100 000 вече са за масовото бягство от училище

Националният ден за „чупка от даскало” е 3.01.2011 година
Обновена: 7 ное 2010 14:19 | 7 ное 2010 14:17,
178
100 000 вече са за масовото бягство от училище
Снимка: Facebook

Вече близо 100 000 ученици подкрепят готвеното масово бягство от българските училища. Причина за това е протестът на младежите срещу кратката зимна ваканция, която започва на 24 декември тази година и продължава до 2 януари догодина включително.

Още по темата
Мнения по темата подрастващите разменят в социалната мрежа Facebook, чрез която организират голямото бягство.

„3 януари 2011 г. ще бъде неприсъствен ден за тези, които смятат, че са ощетени от малката почивка, наречена "Коледна ваканция", гласи призивът.

Организаторите на ученическия протест са обявили датата 3 януари 2011 година за „Ден за Национално Бягство от училище”. Това наименование носи и страницата във „Фейсбук”, в която дебатът по

„Какви са тия ваканции по 5 дни?!?!?! Кога ще си починем, като ще ни набъкат с домашни?! ИСКАМЕ МИНИМУМ 2 СЕДМИЦИ И НЕ НИ ПУКА ЗА МАТЕРИАЛА!”, коментира Милена Трифонова. „are hoim nekade da piim :)”, пише Иван Димов.

„Не е честно политиците, които не правят нищо по цяла година, да почиват два пъти повече от нас!!!”, пък е мнението на Петя Стойкова.

Организаторите на ученическия протест обясняват действията си от страницата в социалната мрежа.

„Тази наша демонстрация е продиктувана от желанието на ученици и учители ЗА ПРОМЕНИ в образователната система на БЪЛГАРИЯ, която очевидно НЕ ДЕЙСТВА! НО за да има някакво наистина общонационално "БЯГСТВО" от ЗАЦИКЛИЛОТО ни ОБРАЗОВАНИЕ, трябва всеки един ученик ДА се включи и да не отиде ТОЗИ ДЕН на училище !”

„3 януари е посочен за първи учебен ден от Новата година, тъй като се пада в понеделник, затова е логично занятията да започнат в началото на седмицата, каквато е била практиката досега”, коментираха от образователното министерство.

„Темата ще я коментирам на 3 януари, сега не ме занимавайте с това”, заяви пред Dnes.bg премиерът Бойко Борисов.

Към момента 50 хиляди ученици са заявили категорично, че ще се включат в Националния ден за бягство. Още толкова все още се колебаят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
15
 
! Отговори
XaXa преди 13 години
Пропорционално на присъствието ви в училище е и продължителността на ваканцията.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дори и никой да не отиде на училище на този ден.После какво ще стане на следващият ден може би промяна,може би пак по старо му.Кой знае?Ще поживеем и ще видим,но аз си мисля,че трябва не само на този ден да се стачкува,ами трябва ясно и точно учениците да си зададът исканията към държавата само с един протест нищо кой знае какво няма да стане.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Остави колко човека "харесват" темата. Виж колко ще участват в събитието (отстрани има графа с attending (участвам)).
59
7
 
9
 
! Отговори
Ира преди 13 години
Абе ще посетят...правят се на много оборотни пред приятелчетата си и се отварят, обаче като дойде деня ще са насядали по чиновете. Искат да изглеждат по-големи, но не това е начинът.
58
4
 
9
 
! Отговори
до днесбг преди 13 години
ДНЕС БГ СТИГА СТЕ МАНИПУЛИРАЛИ ЧОВЕШКОТО МНЕНИЕ!!!пъРВО, избрали сте най неграмотно написаните коментари. Второ , 50 хиляди са гласували " ЗА " ( не 100 хиляди , както казвате) , а колко са против, защо не отбележите? "Колебая се " са хората , които имат регистрация във фейсбук, но не я ползват и няма и да отговорят! Призовавам ви да спрете да пишете контролирани от други лица теми!
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В крайна сметка нищо не му коства на Бойко да даде ваканцията навреме до 10-ти(справка грипната и дървената - дават се попринцип 1 седмица, СЛЕД като е МИНАЛ проблема). Дават температурите минусови (най-студената зима от n-години) и една икономия от 1 седмица на училищата без харчене на ток, парно и т.н. прави сума достойна за размишление върху нея...
56
11
 
