде АФП.

Финландия, която споделя 1340-километрова граница с Русия, се присъедини към НАТО през април т.г. насред московската инвазия в Украйна. "Те (Западът) вкараха Финландия в НАТО. Имахме ли някакви спорове с тях? Всички спорове, включително териториалните в средата на миналия век, отдавна са разрешени", заяви Путин в интервю за държавната телевизия "Русия 1"7: "Там нямаше проблеми, а сега ще има, защото създаваме Ленинградски военен окръг и ще разположим значителни военни единици там".

Коментарите му идват, след като Финландия отново затвори границата си с Русия тази седмица с обвинения, че Москва организира мигрантска криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
11
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 5 месеца
На този май не му стигат,окупираните територии на Украйна ,ами иска и Финландия.Само че да не стане като ВСВ и да берете ядове,като подцените Финландия.Този път,унищожението ще ви е гарантирано...
53
2
 
8
 
! Отговори
Киноман преди 5 месеца
Скоро не съм гледал филмче, с нови супер, хипер, безаналогови оръжия!
52
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сата НАТО- къде се бъгна Наполеон, помниш ли? Чети, чети... И той бил демократ и велик пълководец като Байдън, Зеленски... С леко диктаторски наклонности, но кой е идеален?Разходил се до Москва, превзел Русия и после... Може ти да продължиш.
51
6
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Жужето да се кротне.Финландия вече е в НАТО.От време на време и той,и алкохоличката Захарова може да сипят заплахи,но ще си останат само с приказките.
50
3
 
11
 
! Отговори
Суперсила преди 5 месеца
Че то една година само с ирански шахиди нападат! И някой корейски снарят, но давали много дефекти!
49
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така е Жужак, ако поемеш към Финландия наистина ще имаш голем проблем:)
48
5
 
12
 
! Отговори
РЕАЛНО РУСИЯ ЗАГУБИ. преди 5 месеца
ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА , МОЛДОВА, ГРУЗИЯ, АЗЕРБАЙДЖАН, АРМЕНИЯ, КАЗАХСТАН...И ОЩОЩЕ, И ОЩЕ......
47
10
 
7
 
! Отговори
Зрител преди 5 месеца
Подобни заключения на западни анализатори освобождават Русия и нейните потенциални съюзници от фалшиви илюзии. Съединените щати са съществували и ще продължат да съществуват поради войни на територията на други държави, тази държава е класически ***. Англосаксонците никога не са смятали за необходимо да изпълнят обещанията си. Интересува ги само властта. Страна, която се подчинява на Съединените щати, е обречена на загуби и унищожение.
46
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 41 - Там е работата, че не просто заплашват. Предупреждават, предупреждават и, като се правиш на глух, действат.
45
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма да забравя как се наакаха, когато им падна ракетата в Полша! Добре, че Байдън се разбра с поляците, да я наричат за украинска!
44
8
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 месеца
Създайте нов военен окръг, плащайте заплати на още пет генерала и педесе полковници, блокирайте 20 000 войска само да яде и дасе ре, живи и здрави. Наполеон е казал - когато врагът греши, ние не трябва да му пречим.
43
9
 
4
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Има един Саймански канал, от който зависи цялата икономика на Финландия. И все пак да не забравяме, че този канал е пастраен от Русия и преминава през територията на Русия.
42
7
 
15
 
! Отговори
Хайдеее, преди 5 месеца
...психопатът взе и Финландия да заплашва? По-скоро,ще заплашва целият свят, ако не е по неговото! Естествено ,че Финландия ще влязат в НАТО! Вярва ли му вече някой на Тоя? Дори и най-чугунените "фили" не вярват, че Финландия ще напада Русия!
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези друго освен да заплшават, могат ли?!
40
6
 
15
 
! Отговори
ами преди 5 месеца
То па русия не напусна Афганистан с ПОЗОР даже никой и не тичане след тях
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Правилно се е ориентирал! Финландските тоалетни чинии са по-добри от украинските! И водката е супер!
38
7
 
20
 
! Отговори
ъъъ преди 5 месеца
На тоя само оръжие му е в кратуната
37
3
 
12
 
! Отговори
ДО КОМ.12 преди 5 месеца
Ти сигурно си от някое ...... училище? КОЙ помогна на русия през ВСВ, когато *** излязоха с ескадрони срещу немските танкове, кой направи десанта срещу хитлер в Нолмандия, КОЙ ....повече от 240000 жертви.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И от Виетнам.
35
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
иска му се на бункерния диктатор, ама не смее