100 000 вече са за масовото бягство от училище

Националният ден за „чупка от даскало” е 3.01.2011 година
Обновена: 7 ное 2010 14:19 | 7 ное 2010 14:17,
178
100 000 вече са за масовото бягство от училище
Снимка: Facebook

Вече близо 100 000 ученици подкрепят готвеното масово бягство от българските училища. Причина за това е протестът на младежите срещу кратката зимна ваканция, която започва на 24 декември тази година и продължава до 2 януари догодина включително.

Още по темата
Мнения по темата подрастващите разменят в социалната мрежа Facebook, чрез която организират голямото бягство.

„3 януари 2011 г. ще бъде неприсъствен ден за тези, които смятат, че са ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция", гласи призивът.

Организаторите на ученическия протест са обявили датата 3 януари 2011 година за „Ден за Национално Бягство от училище”. Това наименование носи и страницата във „Фейсбук”, в която дебатът по

„Какви са тия ваканции по 5 дни?!?!?! Кога ще си починем, като ще ни набъкат с домашни?! ИСКАМЕ МИНИМУМ 2 СЕДМИЦИ И НЕ НИ ПУКА ЗА МАТЕРИАЛА!”, коментира Милена Трифонова. „are hoim nekade da piim :)”, пише Иван Димов.

„Не е честно политиците, които не правят нищо по цяла година, да почиват два пъти повече от нас!!!”, пък е мнението на Петя Стойкова.

Организаторите на ученическия протест обясняват действията си от страницата в социалната мрежа.

„Тази наша демонстрация е продиктувана от желанието на ученици и учители ЗА ПРОМЕНИ в образователната система на БЪЛГАРИЯ, която очевидно НЕ ДЕЙСТВА! НО за да има някакво наистина общонационално "БЯГСТВО" от ЗАЦИКЛИЛОТО ни ОБРАЗОВАНИЕ, трябва всеки един ученик ДА се включи и да не отиде ТОЗИ ДЕН на училище !”

„3 януари е посочен за първи учебен ден от Новата година, тъй като се пада в понеделник, затова е логично занятията да започнат в началото на седмицата, каквато е била практиката досега”, коментираха от образователното министерство.

„Темата ще я коментирам на 3 януари, сега не ме занимавайте с това”, заяви пред Dnes.bg премиерът Бойко Борисов.

Към момента 50 хиляди ученици са заявили категорично, че ще се включат в Националния ден за бягство. Още толкова все още се колебаят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
0
 
! Отговори
До анонимника преди 13 години
Ама следващата седмица е жътвата и спортуването излиза солено....
81
0
 
2
 
! Отговори
Същия родител преди 13 години
А най-добре е едните да имат ваканция от 1-10 а другите от 10-20 януари. Така и хотелите и пистите няма да са натоварени ,а и хотелиерите ще поработят от 14 декември та чак до 20 януари ,а не както е сега 5-7 дена само около ЧНГ и да гледат да избият рибата за тия 7 дена сезон.....
80
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
До родителПо празниците повечето хора празнуват у дома или при близки.Много малко са хората, които ходят на ски по Коледа.Това е семеен празник.През следващата седмица е по-удачно децата да спортуват.Прави са учениците!
79
3
 
6
 
! Отговори
Ученичка преди 13 години
Защо когато миналата ходина беше грипната ваканция ,не съкратиха зимната ваканция?Когато бяха стачките също не го направиха,а тогава губехме материал.А сега,нито е имало стачка,нито грипна,просто редовни дни на училище.Аз няма да хода на училище на 03.11.2011!
78
2
 
2
 
! Отговори
друг анонимен преди 13 години
По -леко ли Ви е като непрестанно сипете попържни за всички.Само Вие сте най.най слд Бойко обаче.Сигурно сте друснал 100,200 грама за отскок и си търсите отдушник.По-Спокойно тези които псувате утре ще се грижат за нашите старини.
77
1
 
4
 
! Отговори
Родител преди 13 години
С въвеждането на задължителната "Коледна"ваканция,вместо както беше "Зимна"ваканция,учениците са наистина ощетени.И не само те. Защото това е единственото време в което родителите могат да заведат деата си да се попързалят някъде.Точно,когато цените скачат космически. Пример: оферта 4 дена по Коледа в Пампорово за 4-*** е 670 лв , а по Нова година е 2640 лв за едно и също,за един и същи хотел,за една и съща стая.Не е ли по-добре ваканциите да почват от Нова година и да са 10 дена както беше ?
76
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
И аз съм за по-дълга ваканция!Тук не става въпрос за неграмотността на децата ни!Винаги зимните ваканции продължаваха до към 10 януари.Една седмица и то само от празници е доста натоварваща.Пък и училищата ще направят малко икономия в студените дни
75
0
 
