"Клас, стани" и после... клетва към родината

Учениците в едно училище започват часовете така
29 фев 2016 11:07,
37
"Клас, стани" и после... клетва към родината
Снимка: архив Булфото

Ученици започват часовете си с българския химн и клетва за вярност към родината.

Това се случва със сигурност поне в едно българско училище – Четвърто основно "Димитър Петров" в Сливен. За нововъденията разказа директорът на учебното заведение Силвия Аврамова.

Идеята е взаимствана от ямболски учител, обясни Аврамова пред БТА. Вече близо месец децата от първи до четвърти клас започват учебния ден с "Урок по патриотизъм".

Инициативата е на учители от областта и на сливенската организация на ВМРО, които дарили национални трибагреници на всички училища в Сливен. Целта им е повдигане на националния дух и връщане на вярата в родното образование.

Различните класове в училището изпълняват наред с химна и други родолюби песни, като "Знамето ни е трицветно". Децата харесват идеята и я подкрепят, защото смятат, че така показват уважение към своята държава.

Инициаторите се надяват примерът на сливенските деца да бъде последван и в други български общини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Е преди 8 години
БРАВО!ТОВА СА ИСТИНСКИ УЧИТЕЛИ И ПРЕКРАСЕН ДИРЕКТОР.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на тези учители - будители! Браво на тези чудесни български деца! Това е много добър пример за подражание - нека навсякъде го приемат! Трогнаха ме! България няма да загине, тук ще останат хора!
25
6
 
2
 
! Отговори
Вяра преди 8 години
Хубаво..*** чак уважение към държавата..по скоро уважение към страната...нейната природа, фолклора и др...държавата ни не е българска и не е за уважение! Dnes.bg дали правите разлика между двете? Или се мазните на държавата?
24
3
 
6
 
! Отговори
Тони преди 8 години
Браво ,прекрасно е.
23
0
 
10
 
! Отговори
Тролка преди 8 години
Какъв комунизъм е това да уважаваш учител,без да ти се налага трябва да сме наясно ,че това са хората които ни отварят пътя към света,нужна е благодарност за това.Друг е въпроса ,че българският учител е поставен в положение да чете от 9 учебника по предмета си и да се чуди към кой да насочи ученика за подготовка.Е това не е нормално и трябва веднага да се поправи още преди учебната година.Това е тревожно ,а не дали пееш химна на България в което няма нищо лошо,прекрасно е ,върховно чувство е.
22
1
 
3
 
! Отговори
Дона преди 8 години
И в Америка си пеят химна на път и посред път ,ама нямат мисленето на българина нали?Нима не са минавали трудни периоди в развитието си Америка ,не всякога е било лесно и красиво, но са се справили защото са вярвали в себе си и са обичали Родината си,тука само *** как да оцелее тази държава,ние искаме всичко хубаво на тепсия,без усилия ,без труд,няма да стане това,никога.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Патриот, все си мисля, че в окопите на Дойран "качеството на живот" е било твърде ниско, но патриотизма е бил на противоположното ниво.
20
0
 
7
 
! Отговори
към 23 преди 8 години
Абсолютно погрешно е да се смята ,че като нямаме условия трябва да си мразим държавата След първа и втора световна война в България е било пълна мизерия и никой не е мислил да дезертира от държавата си,хората са увеличавали семейството си с по много деца ,работели са яко и са били супер честни, прями и щастливи ,защото радоста е била в обикновенните неща.Благодарение на трудолюбието на обикновенния човек държавата е стъпила на крака та си,стига с тези управдания и бляскави притенции.
19
10
 
2
 
! Отговори
пешо преди 8 години
и после комунизмът бил мъртъв... не е важно дали са грамотни и дали могат да смятат, а е важно да викат клас стани и да пеят химна... ако всичко друго е наред, тогава браво за инициативата. но ако се бълват неграмотници както навсякъде, то примитивният патриотизъм ще направи децата още по-***. а цъкайте ми сега минуси, атакисти м.а.л.о.у.м.н.и
18
3
 
5
 
! Отговори
Павела преди 8 години
На времето това се правеше във всички училища,поздрав към учителя и химна са много важни за подрастващите,ако неможе да се наложат християнските ценности поради различие във вярата поне към Родината да имаме обич и уважение не е чак толкова сложно.
17
1
 
0
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Вярваме бе само дет на теб не вярваме ама да не ти дреме
16
4
 
5
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 8 години
ВМРО дали започва работа всяка сутрин с пеенето на химна и клетва към Родината?Патриотизмът не се възпитава по този начин. Какви условия има в държавата,че да се гордеем с нея?Качествен ли е животът у нас,институциите вършат ли си съвестно работата, има ли уважение между хората, има ли съвмременни авторитети и пр.ВМРО връща знаци от миналото.Каква партия е ВМРО и за какво се бори?Бори се да се присламчи към по-голяма партия,за да си папка кротко и шефовете и да дебелеят.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
М да тая родина нищо ,че не и дрема за тях ,ще им остави само кредити но така трябва от малки да свикват всичко уж за родината ,пък то всичко е за едни хора от един и същ корен на който оправлението е фамилен бизнес другите ли амИ те да гледат випове бопове,и тп
14
1
 
0
 
! Отговори
Ограмотете се :) преди 8 години
До 5 Ники:Пише се "химн", не "хим".
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма проблем да възпитаваме младежта към елементарни патриотични чувства към отечеството! Проблем има само в празните чутори на родоотстъпници!
12
8
 
5
 
! Отговори
СЕТ преди 8 години
ХАХАХА! Клетва към родината- пълна глупост! Научете ги да пишат, а не да излизат неграмотни, научете ги да мислят, а не да заучават наизуст кухи фрази - пък който го вълнува да се кълне в каквото си иска.
11
4
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Примитивен, примитивен, но патриотизъм. А не съвременен, съвременен, ама бандитизъм.
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ми прилича на казарма. Ако всеки ден слушаш химна ще ти омръзне до втръсване. Много по добре е вместо патриотизъм да кажат някоя кратка молитва.
9
5
 
10
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Браво, добра инициатива, нека да влеем партиотизъм на младите, да бъдат верни на партия и държава. Да им втълпим, че дължат вярност на държавата в лицето на властимащитя, че следва да изпълняват каквото им се каже за да вървим напред по пътя на прехода и реформите. Браво.
8
8
 
8
 
! Отговори
melt преди 8 години
Глупостта е безкрайна, както е казал Айнщайн....