Промените в образованието се правят на парче!

Трябва общ поглед върху сектора, смята доц. Румяна Коларова
Обновена: 29 апр 2015 13:35 | 29 апр 2015 13:24,
4
Промените в образованието се правят на парче!
Снимка: bgonair.bg

Промените в образователната система се правят на парче, а не се гледа цялостното състояние на сектора. Това коментира в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер съветникът на президента и бивш образователен министър доц. Румяна Коларова. По думите й е необходим общ поглед върху нормативната рамка, съобразен с конкретни стъпки.

Критичното състояние на професионалните гимназии е най-неотложният проблем в сектора, изтъка Коларова. Според нея фокусът трябва да бъде насочен към инженерните и точните науки, защото от тях често зависи интересът и желанието на учениците да ходят на училище.

Тя допълни още, че за нарушената връзка между бизнеса и образованието средното училище играе важна роля. Швейцарското правителство ще финансира проект в България, с който ще се търси активното участие и включване на бизнеса в средното и висшето образование, каза още бившият просветен министър.

Чуйте целия разговор с доц. Румяна Коларова във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
2 преди 8 години
... качеството на кадрите в системата. То определя цялостният й облик и резултатите от дейността й.
2
0
 
3
 
! Отговори
2 преди 8 години
Повече хора- повече глупости, 1. "фокусът трябва да бъде насочен към инженерните и точните науки, защото от тях често зависи интересът и желанието на учениците да ходят на училище"Глупости на колела. Интересът и желанието не зависят от това, дали децата учат "инженерни и точни науки", а по какъв начин се учи това, което се учи и кой и как го преподава. Всеки човек има различни интереси и не може определени предмети да са с приоритет ей така, щото днес е модерно. Но едно нещо е неотменимо-
1
0
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
В далечната 1952 година, есента, ме въдвоириха в Първи клас!! До 1970 година що реформи преживях, що чудо като учащ. После пък с децата сега с внуците ... то няма край ! А Питагоровата теорема си е все същата и 3.14 не желае да е 3.18. Ама вие там в МНО явно сте много и сте много умни и мине не мине година две, хайде ... на магарето... чуш!