4
 
! Отговори
Родител преди 13 години
Като за начало пиши на кирилица в България сме.После едва ли си наясно за комунизма .И трето напук на всички консерви смятам ,че е редно 15 дни да почивате.
74
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тези днешните така наречени "ученици" са мързеливи лигльовци. какви се явяват, че ще имат искания и за какво са тези искания. били се преуморили, защо да не би да копаят на нивата от 4 ч. сутринта по 12 часа всеки ден., а в неделя да ходят и да учат по 10 часа и това всяка седмица. повечето не излизат от заведенията, пият, пушат, бягат от въпросното училище, крадат и се бият, някой и грабят, през останалото време са на компютъра във тъпия "фейсбук" и лили в "чата", като не влагат никаква мисъл.
73
5
 
12
 
! Отговори
Бивш Ученик преди 13 години
И те си защитават правото на почивка, какво искате от децата? :)))
72
6
 
3
 
! Отговори
u4ernik преди 13 години
do kirilei e takiva kato tebe zaslujavat 1 po debelo dyrvo :)! promiti komunisti4eski mozyci aide sys zdrave {}
71
0
 
4
 
! Отговори
Много си тъп Саше преди 13 години
Учудвам се,че родител може да нарече детето си лош материал.Чий е този материал Ванка на комшията ли?? Ако вашият материал е некачествен защо обвинявате младежа????????
70
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
глупости!!!! групата има точно 7 873 "почитателя"!!!!
69
1
 
11
 
! Отговори
пепси преди 13 години
Мисля че са прави децата. Според моите спомени, най-добре е ваканцията да е 10 дена - 7 са малко, 14 са много.. После започваш да тъгуваш за училищните изживявания. А е най-добре така да се систематизират часовете и предметите, че дадесетина дни дас а достатъчни за почивка, а и да не се претоварват, нито да изостават в учебният процес, през останалото време. но лятната ваканция трябва да е по-дълга. Ако само учат те ще се побъркат? Ако пък не учат, изостават?
68
6
 
8
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Ако това се случи напълно ще се затвърди мнението ми че младото поколение е още по неграмотно и лесно манипулируемо от предишното . Да се оставиш Сурат Тескерето (Facebook ) да ти дава идеи какво да правиш със себе си значи си пълна овца . Едно време майките и бащите на тия пишлемета ги зомбираха и манипулираха чрез БКП днес децата и внуците им ги манипулират чрез някаква си "социална"мрежа. *** ,честна дума нищо не се променило......
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
продукт на сегашната бг "интелигенция"
66
10
 
1
 
! Отговори
kiril преди 13 години
kade 6te bqga6 eb GULUBE -----PAK 6TE KACNE6 NA DUSKATA 4ERNA I 6TE SE 4UDI6 6TO NE SI POPRO4EL NE6TI4KO PREZ PIQQQNITE NOVOGODI6NI PRAZNICI SI4KI STE UMRELI OT NARKOTICI I ALKOHOL 93% SA POTREBITELI NA NEZAKONNI ..........................RABOTKI -- NEKA NA 3 TI QNUARI I PO EDIN TEST ZA NARKOTICI DA IM DADAT I 90% 6TE SA POLOJITELNI -------------------------
65
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** келешчета, които ги мързи да гледат!
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На който му се ходи ще ходи на който му се седи дома ще седи.Просто е.Народа го е казал на сила хубост не става,ако искаш ходи,ако искаш не ходи на даскало,никой не те задължава.
63
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 13 години
60, прав си, да. Трябва да се гледа колко ще посетят събитието, а не колко го харесват. Ама нали някой трябва да се направи на интересен и да критикува без да знае. Колкото до темата - не подкрепям инициативата предвид това за какво се използва ваканцията от 90% от учащите в днешно време (пиене до/от зори). Тези, които си учат, те си учат редовно. Кофти е, че е по-малко времето за почивка, но... ще се справят, няма как. Всеки минава през гадости :)