100 000 вече са за масовото бягство от училище

Националният ден за „чупка от даскало” е 3.01.2011 година
Обновена: 7 ное 2010 14:19 | 7 ное 2010 14:17,
178
100 000 вече са за масовото бягство от училище
Снимка: Facebook

Вече близо 100 000 ученици подкрепят готвеното масово бягство от българските училища. Причина за това е протестът на младежите срещу кратката зимна ваканция, която започва на 24 декември тази година и продължава до 2 януари догодина включително.

Още по темата
Мнения по темата подрастващите разменят в социалната мрежа Facebook, чрез която организират голямото бягство.

„3 януари 2011 г. ще бъде неприсъствен ден за тези, които смятат, че са ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция", гласи призивът.

Организаторите на ученическия протест са обявили датата 3 януари 2011 година за „Ден за Национално Бягство от училище”. Това наименование носи и страницата във „Фейсбук”, в която дебатът по

„Какви са тия ваканции по 5 дни?!?!?! Кога ще си починем, като ще ни набъкат с домашни?! ИСКАМЕ МИНИМУМ 2 СЕДМИЦИ И НЕ НИ ПУКА ЗА МАТЕРИАЛА!”, коментира Милена Трифонова. „are hoim nekade da piim :)”, пише Иван Димов.

„Не е честно политиците, които не правят нищо по цяла година, да почиват два пъти повече от нас!!!”, пък е мнението на Петя Стойкова.

Организаторите на ученическия протест обясняват действията си от страницата в социалната мрежа.

„Тази наша демонстрация е продиктувана от желанието на ученици и учители ЗА ПРОМЕНИ в образователната система на БЪЛГАРИЯ, която очевидно НЕ ДЕЙСТВА! НО за да има някакво наистина общонационално "БЯГСТВО" от ЗАЦИКЛИЛОТО ни ОБРАЗОВАНИЕ, трябва всеки един ученик ДА се включи и да не отиде ТОЗИ ДЕН на училище !”

„3 януари е посочен за първи учебен ден от Новата година, тъй като се пада в понеделник, затова е логично занятията да започнат в началото на седмицата, каквато е била практиката досега”, коментираха от образователното министерство.

„Темата ще я коментирам на 3 януари, сега не ме занимавайте с това”, заяви пред Dnes.bg премиерът Бойко Борисов.

Към момента 50 хиляди ученици са заявили категорично, че ще се включат в Националния ден за бягство. Още толкова все още се колебаят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
5
 
! Отговори
Митак преди 13 години
до 97Къде го видя това за двете седмици в годината ? Айде да не говорим глупости, моля .. при "хамериканците" има 3 месеца лятна ваканция и дълги ваканции по повечето празници ...
101
7
 
7
 
! Отговори
as преди 13 години
malki poserkovci .... globa za vseki roditel na dete ot "goliamoto biagstvo"
100
9
 
9
 
! Отговори
hhh преди 13 години
БЯГСТВО ЛИ ,АКО ИЗБЯГАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ УНИФОРМИ И ДА СЕ РАЗРЕШИ БОЯТ КАКТО НАВРЕМЕТО ДИСЦИПЛИНА САМО ДИСЦИПЛИНАТА МОЖЕ ДА ОПРАВИ ТЕЗИ БАНДИТЧЕТА И НАРКОМАНИ,ТОВА ДЕГРАДРАЛО ПЛЕМЕ.
99
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Драги интелектуалци, искам да ви разваля настроението като ви кажа, че децата са си много, ама много добри. Това, че едно време вашите са ви насирали от бой и стоене на бобчета ви е напълнило с комплекси. И сега си умирате от яд, че децата са сводолюбиви и знаят и усещат, че училището не е за учене, а за манипулиране на хората. А сега дано се загърчите от яд!
98
5
 
