Учат ученици на работа в... обредни домове

Гимназистите ще са готови и за сватби, и за погребения
11 май 2016 08:30,
11
Учат ученици на работа в... обредни домове
Снимка: Reuters, архив

В училищата вече може да се предлага обучение за служител на обреден дом, става ясно от публикувана в "Държавен вестник" наредба за придобиване на квалификация по професията "Организатор на обредно-ритуална дейност".

Това включва и сватбени ритуали, и сбогуване с починали, пише "Телеграф".

Наредбата е изготвена от просветното министерство и определя стандарта за обучение на служителите по радостни и тъжни ритуали. Такова обучение ще се провежда по решение на съответното училищно ръководство.

Курсовете могат да се организират и в центровете за професионална квалификация. С разрешение на БПЦ курсистите могат да посещават храмове по време на съответния ритуал, за да го изучат. Иска се да овлаеят и поне един чужд език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До bebok-това не е обредна дейност
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята е чудесна и час по-скоро трябва да се реализира, защото преди години в столицата обредните кадри бяха избирани с конкурс под председателството на секретаря на СО. Днес почти всички са възрастни, директорката им е не 70 години.Как да се подмладява колектива,след като тя няма интерес от това.Нали младите няма да са й задължени....
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приветствам идеята ! Служителите в обредните домове осъществяват не само обредите за съответните събития.Част от тях са безупречни специалисти по гражданско състояние, и съставят регистрите на всички нас,които се съхраняват в общините.Те въвеждат всички промени по ГС в Национална база данни,а това са нашите имена,родители,адрес и всички онези субективни данни,които определят нашата индивидуалност.За съжаление има доста нелицеприятни служители
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПОКОЙНО, НЯМА СТРАШНО. То и без това в главите им не остава много.
6
2
 
3
 
! Отговори
bebok преди 8 години
ще учат ли за оператор на крематориум ?
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Учат ученици на работа в... обредни домове"А това чудо що за заглавие е?В него няма смисъл. Подредбата му се нуждае от коректор, за който е достатъчно да е завършил един четвърти клас. дайте на малките деца от нормални училища да коригират заглавия и статии и може и да се получи нещо сносно. Тъкмо и те ще "работят".
4
3
 
10
 
! Отговори
някой преди 8 години
Е, не!Това е върхът на тъпотията - да вкараш ученици в обредни домове!За сватба долу-горе е приемливо, че ритуалът е радостно събитие.Но за погребение е цинично предложение. Защо един ученик трябва да се среща със смъртта ако не всекидневно, то да го кажем често? И как това ще се отрази на психиката им?Кой безумен мозък измисля тези неадекватни предложения, че дори е и публикувано в "Държавен вестник"!Ставаме свидетели на безбройни глупости, но тази вече в върхът!Какви хора ни управляват?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то в БГ сватби вече не се правят много,много. иначе е добре да се подготвим всички за останалото,скоро друго не предстои. с това здравеопазване и тези заплати....
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това,да подготвят децата ни за сватби и погребения идея на Кунева ли е?.Само нейния болен мозък може да измисли такъв идиотизъм.
1
3
 
17
 
! Отговори
55 преди 8 години
Има ли още *** за вкарване в училище!?