Отпускат 1,6 млн. лева за читалищата

Пострадалите от земетресения сгради са с приоритет
6 авг 2012 17:21,
2
Отпускат 1,6 млн. лева за читалищата
Снимка: Булфото

Средства в размер на 1,6 милиона лева са предвидени за подпомагане дейността на народните читалища,  съобщиха от Министерството на културата.

В организираната конкурсна сесия ще бъдат финансирани проекти по направлениято ремонтни дейности с приоритет към читалища, които са пострадали от природните бедствия през тази година.

Предвидени са парични помощи по направлението за защита на нематериалното културно наследство, попълване на библиотечния фонд, юбилеи на читалища и поддържане на колекции с културни ценности.

Крайният срок за подаване на фишовете е 15-и септември. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко лева се отпускат за компютри в народните читалища
1
1
 
19
 
! Отговори
ИГНАТОВ- ВЪН !!! преди 11 години
ГЕРБ и Игнатов- ВЪН !!! Самото ти изречение не е граматически издържано. Игнатов ти си знаменосец на неграмотността !!! " Лидер сте" на простащината, неграмотността и злоупотребите- вие от ГЕРБ ! Твоето миниСТЕРСТВО трябва да бъде закрито веднага за гавра с образованието в България !!! Как сътворихте НАЙ- ВИСОКИЯ МИНИМАЛЕН БАЛ за учениците след 7- ми кл. на НВО за последните 22 г., при положение, че ИМАШЕ 50 % ДВОЙКИ ПО ЛИТЕРАТУРА И МАТЕМАТИКА ТАЗИ ГОДИНА ? ГЕРБ- ВИЕ СТЕ МОШЕНИЦИ ! ГЕРБ- ВЪН !!!