12
 
! Отговори
Да живеят децата! преди 13 години
Като гледам как възрастните си мислят, че децата са виновни за проблемите си, и ми става смешно.Да разбира се децата са виновни, че няма дисциплина в училище.Децата са виновни, че няма възпитание в къщи.Децата са виновни, че растат в анархия.Децата са виновни...Абе какво са ни виновни децата?
97
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А така, само това да чувам!Не ми е ясно защо пък въобще ходите на училище?Мнооого уморени били децата, а стига бе.Нека тези от тях, които все още знаят други езици да проверят, че в щатите отпуската е 2(ДВЕ) седмици в годината.Ама това ще е така щото хамериканците са много прости, а ние сме най-интелигентните в света.
96
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малките пикльовци трябва да научат къде зимуват раците.. Предлагам удължаване на учебната година до средата на август... :)))
95
1
 
4
 
! Отговори
Митак преди 13 години
Ами .. излъгал си, доста си излъгал, защото това, че са ти направили впечатление 5-10 хлапета, които пият/пушат/крадат/обикалят кафетата, не променя абсолютно нищо.Прав си, преди е имало ред, но това не означава, че пак си е нямало една част деца, които да са пропаднали.. каквито родителите, такива са и децата, просто това, което преди е ставало след като завършат училище, сега има възможност да стане още там. Аз съм за ваканцията, макар да знам, че за някои ученици има отчайваща нужда от учене.
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като гледам тук какви интелигентни ученици пишат, веднага се успокоявам, че като ударя трийсеттака, младите няма да са ми конкоренция за работното място :)
93
1
 
17
 
! Отговори
Да живеят децата! преди 13 години
Децата в скоро време ще тръгват от 4 г. на училище.Няма да имат ваканции.Няма да имат детски площадки (всичко се застроява).Няма да имат детство (за какво им е).Ще учат все по трудни, безсмислени, зле обяснени неща.Учебниците ще продължават всяка година да се променят.Правилниците (в училище) ще продължават всеки ден да се сменят.И ние ще продължаваме да искаме да имаме нормални деца.Е няма как да стане.
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега училището да не е безплатно?
91
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се закриват училищата. Да се въведе закон за ПЛАТЕНО частно образование. Аз не ща да плащам, някой да е недоволен. После тате като плаща по 200 лева на месец, за да ходиш на училище, пак бягай и пак се прави на болен. Намерили, че се наакали, с извинение...
90
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не, не съм правил, когато учех, ние не се друсахме, биехме, крадяхме и грабехме или ако това се е случвало в едно училище, то е било изключителна рядкост. когато има ред това не става така лесно, а когато в последствие се и наказва строго, всеки се замисля. най-вероятно аз съм комплексар, *** и прочие, най-вероятно си живея в собствен свят, но се чудя дали съм излъгал в нещо от това което съм посочил.
89
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до босДецата са такива, защото ние родителите ги възпитаваме зле.И не е нужно да си теглят ножа.Но, ти вероятно нямаш деца!
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До BOSSда само вие ставате затова правиме 21 години преход ;)
87
12
 
16
 
! Отговори
ELIXIR преди 13 години
Нека да си починат децата :):) Ние преди имахме голяма зимна ваканция - що пък и те да нямат? :)
86
7
 
8
 
! Отговори
Boss преди 13 години
Хич несъм чел статията ама от заглавието мога да им кажа направо да си теглат ножа то така и така нищо няма да излезне от тях.
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако тези за които така се умилил (по този начин правиш мечешка услуга) ще се грежат за твоите старини, мойте съболезнования. пиенето няма общо с това, а ББ още по малко, като подчертавам изрично, че въобще не съм му фен, но с радост мога да отбележа, че явно си се изучил в подходящо училище и то с огромни ваканции и малко присъствени дни.
84
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Не вярвайте на мита "губят материал".Миналата учебна година се състоеше от 39 седмици, вместо 36 по план, за учениците от 9 до 12 клас.И така е всяка година.Винаги седмиците са повече.12 клас пък нямат пролетна ваканция.
83
4
 
3
 
! Отговори
ученик преди 13 години
До РодителЗа комунизма няма да обеснявам,защото темата е доста дълга и може много да се спори и тука не е мястото :) До #74Излез от собствения си свят драги господине само по коментара ти виждам,че си един комплексиран,нещастен,отказал се от живота човек.Пиеме,пушиме,бием се и т.н ами ти не си правил същото?Но не всички вие сте толкова умни,работливи,можещи и т.н хора затова сега България е такова дередже.Ние децата сме ваш плод,но явно семето не е добро :)

Спонсорирани публикации