14
 
! Отговори
:) преди 13 години
ЩЕ БЯГАМЕ ВСИЧКИ, НЕМОЖЕ ДА НИ РЕЖАТ ТАКА ВАКАНЦИИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам какво се джафкате и говорите глупости особено тея дето сте 'възрастни' и злобеете ,срещу децата , на знам също никой ли не се сеща , че насила нищо не става !! Всеки един човек има нужда от почивка и спокойствие за да може да върши каквото и да е !! Не е от значение дали учат там или пият или се бият или каквото и да било друго ! Проблема е в системата и съдя по мен , че когато съм под напрежение не мога да направя нищо като хората
54
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хлапетата все повече затъпяват. Завършила съм училище преди няколко години, но ние не бяхме такива. НЕ мрънкяхме и се справяхме с проблемите като големи хора. От проблемите не се бяга - с тях се изправяш лице в лице. На ученика работата му е да ходи на училище - това е единственото нещо, което се изисква от него и което изобщо не е толкова лошо. Един ден когато тръгнат на работа от къде ще имат дисциплината да станат и да отидат? Още повече, че тогава и толкова ваканции няма да имат.
53
4
 
8
 
! Отговори
родител преди 13 години
Като гледам злобния Ви пост корем ме боли за нашите деца и за сетен път се убеждавам ,че колкото и да се стараеш в къщи ,като му се падне някоя такава умница за класна или учителка всичко отива по дяволите.Боже опази от такива даскали.Просто нямам думи ......
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво ве Иване , и аз съм с теб :D :D
51
3
 
11
 
! Отговори
Дид преди 13 години
Хубаво е на 3-ти специално всички да подкрепят инициативата !!! Аз лично ще си удължа ваканцията тей или иначе, мисля тогава да съм болен от празниците : )))))))
50
3
 
11
 
! Отговори
Аман преди 13 години
До гений 44:) Знам, ама му викам присъствен ден, така е - има и работещи:) Въпросът е , че и при ученици и при студенти това си е почти напразно отиване- малко хора, отпаднали часове, още всичко е под "празнично влияние"
49
4
 
6
 
! Отговори
3-то януарски преди 13 години
Считам, че посещението или не на училищата на 03.01. от учениците няма никакво пряко отношение към образованието им, а единствено към това, учителите да работят ден по-малко. Отдавна училището не е мястото, където децата ни се образоват. Това те правят на улицата, в къщи или в интернет. Сами се сетете, кой е инициатор за този масов ден на непосещение. Нищо чудно утре да възникне интернет инициатива от посещаващите детска градина да отидат на такава направо на 10.01.
48
0
 
16
 
! Отговори
BBB преди 13 години
100 000 вече са за масовото бягство от училище5 години по-късно - още 100 000 напуснаха България за последните 5 години...
47
4
 
11
 
! Отговори
Аман преди 13 години
Учителке, ти си за бой и уволнение! Добрият педагог не квалифицира като "*** и прости" деца и родители- напротив, работи именно с проблемни деца, то с послушни зубрачи е лесно.
46
3
 
17
 
! Отговори
... преди 13 години
Против бягството от училище съм по принцип,но тук напълно подкрепям идеята за този "бунт".Според мен,все по-намаляващите ваканции са отражение на учителската стачка през 2007г.Учителите си позволиха да протестират и сега при всеки удобен случай, управляващите се опитват да ги смажат....Може би затова в България няма общесвто..защото дори да получиш исканията си, след това..."горко ти"!
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tate nosi,mama mesi,da jivei Trydaa,kato ima koi da mi ygajda s vsqkvi extri,6to da xodq i na y4ili6te
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахах кой работодател ще допусне да няма никой в офисите му в работен ден бе, гений!? :D
43
3
 
12
 
! Отговори
Аман ! преди 13 години
Аре, стига сте мрънкали! Все едно всички редово не изпускате 3-ти или не отивате само да се доопочерпите по офисите. Факт е, че трети е твърде скоро след празниците, че по принцип е непродуктивен ден и че в зимните студове е по-добре наистина да има поне до 5-ти почивка.Мрънкалници!