Крясъци и обиди в час! Нова арогантност в училище...

Ученици заснеха подигравката с учителката си и я качиха в интернет
21 апр 2016 07:00,
187
Крясъци и обиди в час! Нова арогантност в училище...
Кадър: Youtube

Нова срамна сцена на арогантност в училище доби публичност в социалните мрежи. Десетокласници от Професионалната гимназия "Никола Вапцаров" в Стара Загора сами заснеха невъзпитаното си поведение в час по английски и качиха видеото в социалните мрежи.

За няколко часа кадрите бяха гледани над 20 000 пъти.

В тях се вижда как момчетата крещят, пръскат се с вода от бутилки, разместват столове и чинове в класната стая. Безредието цари на фона на отчаяните опити на учителката да ги успокои и да въведе ред.

"Казах да оправите столовете", се чува да казва на висок глас педагожката. Но вместо това учениците отговарят с викове и подигравки.

За случая вече е уведомено просветното министерство. Очаква се то да обяви какви мерки ще бъдат предприети.

Регионалният инспектор по образование също е поел случая, предстоят разговори на класа с класния ръководител и директора.

Пред местни медии потърпевшата учителка споделя, че е много обидена от случилото се. Тя признава и че се замисля дали да не смени професията си, въпреки обичта си към нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
2
 
! Отговори
Учител преди 7 години
Изключване без право да продължат образованието си.Драстични мерки и това няма да се повтори.Повече от чистачи няма да ги вземат на работа без образование.Всички ученици с такова поведение вън от УЧИЛИЩЕ!
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ученик-Независимо колко теста имате на ден,това не е повод да унижавате публично и да се подигравате с човек, по-голям от Вас, с повече знания и умения. По отношение на родителите -децата копират модели на поведение,изградени в семейството на първо място,на второ място и много по-късно идва училищната среда и компанията от приятели.Не вярвам да Ви е приятно случващото се и да го подкрепяте,ако ВиЕ сте обекта на гавра и унижение.Колкото до оценките,те не отразяват етични норми, а обем знания.
132
18
 
2
 
! Отговори
ученик преди 8 години
Писна ми от такива коментари като:"Родителите им са виновни" или требва да се бият с пръчка.Да не би да познавате родителите им че казвате че те са виновни.И кой сте вие че да казвате че требва да бъдат бити с пръчка или пък че трябва да бъдат изключени или пък че требва да има 1000 лева глоба за родителите или че трябва да ходят в тву или казарма.Аз ги разбирам тия деца защото съм бил в почти същата ситуация само дето разликата при нас беше че ни дадоха 3-4 теста един след друг.Иначе имам 5 и 6
131
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бой,бой и бой.Друго няма.
130
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на запад щом си в училище дори да си извадиш телефона бил и той изключен има глоба за родителите
129
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че и го качили в Интернет! Ай сиктир, на чист "английски език", бе....! Като са такива комуникатори, да бъдат порицани публично пред цялото училище, публично да се извинят и да им се отнемат телефоните и всички И-т приспособления и акаунти без право за ползване поне година. А родителите на келешчетата - с глоба.
128
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
166, и като ги изключат от това училище какво ще стане с тях, ще станат по добри, едва ли. Новият закон дава право на семействата да си ги обучават в къщи- това ще бъде най огромното наказание- да няма на кого да хвърлиш вината за провала на възпитанието на наследника е истински кошмар. В детската градина са виновни учителките, директорите, отдел образование, след това училището, а после държавата и никога наследника, семейството.
127
2
 
31
 
! Отговори
тя преди 8 години
Родитиелите имат голяма вина към децата си като им дават възможност да вършат всичо безнаказано! За тях вероятно учителката е виновна?
126
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са децата на първото изгубено поколение. Какви очаквания имате за тях? Родители *** и деца ***. На тези деца им липсват първите 7 години, нямат домашно възпитание. Любопитно ми е от какви семейство са? Дали техните родители не се срамуват от това, което виждат. Тези ученици трябва незабавно да бъдат изключени от това училище. Представете си как тази госпожа ще продължи да им преподава. А средното поколение и по-възрастните ще разчитат на тези момчета. Забрави.
125
3
 
25
 
! Отговори
тя преди 8 години
Макаренко и пак Макаренко!
124
1
 
18
 
! Отговори
тя преди 8 години
Парламента дава пример! Там крясъци и обиди са израз на "превъзходство"! Така се учат от тях и по- малките! Това е лицето на България!
123
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ми липсва Бай Тошовото време
122
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАЗАРМА 5 ГОДИНИ ЗА ТАКИВА !
121
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе защо затвориха ТВУ-тата? Да не се окаже сега,че трябва да се отворят наново и то спешно,като издигането на нова ограда по границата...
120
3
 
37
 
! Отговори
M преди 8 години
Моралното падение е тотално!!!
119
4
 
52
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Отвратен съм от тези деца. Това не е училище ,а зоопарк. Съжалявам учителката. Толкова нерви, толкова отрицателни емоции. Не си струва заради тези деца. Те са изгубена кауза, те са изгубени във времето. Какво става бе хора, докога няма да се вземат мерки. Тези деца за трудово-възпитателно училище. Те имат ли родители. Жалко, за доброто образование, което ни даваше България. Жалко и за умните и интелигентни деца, които ще избягат от БГ. Това не са деца с мозък, а *** консуматори бъдещи убийци.
118
1
 
27
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Шака Зулу. Ти знаеш ли че ми подсказа една идея. Гаменчетата, които се държат така да им се намалява поведението. И да се въведе закон, щом има намалено поведение дори и през само една година от ученето в гимназия, задължително да ходи в казарма 1 година. Няма момчета, няма момичета, всички с намалено поведение в казармата. Като това се придружава със съответна документация какво и кога е направил. Малее, как ще станат кротки като агнетааааа
117
2
 
27
 
! Отговори
Късъбъдък преди 8 години
До АнонименНе, не съм правил подобни неща.И много други не са правили.Дори и на 16-17 всичко е в главата, а тези момчета имат насекоми там!
116
1
 
18
 
! Отговори
www преди 8 години
Това, което виждам на клипчето, са ненормално малък брой ученици за час. Учителката си се държи съвсем адекватно, опитва се да въведе ред. Дали не става въпрос за междучастие или за следучебно занимание?И още нещо. Тиквония нали въведе охрана навсякъде в училищата? Къде е тая охрана в случая? Едно време се викаше директора (обикновено мъж), оня от детска педагогическа стая (винаги едър мъж) или учителят по физкултура. Рядко орани на МВР.
115
3
 
39
 
! Отговори
Шака Зулу преди 8 години
Само казармата може да оправи тези неандерталци.