"Нямам гадже" хвърля ученички в ръцете на педофили

Виртуалното блудство е съпроводено и с изнудване
Обновена: 19 май 2015 14:10 | 19 май 2015 09:00,
32
"Нямам гадже" хвърля ученички в ръцете на педофили
Снимка: Reuters

Заради комплекс, че си нямат гадже в училище, момичета стават жертви на педофили в интернет и дори се влюбват в тях, коментира пред "Монитор" Любомир Тулев от сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" при ГДБОП.

Много често девойките се чувстват недооценени и комплексирани, заради това, че всичките им приятелки си имат гаджета, а те не могат да се похвалят с момче до себе си.

Така те стават уязвими и лесно манипулируеми от педофилите, които дебнат в нета и ги примамват.

"За съжаление не липсват случаи, в които девойките се влюбват в престъпниците, които са изключително добри психолози и много добре знаят как да примамят децата. Момчетата, които стават жертва на сексуална експлоатация пък трудно и рядко споделят за проблема", казва той.

По думите му виртуалното блудство, съпроводено с изнудване и кибертормозът, са сред най-честите компютърни престъпления свързани с деца.

България е на 22-ро място в света по високоскоростен интернет. Това позволява на педофилите безпрепятствено и много бързо да се доберат до търсени от тях материали, обяснява Тулев.

Веднъж добрали се до порнографски снимки или видеоклипове, педофилите започват да изнудват жертвите си, че ако не направят нови кадри, ще разпространят тези, с които вече разполагат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
България е на 22-ро място в света по високоскоростен интернет. Това позволява на педофилите безпрепятствено и много бързо да се доберат до търсени от тях материали, обяснява Тулев.....няма нужда да се обяснява, че човекът работи в структурите на МВР!
20
5
 
0
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До МайчицеДобре, вър'и оправи някоя 14 годишна пък аз обещавам да ти нося цигари и вазелин докато си в пандиза. ^_^
19
1
 
11
 
! Отговори
До 14 преди 8 години
За педофилите няма расова дискриминация. Затова въпроса при ромите не се повдига, само при "белите" педофили. Нали то не само за това и за много други неща, но не ми се започва и тази тема.
18
0
 
11
 
! Отговори
Високоскоростния преди 8 години
"България е на 22-ро място в света по високоскоростен интернет. Това позволява на педофилите безпрепятствено и много бързо да се доберат до търсени от тях материали, обяснява Тулев."Подобно изказване показва колко сте некомпетентен г-н Тулев, показва колко ви е плоско мисленето. Скоростта взима отношение когато теглите филм, играете онлайн, водите разговори и т.н., но да сърфирате в социални мрежи, зареждайки снимки и клипчета, може да стане и с най-жалкия интернет.
17
24
 
3
 
! Отговори
Баща преди 8 години
Има просто решение, като стане дъщеря ви на 8 годинки, пускате и да гледа порно. Когато попита "а защо пъшка леличката?" и обяснявате че пъшка защото я боли. Това е, няма да помисли за секс докато стане на 20.
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мама и тати трябва да им обясняват от малки как седят нещата, а не се се срамуват и да говорят за "щъркели". Децата са любопитни по природа и това включва секса. Да се учиш на тези неща от другите деца винаги свършва зле.
15
0
 
13
 
! Отговори
Майчице преди 8 години
До BubblesГосподин всезнайко, сексът в България е разрешен за всички лица над 14 години. Със закон. Спри да пишеш неориентираните си глупости в интернет. По-добре отиди в библиотеката и не излизай от там няколко години, докато не наваксаш.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са написали нищо за Алекс Куини, тя беше едва на 17 когато я похити чичко Благой.
13
4
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До Bubblesима едно нещо гугъл, напиши в него "легална възраст секс" и за секунди имаш отговора. шокиращо а? искаш ли още по-шокиращо нещо - в българия е разрешено да застреляш крадец в къщата си! чл 12 ал 3 от наказателния, пробвай пак онова, гугъла, много полезно нещо.
12
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не можах да разбера какво общо има високоскоростния интернет с изложената тема !? Предлагат интернета да стане по-бавен, че на педофилите да им е по-трудно ли ?!?!? Е..х ти е логиката.
11
0
 
48
 
! Отговори
... преди 8 години
Значи не искам да ме разбирате погрешно аз съм за за всякаква кастрация на такива ЖИВОТНИ, но нека ми се обясни как разни 30 годишни роми плющят 10 годишни дечица че и ги заплождат и след това, че даже и награди им се дават!!?? Та тогава като е така защо разбираш ли да се преследват педофили в и-нет!? Нещо двоен ми се вижда закона тук!
10
8
 
16
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До Анонимен(13)Да бе да, легни си 14 годишна и ще се видим след от 3 до 5г.!
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Решенията са две : Или родителите си възпитават на морал или пада възраста на която секса е позволен на 16 или 14 години."В момента възрастта е 14 години по закон. Такава е и в голяма част от Европа.Като става дума за педофили говорят за деца под 14.
8
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опита ми показа в последните години, ученичките се хвърлят като пантери като се появи чичко с джип и им даде 10 лева. Масово е! Какви педофили като сами им се набутват. Има и изключения но са малко.
7
5
 
30
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До хъм?Много точно казано!когато една 13-14 годипна пикла сама си търси чичиковци с дебели джобове кой й крив?Тия от сектора за компютърни престъпления явно си живеят в някакъв измислен свят където всичко под 18г. си играе с кукли и колички и папка сладолед. Даю вземат да се разходят по улиците сега как е топло да видят как се носят тия момичета!Решенията са две : Или родителите си възпитават на морал или пада възраста на която секса е позволен на 16 или 14 години.
6
5
 
46
 
! Отговори
хъм? преди 8 години
Понякога се чудя дали живеем във различни светове.Повечето ако не и всички девойки които познавам могат да се влюбят в БМВ, Гучи,Копакабана, Шанел,Армани задължително де що има бразилски футболисти милионери и евентуално божинов и бербатов,че били много сладки като гледали тъжно.Смисъл вече на около 13-14 девойките са изпечени меркантилни хиени златотърсачки.Педофил някакъв там ще им пише във фейса?Ако няма минимум 1 брой БМВ Х5 дори няма да му напише "hi".
5
10
 
44
 
! Отговори
Нереза преди 8 години
България е чудесна страна, трябва да се промени химна и вместо за разни планини и реки да се спомене най-важното: тук секса е легален на 14 годишна възраст, така както природата го е заложила у хората. Ако смятате че секс на мъж с мъж е нормално, а секс със 14 годишна е извращение, значи сте еврогей по душа и нямате място в нашата хубава страна.
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До danпри джагалотурците това са "културни" особености
3
5
 
35
 
! Отговори
333 преди 8 години
До Бат Георги:И 32 годишните имаме какво да покажем! А ти за 16-17 годишните си абсолютен богаташ - сребро в косите, злато в устата и недвижим имот в гащите!
2
4
 
62
 
! Отговори
Проктър & Гембъл преди 8 години
А аз като съм момче защо не ме хвърлите в ръцете на педофилки?!?